Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Agrotika

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Ενημέρωση από τη σκηνοθέτιδα στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier).

Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζει εμφανώς ικανοποιημένη η δημιουργός του, από το φεστιβάλ των Καννών.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως είναι σημαντικό να ενισχύεται η εξωστρέφεια των ποιοτικών κρητικών προϊόντων, επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες του δικτύου οινοποιών της Κρήτης και ευχήθηκε διαρκή επιτυχία και αναγνώριση στην πορεία του ντοκιμαντέρ στα διεθνή φεστιβάλ αλλά και στη συνέχεια κατά τη δημόσια προβολή του.

τρέιλερ ταινίας 

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ειναι η πιο δραστικη δραστηριοτητα του ελαιοδενδρου, αλλα θελει γνωσεις, για να μην πετυχουμε το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που θελουμε. Εγω, αναφερω τα...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξτε αυτά τα μελομακάρονα και δεν θα χάσετε ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό1/2 κούπα ζάχαρη1/2 κούπα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ένα χόρτο που συναντάμε σε όλη τη χώρα και σχεδόν περνά απαρατήρητο, είναι και η βρωμούσα ή βρομόχορτο Είναι μονοετές ή πολυετές φυτό που...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mπορεί παλιά στα χωριά, να μην είχανε όλοι καρότα στον κήπο τους, μαϊντανό και άνηθο, αν και κάποιοι είχαν, για τα γιαχνιά τους όμως...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μετά τα χοιροσφάγια, ακολουθούσαν τα διάφορα παράγωγα, η τσιλαδιά, τα καπνιστα ξυδάτα απάκια και λουκάνικα, τα σύγλινα, οι αμαθιές, η γλίνα για τα τηγανητά,...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το ροδίκιο, ο βασιλιάς όλων των χορταρικών! Αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για βασιλιά των κρητικών χορταρικών, αυτό για τους Κρητικούς θα ήταν σίγουρα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ξεκούραση και θρησκευτική ευπρέπεια

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο χοίρος σφαζόταν σαν συνέχιση από ένα παμπάλαιο έθιμο που δεν είχαν μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι Ρωμαίοι, και αργότερα και οι Βυζαντινοί...