Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Βράβευσαν εργαζομένους του Δήμου Ρεθύμνου

Απονομή βεβαιώσεων προγραμμάτων σε εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης


Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απονεμήθηκαν σε εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, οι Βεβαιώσεις Παρακολούθησης δύο προγραμμάτων κατάρτισης. Η μικρή εκδήλωση απονομής έγινε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαρίας Λιονή και του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη.

Τα προγράμματα αφορούσαν: «Βασικές Δεξιότητες Η/Υ με πιστοποίηση» και «Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας», που υλοποίησε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης-Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτιση εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,24%) του ΟΑΕΔ.
Εκπαιδευτές του προγράμματος «Βασικές Δεξιότητες Η/Υ με πιστοποίηση» ήταν οι κ. Αντώνιος Βερνάδος και ο κ. Νικολουδάκης Γεώργιος, έμπειρο στέλεχος του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ., οι οποίοι παρείχαν στους καταρτιζόμενους κάθε δυνατή υποστήριξη για εντατικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω εξατομικευμένης θεωρητικής, πρακτικής και τεχνικής υποστήριξης. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια συμμετείχαν σε εξετάσεις πιστοποίησης Η/Υ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση, η οποία είναι ένα πρόσθετο εφόδιο για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το πρόγραμμα «Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας» περιελάμβανε: Εισαγωγή στην υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, περιγραφή κινδύνων και μέτρα προστασίας σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), πρόληψη από κίνδυνους πυρκαγιάς και μέτρα πυροπροστασίας, μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), σήμανση ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας, αναφορά σε πηγές πληροφόρησης για θέματα υγείας και ασφάλειας εργασίας και μέτρα προστασίας για εργασία σε περιορισμένους χώρους. Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο κ. Καραμπατσάκης Ηρακλής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πιστοποιημένος εκπαιδευτής και έμπειρο στέλεχος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων στα Χανιά (ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ – ΟΤΑ).
Οι εργαζόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος μετά την αποπληρωμή του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ θα λάβουν το αντίστοιχο ποσό ωριαίας αμοιβής, όπως προβλέπεται από τον ΟΑΕΔ..

Η υλοποίηση των προγραμμάτων ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του ΚΕΚΑΠΕΡ με τη Διεύθυνση καθαριότητας, διαχείρισης απορριμμάτων, αστικού περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο κ. Λελεδάκη Δημήτριο, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα καθαριότητας κ. Στέλιο Σαμψών και τη Διευθύντρια καθαριότητας κα Γκολφινοπούλου Νικολέτα.

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ εκπροσώπησαν οι, κ. Δαράκης Μιχάλης, Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ρεθύμνης, ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος-Νικόλαος, Διευθυντής Κατάρτισης και ο κ. Νικολουδάκης Γεώργιος, οικονομικός υπεύθυνος των προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα παρακολουθήσουν σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και πρόγραμμα μαθημάτων παροχής Α΄ Βοηθειών.
Το ΚΕΚΑΠΕΡ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο συνεργασίας με φορείς της Π.Ε. Ρεθύμνης με στόχο τη διενέργεια από κοινού εκπαιδευτικών δράσεων προς όφελος των εργαζομένων και των φορέων, πάνω σε διαγνωσμένες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Επαναλειτουργούν τα Κ.Α.Π.Η Δήμου Ρεθύμνης παρέχοντας στα Μέλη τους ιατρική και κοινωνική φροντίδα Την επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ρεθύμνου ανακοινώνει το  ΝΠΔΔ  «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική...

ΚΡΗΤΗ

Καινοτόμο μέθοδο για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών, εφαρμόζει το Τμήμα Πρασίνου Δήμου Ρεθύμνης Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης καινοτομεί, εφαρμόζοντας  για...

ΚΡΗΤΗ

Σύντομα σε πλήρη λειτουργία το έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, από το Δήμο Ρεθύμνης- Τελικές εργασίες ελέγχου του συστήματος σε οδούς του Ρεθύμνου κατά τις...

ΚΡΗΤΗ

Ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από το σεισμό στο Αρκαλοχώρι, προσφέρει η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης Την πρόθεση να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους...