Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Νικολακάκη για το δήμο Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατατέθηκε ο συνδυασμός «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ-Δήμος για ΟΛΟΥΣ» για το Δήμο ΦΑΙΣΤΟ , του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιάννη Νικολακάκη


«Μια αξιόλογη, έντιμη και γεμάτη μεράκι για το Δήμο μας ομάδα ανθρώπων, πλαισίωσε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού  «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ-Δήμος για ΟΛΟΥΣ» .  Ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, όπου άνθρωποι από κάθε κοινωνική ομάδα, κάθε ηλικία, με εμπειρία, με επιστημονική και τεχνοκρατική κατάρτιση, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, είναι έτοιμοι να συμπορευτούν για το κοινό καλό. Άνθρωποι γνωστοί  για το ήθος και την αξιοπρέπειά τους στις κοινωνίες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται, τιμούν και κοσμούν το ψηφοδέλτιο της «ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ-Δήμος για ΟΛΟΥΣ».

Υποστηρίζοντας την ανάγκη για εκπροσώπηση και των δύο φύλων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνουμε την ευκαιρία σε 18 γυναίκες του Δήμου μας να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Φαιστού Συμπόρευση.

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια συμπόρευσης για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, ενός Δήμου που θα πρωτοπορεί και θα δημιουργεί τις εξελίξεις, σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε! Να συμπορευτείτε στην προσπάθεια  αυτή για το κοινό καλό.. Για να χτίσουμε ένα Δήμο για ΟΛΟΥΣ τους δημότες μας!»

Φαιστού Συμπόρευση

-Δήμος για ΟΛΟΥΣ-

Υποψήφιος Δήμαρχος:   Ιωάννης Νικολακάκης του Αριστείδη

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΡΟΥ

1.ΒΕΪΣΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

2.ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ-ΝΤΑΒΙΓΛΑΚΗ  ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ) του ΙΩΑΝΝΗ

3.ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ

4.ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

5.ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΙΡΩΝ

1.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΡΙΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ  του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

2.ΑΛΕΒΥΖΑΚΗ – ΒΕΪΣΑΚΗ  ΑΡΓΥΡΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

3.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΜΙΧΑΗΛ

4.ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗ – ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ

5.ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

6.ΚΑΝΑΚΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του  ΜΙΧΑΗΛ

7.ΚΑΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του  ΜΙΧΑΗΛ

8.ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

9.ΜΑΡΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

10.ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

11.ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

12.ΠΑΠΑΗΛΙΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

13.ΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

14.ΣΑΒΒΑΚΗΣ  ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

15.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ   του ΗΡΑΚΛΗ

16.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

17.ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

18.ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του  ΧΑΡΙΛΑΟΥ

19.ΤΖΙΚΑ – ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΑΛΛΙΑ) του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

20.ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  του  ΙΩΑΝΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

1.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

2.ΚΑΡΑΝΔΙΝΟΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

3.ΚΕΛΑΝΤΩΝΑΚΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5.ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

6.ΜΑΡΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

7.ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗ – ΜΑΚΡΥΜΑΝΩΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

8.ΜΑΥΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΟΔΥΣΣΕΑ

9.ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ – ΡΟΔΟΥΣΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  του  ΑΝΤΩΝΙΟΥ

10.ΠΑΠΑΔΟΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

11.ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ

12.ΠΟΥΛΟΥ  ΣΟΦΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

13.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

14.ΤΖΑΝΑΚΗ-ΣΦΥΡΙΔΑΚΗ  ΘΕΚΛΑ του ΜΥΡΩΝΑ

15.ΦΙΤΣΑΚΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

16.ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

17.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΚΡΗΤΗ

Μοναδικό σε όλη την Ελλάδα το φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ Επαγγελματικής Γλυπτικής στην άμμο με γλυπτά ύψους ακόμα και τριών μέτρων


Εκπληκτικά έργα τέχνης από άμμο που «φωνάζουν» για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος «αναδύονται» στην παραλία της Αμμουδάρας του δήμου Μαλεβιζίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Δημιουργοί τους είναι οι γλύπτες που παίρνουν μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, το οποίο έχει θέμα «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες! Καθαρές παραλίες!»

Το μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ Επαγγελματικής Γλυπτικής στην άμμο με γλυπτά ύψους ακόμα και τριών μέτρων, ολοκληρώνεται σήμερα αλλά τα έργα, αν όλα πάνε καλά, θα παραμείνουν στην παραλία της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή αλλιώς έως να τα «πάρουν» τα κύματα και οι καταιγίδες, όπως γίνεται με τα εφήμερα γλυπτά κάθε χρόνο.

Το φεστιβάλ της εφήμερης τέχνης τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και υποστηρίζεται από την περιφέρεια Κρήτης. Διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου με τη συνεργασία του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Φέτος λαμβάνουν επίσης μέρος οι καλλιτέχνες Αμαλία Φλώρου, Λήδα Παυλή, Αντώνης Πετράκης και Στρατής Καβαρνός.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρκούτσης: «Κάνουμε ένα συμπόσιο γλυπτικής σε πωρόλιθο και σε μάρμαρο από το 2006. Το ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τον τότε δήμο Παλιανής (σήμερα δήμο Ηρακλείου) όπου ανήκει το χωριό που κατοικώ, το Βενεράτο. Μας ενδιαφέρει να μπορούν οι γλύπτες να δουλέψουν σε δημόσιο χώρο και να περνάνε τα μηνύματά τους. Από εκεί και πέρα, το 2016 σκεφτήκαμε ότι πρέπει να πάρουμε θέση για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, περισσότερο του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Οπότε, η σκέψη ήταν να πάμε δίπλα στη θάλασσα, να δουλέψουμε εκεί για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο περνώντας το μήνυμά μας. Και το καλύτερο σημείο είναι η Αμμουδάρα, με επτά χιλιόμετρα παραλία γεμάτη από άμμο.

