Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Νικολακάκη για το δήμο Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατατέθηκε ο συνδυασμός «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ-Δήμος για ΟΛΟΥΣ» για το Δήμο ΦΑΙΣΤΟ , του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιάννη Νικολακάκη


«Μια αξιόλογη, έντιμη και γεμάτη μεράκι για το Δήμο μας ομάδα ανθρώπων, πλαισίωσε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού  «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ-Δήμος για ΟΛΟΥΣ» .  Ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, όπου άνθρωποι από κάθε κοινωνική ομάδα, κάθε ηλικία, με εμπειρία, με επιστημονική και τεχνοκρατική κατάρτιση, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, είναι έτοιμοι να συμπορευτούν για το κοινό καλό. Άνθρωποι γνωστοί  για το ήθος και την αξιοπρέπειά τους στις κοινωνίες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται, τιμούν και κοσμούν το ψηφοδέλτιο της «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ-Δήμος για ΟΛΟΥΣ».

Υποστηρίζοντας την ανάγκη για εκπροσώπηση και των δύο φύλων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνουμε την ευκαιρία σε 18 γυναίκες του Δήμου μας να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Φαιστού Συμπόρευση.

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια συμπόρευσης για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, ενός Δήμου που θα πρωτοπορεί και θα δημιουργεί τις εξελίξεις, σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε! Να συμπορευτείτε στην προσπάθεια  αυτή για το κοινό καλό.. Για να χτίσουμε ένα Δήμο για ΟΛΟΥΣ τους δημότες μας!»

Φαιστού Συμπόρευση

-Δήμος για ΟΛΟΥΣ-

Υποψήφιος Δήμαρχος:   Ιωάννης Νικολακάκης του Αριστείδη

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΡΟΥ

1.ΒΕΪΣΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

2.ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ-ΝΤΑΒΙΓΛΑΚΗ  ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ) του ΙΩΑΝΝΗ

3.ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ

4.ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

5.ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΙΡΩΝ

1.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΡΙΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ  του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

2.ΑΛΕΒΥΖΑΚΗ – ΒΕΪΣΑΚΗ  ΑΡΓΥΡΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

3.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΜΙΧΑΗΛ

4.ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗ – ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ

5.ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

6.ΚΑΝΑΚΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του  ΜΙΧΑΗΛ

7.ΚΑΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του  ΜΙΧΑΗΛ

8.ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

9.ΜΑΡΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

10.ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

11.ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

12.ΠΑΠΑΗΛΙΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

13.ΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

14.ΣΑΒΒΑΚΗΣ  ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

15.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ   του ΗΡΑΚΛΗ

16.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

17.ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

18.ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του  ΧΑΡΙΛΑΟΥ

19.ΤΖΙΚΑ – ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΑΛΛΙΑ) του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

20.ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  του  ΙΩΑΝΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

1.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

2.ΚΑΡΑΝΔΙΝΟΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

3.ΚΕΛΑΝΤΩΝΑΚΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5.ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

6.ΜΑΡΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

7.ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗ – ΜΑΚΡΥΜΑΝΩΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

8.ΜΑΥΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΟΔΥΣΣΕΑ

9.ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ – ΡΟΔΟΥΣΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  του  ΑΝΤΩΝΙΟΥ

10.ΠΑΠΑΔΟΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

11.ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ

12.ΠΟΥΛΟΥ  ΣΟΦΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

13.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

14.ΤΖΑΝΑΚΗ-ΣΦΥΡΙΔΑΚΗ  ΘΕΚΛΑ του ΜΥΡΩΝΑ

15.ΦΙΤΣΑΚΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

16.ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

17.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΚΡΗΤΗ

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Έχουν την στήριξη της Περιφέρειας


Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, Γόρτυνας Λευτέρη Κοκολάκη παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» Μιχάλη Κοκολάκη και Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Στη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία και η στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ με τους Δημάρχους Μαλεβιζίου, Γόρτυνας και Φαιστού ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης συζήτησε θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τους συγκεκριμένους Δήμους.

Οι Δήμαρχοι αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου επεσήμαναν ότι η καλή συνεργασία που υπήρχε με την Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

2,4 εκ. ευρώ για το Μουσείο Μεσαράς και 1 εκ. ευρώ για την Κνωσό

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο σημαντικά έργα στήριξης και ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος της Κρήτης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη


Το Μουσείο Μεσαράς με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ και το έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε χώρους της Κνωσού με ένα εκ. ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου Μεσαράς θα αποδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ένα σημαντικό έργο. Μαζί προχωρεί κι ένα σημαντικό έργο για την Κνωσό. Δύο έργα που δίνουν σημαντική βοήθεια στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Μετά τα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων και Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνουμε τον κύκλο των Μουσείων σε αυτή την προγραμματική περίοδο στην Κρήτη. Έργα ιδιαίτερα σημαντικά για την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή, υπογραμμίζοντας πως η καλή συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες αποδίδει καρπούς.

Για «δύο πολύ σημαντικά έργα» για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου έκανε λόγο η Βάσω Συθιακάκη Προϊσταμένη της Υπηρεσίας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ένταξη των έργων. Η επικεφαλής της ΕΦΑΗ, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης που μόνιμα συμπαραστέκεται στις προσπάθειες, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τους συναδέλφους της που βοήθησαν καθοριστικά στην ωρίμανση και ένταξη των δύο μεγάλων έργων.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, το στέλεχος της Υπηρεσίας Μαρία Γιατρομανωλάκη καθώς και ο Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης. Από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παραβρέθηκαν ο Φλάβιο Ζανόν Προϊστάμενος του τμήματος Έργων και μελετών και οι Αρχαιολόγοι Ελίζα Καβουλάκη και Καλλιόπη Γαλανάκη.

Μουσείο Μεσαράς

Το έργο με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ προβλέπει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να εγκατασταθεί το επιλεγμένο αρχαιολογικό υλικό από την περιοχή της Μεσαράς στο κτίριο του νέου  Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας Π.Ε. Ηρακλείου, και να οργανωθεί η μόνιμη έκθεσή του.

Πρόκειται να διαμορφωθούν οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου (760 τ.μ.) και ο εσωτερικός αύλειος χώρος (1060 τ.μ.). Θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν τα εκθέματα. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση προθηκών και ειδικών μουσειοκατασκευών με ειδικό φωτισμό και κατάλληλες στηρίξεις. Επίσης, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του απαραίτητου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού.

Κνωσός 

Το έργο στην Κνωσό προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ προβλέπει

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οι οποίες  θα γίνουν στην «Αίθουσα των Διπλών Πελέκεων» (Μέγαρο του Βασιλέως) έναν από τους  από τους σημαντικότερους και πλέον δημοφιλείς χώρους του ανακτόρου, στον «Βασιλικό δρόμο», την κύρια οδική αρτηρία της πόλης της Κνωσού και στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας «Αριάδνη», τόπο κατοικίας του ανασκαφέα του ανακτόρου Sir A. Evans.

Υπενθυμίζεται πως το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της μινωικής Κρήτης, χτίστηκε για πρώτη φορά το 2000 π.Χ. πάνω σε λείψανα εκτεταμένου νεολιθικού οικισμού, ανοικοδομήθηκε το 1700 π.Χ. και καταστράφηκε οριστικά γύρω στο 1380 π.Χ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Από το Αρνεμ της Ολλανδίας με αγάπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι κάποιες στιγμές που πραγματικά είναι καταπληκτικές!!! – Μια από αυτές είναι και αυτή και για αυτό φρόντισε η φίλη μας από την Ολλανδία Netty te Kulve!!

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο!! Έχει βοηθήσει και άλλες φορές πότε με τρόφιμα, πότε με είδη μπεμπέ, αναπηρικά καροτσάκια κλπ!! Και το ότι η βοήθεια είναι εκτός συνόρων έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή σημασία!!!

Και επειδή με το messenger μπορείς να δεις ακριβώς πότε έχεις την πρώτη επικοινωνία με κάποιον/α …..η ημερομηνία πάει ακριβώς 4 χρόνια πίσω…19 Σεπτεμβρίου 2015!!! Απλά ένα μεγάλο RESPECT από όλους εμάς στην Κίτρινη Αποστολή!!

ΥΓ: Έστειλε και τρούφες για του εθελοντές της ομάδας μας!! Ευχαριστούμε πολύ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη