Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Webtv

Το Ράλλυ Κρήτης στη Μεσαρά

Με την ειδική διαδρομή της Αυγενικής, η οποία πραγματοποιήθηκε τρεις φορές, άνοιξε η αυλαία χθες Σάββατο 25/9 , του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης

Ο αγώνας που είναι ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης (ΑΟΚ) με συνδιοργανωτές τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω του Υφυπουργού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τη Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τη ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Αμέριστοι συμπαραστάτες των οργανωτών είναι η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Στην εκκίνηση του αγώνα που έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα, δίνοντας τους ραντεβού στον τερματισμό το απόγευμα της Κυριακής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο πολυνίκης του αγώνα, Γιώργος Αναπολιοτάκης με Ford Fiesta R5, έχοντας την καθοδήγηση του Θανάση Τσιούκα ήταν αλάνθαστος, κέρδισε και τις τρεις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και έχτισε μια διαφορά 9 δευτερολέπτων από τους αντιπάλους του, Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη. Οι νικητές του αγώνα το 2016 κινήθηκαν σβέλτα με το Skoda Fabia R5, χωρίς προβλήματα. Πίσω τους ακολουθούν οι Γιώργος Περουλάκης-Λευτέρης Σαρρής με Mitsubishi Lancer όγδοης γενιάς, οι οποίοι θα αγωνιστούν την Κυριακή με στόχο να διατηρήσουν τη θέση τους και να ανεβούν για δεύτερη φορά στο βάθρο σε Ράλλυ Κρήτης.

Οι συνήθεις ύποπτοι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης βρίσκονται στην τέταρτη θέση γενικής και στην πρώτη στην F2. Ήταν ταχύτατοι με το Peugeot 306 S16, καταφέρνοντας να πραγματοποιήσουν την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία των δικίνητων και στα τρία περάσματα από την Αυγενική. «Αέρα» πάνε οι Μιχάλης Ζερβάκης-Ιωάννης Λιοδάκης με το Citroen Saxo VTS, οι οποίοι είναι στην κορυφή της κατηγορίας C4 και στη δεύτερη θέση στην F2! Με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου βρίσκονται πίσω τους οι Ιωάννης Νικολιδάκης-Μάνος Πετούσης με Peugeot 106 S16 που ασκούν ασφυκτική πίεση στο πλήρωμα του Saxo. Στο πρώτο του Ράλλυ Κρήτης, ο Τίτος Τιτάκης έκανε ένα απροβλημάτιστο πρώτο σκέλος που τον βρίσκει στην έβδομη θέση της γενικής. Συνοδηγός του στο Citroen DS3 R3T Max είναι ο Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης.

Οι πρωτοπόροι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ν, κατηγορία η οποία εν τέλει δεν θα προσμετρήσει στον αγώνα, εξαιτίας έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού συμμετοχών, Δημήτρης Καζάνας-Θοδωρής Μακράκης (Mitsubishi Lancer Evo IX), μην έχοντας κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο είναι όγδοοι, εμπρός από τους δεύτερους στη C4, Σταύρο Ζεϊμπεκάκη-Γιάννη Συντιχάκη (Peugeot 106 S16). Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Δαμιανάκης-Λευτέρης Ζερβάκης με Peugeot 106 S16. Ένα κλαταρισμένο ελαστικό από τα μέσα της τρίτης ειδικής, το οποίο προτίμησαν να μην αλλάξουν κόστισε σε χρόνο στους Πατρινούς Χρήστο Αυγερόπουλο-Στράτο Γιαβάση (Peugeot 106 S16), οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στη δεύτερη θέση της C5, στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ράλλυ Κρήτης.

Όντας ταχύτεροι στην κατηγορία τους στις δύο από τις τρεις διαδρομές, οι Μαρίνος Μπενούκας-Δημήτρης Λαμπράκης προηγούνται στη C6 και θα έχουν ωραία κόντρα την Κυριακή με τους Νίκο Τύρο-Γιώργο Πολυχρονόπουλο που είναι δεύτεροι. Αμφότερα τα πληρώματα οδηγούν Peugeot 106 S16.

Από τα 29 πληρώματα που πήραν εκκίνηση από τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.), τα 22 κατάφεραν να βγουν αλώβητα από τις τρεις δοκιμασίες του Σαββάτου. Αρκετά εξ αυτών, βέβαια, θα κάνουν χρήση του κανονισμού Rally2 και θα επανέλθουν την Κυριακή στο βουνό, έχοντας χρεωθεί τις ανάλογες ποινές. Έξοδο είχαν οι εκπληκτικοί μέχρι εκείνη τη στιγμή, Στάθης και Μανώλης Νηστικάκης. Το πλήρωμα του Citroen Saxo VTS εντυπωσίασε με τα περάσματά του, ήταν στη δεύτερη θέση της F2, ωστόσο η άτυχη στιγμή στην Αυγενική 3 τους έθεσε εκτός αγώνα. Από μηχανικό πρόβλημα εγκατέλειψαν οι Δημήτρης Φραντζεσκάκης-Φραγκίσκος Κλαριδόπουλος (Ford Fiesta ST), Άγγελος Σφίγγας-Μάριος Χρονάκης (Peugeot 206), οι οποίοι αναμένεται να επανέλθουν στο δεύτερο σκέλος. Έπειτα από έξοδο των Βαγγέλη Κοντεμάνη-Γιάννη Μόσχου (Citroen C2 R2) στο τρίτο πέρασμα της Αυγενικής, η ειδική διεκόπη. Ευτυχώς το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Ο αγώνας συνεχίζεται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές «Κεράσια» (8.20 χλμ.) και «Αγία Βαρβάρα» (10.90 χλμ.), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές. Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 16:09, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν έπειτα από συνολικά 9 Ειδικές Διαδρομές και 81 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο χώρο του Service Park στο εξωτερικό χώρο του Παγκρήτιο Σταδίου. H απονομή των Επάθλων θα γίνει την ίδια ημέρα στις 18:15, μπροστά στην Ράμπα Τερματισμού στον εξωτερικό χώρο του ΕΑΚΗ, κλειστό γυμναστήριο Λίντο.

Υπενθυμίζεται πως οι θεατές βάσει Υγειονομικού Πρωτόκολλου δεν επιτρέπονται.
Τυχόν θεατές που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές ειναι υπεύθυνοι και υπόχρεοι να τηρούν πάντα τα μέτρα προστασίας στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης και υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του αγώνα συστήνεται να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Για τον ανωτέρω λόγο τα αυτοκίνητα ασφαλείας της Οργάνωσης σε περίπτωση που αντιληφθούν συνωστισμό πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις βάσει των οδηγιών που θα τους έχουν δοθεί από την οργάνωση και έχουν την υποχρέωση να το αναφέρουν άμεσα στον Αλυτάρχη του Αγώνα.

Όλοι οι θεατές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης, να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις, ώστε να απολαύσουν ασφαλείς το θέαμα των αγωνιστικών που θα συμμετέχουν στο 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, διεξάγεται με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Στο group του Α.Ο. Κρήτης (https://www.facebook.com/groups/aokritis/) και την επίσημη σελίδα του αγώνα (https://www.facebook.com/aokkritis) στο Facebook μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Ζωντανά Αποτελέσματα: www.infomega.gr/live

Πηγή από 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή

Δείτε και αυτά

Sports

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, λόγω της διεξαγωγής του 45ουΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ, θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές του...

Sports

42ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης διοργανώνει το διήμερο 10 & 11 Οκτωβρίου, με...

Themata

Λόγω διεξαγωγής αγώνα «ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ, στην διαδρομή Ποταμιές – Ασκοί και Καστέλι-διασταύρωση Καλού Χωριού Ηρακλείου», την Κυριακή 22.10.2017, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας...