Connect with us

Super Deals

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση SIAL PARIS 2018 με 6 επιχειρήσεις μέλη του

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στηρίζοντας τις προσπάθειες εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του


Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση SIAL PASRIS  η οποία πραγματοποιείται 21-25 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Villepinte Nord στο Παρίσι και αναμένεται να δεχθεί περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου επιχορήγησε τη συμμετοχή 6 επιχειρήσεων μελών του, που ανταποκρίθηκαν σε σχετική δημόσια πρόσκληση και δήλωσαν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους.

Είναι οι επιχειρήσεις:

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ – Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα ελιάς – Οπωροκηπευτικά – Φρούτα
  • ΜΙΓΚΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΙΚΕ – Κρασιά, Ποτά, Αποστάγματα
  • ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ / DICTAMUS – Καφές, Ροφήματα, Μπίρες, Βότανα, Αφεψήματα
  • ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ Ο.Ε. – Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα ελιάς
  • ΒΕΡΥΚΟΚΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – Βότανα
  • ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ Α.Ε.- Κατεψυγμένα τρόφιμα – Προϊόντα Ζύμης, Αρτοσκευάσματα

 

Στη  SIAL PARIS   συμμετέχουν φέτος περίπου 7.000 επιχειρήσεις από 109 χώρες, κυρίως από: Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Ισπανία, Τουρκία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ολλανδία, ΗΠΑ και Ινδία.

«Είναι ένα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός το οποίο δίνει στα κρητικά προϊόντα  την ευκαιρία να  προβληθούν ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου και να διεκδικήσουν την τύχη που πραγματικά αξίζουν στη διεθνή αγορά» αναφέρει ο κ. Γιάννης Σμυρνάκης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και επικεφαλής της αποστολής του Επιμελητηρίου, ο οποίος επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών θα πρέπει ακόμη και ως επισκέπτες να συμμετέχουν σε τόσο σημαντικές εκθέσεις για να γνωρίζουν τις ανάγκες και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Tο Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι 6 επιχειρήσεις μέλη του συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.

Advertisement
Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Super Deals

Ανοικτά αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοιχτά θα είναι και κάποια σουπερμάρκετ ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας


Ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα αύριο, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ). Κυριακή ανοιχτά θα είναι και κάποια σουπερμάρκετ ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας.

Για αύριο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) είχε προκηρύξει απεργία και όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο».

Εκτός από τις Κυριακές 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου 2018, κατά τις οποίες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4177/2013 αρ. 16 παρ. 1β & Ν.4314/2014 αρ. 108 παρ. 1) επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, οι καταναλωτές θα έχουν αρκετές ώρες στη διάθεσή τους για τις εορταστικές αγορές τους.

Το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2018 – Πρωτοχρονιάς 2019, σύμφωνα με τις αποφάσεις των εμπορικών συλλόγων, προβλέπει ότι τις καθημερινές μπορούν να είναι ανοικτά τα καταστήματα μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα Σάββατο 22 και 29 του μήνα τα εμπορικά καταστήματα προτείνεται να είναι ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Δευτέρα 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου προτείνεται τα καταστήματα, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, να παραμείνουν κλειστά.

Μικρές διαφοροποιήσεις υπάρχουν στα προτεινόμενα ωράρια των εμπορικών συλλόγων, κυρίως ως προς την ώρα που ανοίγουν τα καταστήματα και οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από την ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Workshop “Identify, test & pitch your Value Proposition” στο H2B HUB

Δημοσιεύτηκε

στις

ΔΩΡΕΑΝ workshop με θέμα το Value Proposition διοργανώνει το H2B HUB το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 10:30π.μ. με εισηγητή τον Αλέξη Κομσέλη, Διευθυντή του Alba Hub for Entrepreneurship and Development


Κάθε επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στη σωστή αποτύπωση της αξίας που προσφέρει αυτό σε πελάτες και χρήστες. Ο προσδιορισμός της “προσφερόμενης αξίας” (value proposition) είναι σημαντικός για τον εντοπισμό των πλέον κατάλληλων ομάδων πελατών και τη δημιουργία μιας λειτουργικής σχέσης μαζί τους. Για την είσοδο στην αγορά είναι απαραίτητο, η αξία να περιγραφεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς αυτής, να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και να βοηθάει τους πελάτες στη λήψη αγοραστικής απόφασης.

Στο workshop θα χρησιμοποιηθεί το Value Proposition Canvas ως εργαλείο για την προσαρμογή μιας ιδέας στην αγορά, αλλά και τη βελτιστοποίηση μιας υφιστάμενης υπηρεσίας/ προϊόντος σε σχέση με τις ανάγκες των πελατών μας. Παράλληλα, θα αναλυθούν οι μέθοδοι κατανόησης των αναγκών των πελατών και των χρηστών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομαδικό πλαίσιο, να εφαρμόσουν άμεσα τα εργαλεία που θ’  αναλυθούν και να παρουσιάσουν στο τέλος το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο δράσης του Enterprise Europe Network στον χώρο του H2B HUB, Κορωναίου 14 στον 3ο όροφο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό η εγγραφή είναι απαραίτητη και γίνεται μέσω του συνδέσμου: http://bit.ly/h2bvpws

Στοιχεία επικοινωνίας H2B HUB

Website: https://htob.gr

FB Page: https://fb.com/htobhub

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια Tech Talent School

Δημοσιεύτηκε

στις

Tech Talent School: Τα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων συνεχίζονται στο Η2Β HUB!


Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο και Νοέμβριο στο Ηράκλειο, συνεχίζεται το Δεκέμβριο παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Ηρακλείου να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να έρθουν πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας!

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, αλλά και του Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. που στηρίζει και χρηματοδοτεί ιδέες για εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν, παραδίδονται από καθηγητές με εμπειρία στην αγορά εργασίας και απευθύνονται σε μαθητές, νέους και ανέργους (από 16 ετών και άνω) που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με γνωστικά αντικείμενα όπως ο Προγραμματισμός, η Δημιουργία Ψηφιακού Βιογραφικού και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στους χώρους του H2Β ΗUB (Κορωναίου 14, 3ος όροφος) με την υποστήριξη του Bizrupt.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια και να δηλώσουν συμμετοχή στο https://bit.ly/tts_irakleio

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλη