Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Το ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Η κατανάλωση περισσότερου ελαιόλαδου σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου για έμφραγμα, ιδίως όταν αντικαθιστά στη διατροφή τη μαγιονέζα, τη μαργαρίνη ή το βούτυρο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Μάρτα Γκουάς-Φερέ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της American Heart Association στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ανέλυσαν στοιχεία για 63.867 γυναίκες και 35.512 άνδρες σε βάθος 30 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν πάνω από μισό κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο τη μέρα, είχαν κατά μέσο όρο 15% μικρότερο κίνδυνο οποιασδήποτε καρδιαγγειακής νόσου και 21% μικρότερο κίνδυνο ειδικότερα στεφανιαίας νόσου. Όμως η μεγαλύτερη κατανάλωση ελαιόλαδου δεν φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Η αντικατάσταση ενός μεγάλου κουταλιού βουτύρου, μαργαρίνης ή μαγιονέζας με την ίδια ποσότητα ελαιόλαδου μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου κατά 5% και της στεφανιαίας νόσου κατά 7%.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Έτοιμη να υποδεχθεί κριτές και ελαιόλαδα από κάθε γωνιά της γης Τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου, «Αthena International Olive Oil Competition», φιλοξενεί η πόλη της Σητείας 7 με 9 Απριλίου 2022, ενισχύοντας περαιτέρω...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κατάθλιψη κυριολεκτικά καλπάζει στις ανεπτυγμένες χώρες όπως και στην Ελλάδα, ενώ σε περιόδους κρίσης, όπως τώρα λόγω COVID-19, υπάρχει μεγαλύτερη ψυχική επιβάρυνση στους...

Themata

Ένα όραμα δεκαετιών για τους συνεταιριστές της Κρήτης παίρνει επιτέλους «σαρκα και οστά» Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του παγκρήτιου συνεταιριστικού...

Themata

Το ελαιόλαδο έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου σύμφωνα με νέες κλινικές δοκιμές Στη μάχη κατά του κορωνοϊού σε επίπεδο πρόληψης μπαίνει και...