Οι παλιές νοικοκυρές έβαφαν κάποτε τα αυγά τους κόκκινα όπως στη φώτο, αλλά όχι με έτοιμη μπογιά, αλλά με κρεμμυδόφυλλα!
Πως όμως και εμείς σήμερα θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό?
Να τι μας είπε η κα Αμαλια Λεβεντακη από τη Γαλια:
_”Χρειαζόμαστε 3 κιλά κρεμμύδια με κόκκινη φλοιδα. Εγώτο εσωτερικό τους από αυτά, τα έκανα στιφάδο.
Κατα προτίμηση μικρά κρεμμυδάκια που να μπαίνουν οκληρα στο στιφάδο.
Έβαλα λοιπόν τις κοκκινες φλουδες στη κατσαρόλα να βράσουν.
Μόλις βράσει καλά το νερό με τις φλουδες βάζουμε τα αυγά που έχουμε προ βράσει προηγουμένως.
Αφήνουμε τα συγα όσο να πάρουνε καλό χρώμα, αφήνοντας τα να μείνουν στο βρασμένο νερό και εκτός φωτιάς για μισή ώρα”.
Καλό Πασχα!
Φωτογραφίες – κειμενο: Γεώργιος Χουστουλακης