Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Βιωματικό εργαστήριο για το χαρούπι

Βιωματικό εργαστήριο για το χαρούπι με τη μέριμνα του γνωστού Έλληνα μάγειρα Γιάννη Μπαξεβάνη φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο MINOS BEACH στον Άγιο Νικόλαο


Το βιωματικό εργαστήριο έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Μεσόγειο και στο έργο με τίτλο «MD.net” ∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες».
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προχώρησε σε αναλυτική περιγραφή των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών και της θρεπτικής αξίας του προϊόντος ενώ ο Κτηνίατρος-Υγιεινολόγος τροφίμων Στάθης Γραφανάκηςκαι μέλος της ομάδας διαχείρισης του προγράμματος ανέλυσε παραδοσιακές μεθόδους συντήρησης των τροφίμων.
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ανέλυσε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών και κρητικών προϊόντων αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες χρήσης τους στον χώρο ενός ξενοδοχείου ενώ υπήρξε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και των ομιλητών, με τον διακεκριμένο μάγειρα να παρουσιάζει φαγητά με βάση το χαρούπι.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σπουδαία οικονομική στήριξη το χαρούπι στη Μεσαρά παλιότερα Κάποια μέρα του Αυγούστου, όταν είχαν τελειώσει οι δουλειές του αλωνίσματος των σιτηρών, είχαν βάλει μέσα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η χαρουπιά ή Κερωνία η έλλοβος, είναι δέντρο μεγάλο που μπορεί να φτάσει σε ύψος και τα 13 μέτρα και το συναντούμε και σε...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Nα κοιμηθείτε με την ώρα σας, γιατί το πρωί έχει χαρούπια!» Αν και τα χαρούπια ήταν ένα σπουδαίο προϊόν της κρητικής υπαίθρου, ωστόσο μας...

Themata

Στην αξιοποίηση της χαρουπιάς και των προϊόντων της με στόχο την ανάδειξη του προϊόντος και της διατροφικής του αξίας στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης μέσω...