Στόχος μας είναι το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο να παραμείνει ένας θεσμός σταθερός στην Κρήτη ώστε να μπορεί να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους και περισσότερο τη νέα γενιά, για το μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Συγχρόνως οι γλύπτες να δείχνουν τη δουλειά τους και να μπορούν να ευαισθητοποιούν τον κόσμο με τα έργα τους.

Στην αρχή ο κόσμος δεν ήξερε ότι μπορούν να γίνουν τόσο ψηλά γλυπτά από άμμο. Τώρα έχει αγαπήσει το θεσμό και τον περιμένει κάθε χρόνο. Συγχρόνως «εκπαιδεύει» το μάτι του στην τέχνη της σύγχρονης Γλυπτικής και σε άλλα υλικά εκτός από τα κλασσικά.

Μιλώ στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, εμείς, επειδή δίπλα μου είναι η σύζυγός μου Πέλλα Λασηθιωτάκη, που από την πρώτη στιγμή αγάπησε όλη αυτή την προσπάθεια και έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την επιτυχία του φεστιβάλ».

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ανθρώπινες φιγούρες, μεγάλα δελφίνια και διάφορα ψάρια, αστερίες, χταπόδια ακόμα και καρτούν σε κάστρα, όλα να «παλεύουν» με το πλαστικό που ρυπαίνει τις θάλασσες και τις παραλίες. Με την τέχνη τους στέλνουν μήνυμα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τα πλαστικά και γενικότερα τη ρύπανση. Οι αμέτρητες φωτογραφίες και τα βίντεο με τα έργα και τα μηνύματά τους, αναμένεται να φθάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη από τους χιλιάδες επισκέπτες της τουριστικής περιοχής που κάνουν διαρκώς αναρτήσεις στα social media.

Ο πρωτότυπος θεσμός δημιουργήθηκε το 2016 και αποτελεί ιδέα του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση, την οποία αποδέχθηκε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και προσωπικά ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την τότε πιλοτική διοργάνωση. Το «πείραμα» της πρώτης χρονιάς πέτυχε, με Έλληνες και ξένους επισκέπτες να καταφθάνουν στην Αμμουδάρα για να δουν τα γλυπτά από άμμο πριν πέσουν ! Ο κόσμος «αγκάλιασε» αμέσως το φεστιβάλ που πλέον αποτελεί θεσμό.

«Η τέχνη έχει τη δυνατότητα να στείλει ισχυρά μηνύματα. Και το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, χώρος δημιουργίας των καλλιτεχνών, στέλνει ισχυρό μήνυμα, επίκαιρο όσο ποτέ, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση» σχολιάζει ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το φεστιβάλ.

«Η περιφέρεια Κρήτης και φέτος με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει και συνδιοργανώνει το τέταρτο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, σε συνεργασία με το δήμο Mαλεβιζίου. Είναι αρκετά σημαντικό το φεστιβάλ αυτό, γιατί γίνεται σε μια περίοδο όπου οι επισκέπτες στο νησί είναι αρκετοί και μπορούν να απολαύσουν τις σπουδαίες δημιουργίες στην άμμο. Η τέχνη και η έμπνευση των καλλιτεχνών είναι τα σημαντικά στοιχεία που κάνουν αυτό το φεστιβάλ ξεχωριστό, πρωτοποριακό και ιδιαίτερο. Τέτοιου είδους δράσεις έχουμε σκοπό να στηρίξουμε γιατί είναι από αυτές προάγουν τον πολιτισμό και δημιουργούν αυτό που ονομάζεται σύγχρονη κουλτούρα», συμπλήρωσε ο κ. Φασουλάκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Άρπαξαν το πορτοφόλι όμως δεν πήγαν μακριά

Δημοσιεύτηκε

στις

Τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών για την κλοπή του πορτοφολιού


Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων από αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα Πεδιάδος τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 45 ετών και ανήλικος, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος οι συλληφθέντες έκλεψαν το πορτοφόλι μιας 62χρονης Ηρακλειώτισσας το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό 500 περίπου ευρώ και προσωπικά έγγραφα και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Άμεσα από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων εντοπίστηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε το κλεμμένο πορτοφόλι με το σύνολο του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και των λοιπών εγγράφων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Σύλληψη 34χρονου στη Μεσαρά για αρχαιοκαπηλία

Δημοσιεύτηκε

στις

Είχε κρύψει τα αρχαία στην αυλή του σπιτιού του


Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, ένας 34χρονος, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 34χρονου Ηρακλειώτη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τμήμα κίονα το οποίο βρέθηκε θαμμένο εντός πλαστικής σακούλας στον αύλιο χώρο αυτής και μεταλλικός δίσκος, τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη