Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Life

Βρέθηκε το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τη λεβεντιά των Κρητικών

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με τα αίτια της αυξημένης λεβεντιάς που συναντάται στο νησί της Κρήτης


Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν επιστήμονες οι οποίοι έκαναν εξειδικευμένους γενετικούς ελέγχους σε εκατοντάδες Κρητικούς μέσα στο 2013, στους κατοίκους του όμορφου νησιού συναντάται ένα επιπλέον γονίδιο το οποίο δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι Έλληνες.

Η συνταρακτική αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε έπειτα από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ποντίκια που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν τάσεις προς υπερβολική λεβεντιά.

Από τα πειράματα αυτά, αποδείχθηκε πως η δράση του γονιδίου αυτού το οποίο οι επιστήμονες αποκαλούν προσωρινά «γονίδιο-σήφη», προκαλεί άνοδο των παλμών της καρδιάς των Κρητικών, όχι μεν σε ανησυχητικά επίπεδα αλλά αρκετά υψηλά δε ώστε να απαιτείται η κατανάλωση αλκοόλ δίχως την ύπαρξη άλλου, εμφανή λόγου.

Το συγκεκριμένο γονίδιο μάλιστα, φαίνεται να ευθύνεται και για την έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο των Κρητικών οδηγώντας τους στην καλλιέργεια του παραδοσιακού -όπως λανθασμένα πιστεύαμε μέχρι σήμερα- μουστακιού.

Παράλληλα, στα κρητικά ποντίκια χορηγήθηκε μια ειδική ουσία η οποία έχει τη δυνατότητα να μετριάζει τη δράση του γονιδίου «σήφη» με τα αποτελέσματα να είναι και σε αυτή την περίπτωση θεαματικά. Χαρακτηριστικά, στο 98% των περιπτώσεων τα υπόλοιπα ποντίκια περιθωριοποιούσαν το ποντίκι που είχε υποστεί την παραπάνω γενετική παρέμβαση και συγκεντρώνονταν μακριά του αγνοώντας το εμφατικά, πιθανώς διότι θεωρούσαν ότι δεν κατάγεται από την Κρήτη. Επιπλέον, τα εν λόγω ποντίκια εμφάνισαν μικρή αποστροφή προς το αλκοόλ αλλά και δυσανεξία στο σουβλάκι με γιαούρτι.

«Είχα συναδέλφους από την Κρήτη οι οποίοι διαρκώς μας έλεγαν πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στην πατρίδα τους. Στα διαλείμματα μάλιστα έπιναν στα κλεφτά τσικουδιά και μιλούσαν υψηλόφωνα σαν να τσακώνονταν, ιδιαίτερα για το ποια πόλη της Κρήτης είναι η πιο όμορφη. Δεν διαμαρτυρόμουν ποτέ γιατί φοβόμουν, ενώ δεν καταλάβαινα πάντα όσα έλεγαν. Όταν όμως αντιλαμβάνονταν τη δυσαρέσκεια μου, χαμογελούσαν μεταξύ τους και μου έλεγαν ‘τι ξέρεις εσύ για τους Κρητικούς;’. Τώρα λοιπόν ξέρω από που προκύπτει αυτή η ιδιαιτερότητα αφού η επιστήμη έδωσε την απάντηση» τονίζει στο «Κουλούρι» ο Κ., εργαζόμενος σε εταιρεία της Θεσσαλίας ο οποίος για προφανείς λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Τα νέα επιστημονικά πορίσματα τέλος δικαιώνουν τους Κρητικούς σε όλη την χώρα, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους τονίζουν πως μπορούν πλέον και με τη βούλα της επιστήμης να αισθάνονται ως οι πιο λεβέντες άνδρες της Ελλάδας, αφήνοντας όπως λένε πολύ πίσω τους ανταγωνιστές τους Μανιάτες. «Αποδείχτηκε πως η Κρήτη είναι στην κυριολεξία λεβεντογέννα» κατέληγε η ανακοίνωση η οποία ήταν γραμμένη με αίμα και είχε -για άγνωστο λόγο- αρκετές τρύπες στο σχήμα σφαιρών.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

3 Comments

3 Comments

 1. SpirosBal

  13 Ιουλίου 2016 at 14:38

  Το ότι ή είδηση είναι απο το Κουλούρι δεν σας έχει βάλει σε σκέψεις?

  • cretanmagazine

   14 Ιουλίου 2016 at 12:01

   Η πηγή του άρθρου αναγράφετε στην προτελευταία παράγραφο, δεν έχουμε κανένα λόγο να να μην το κάνουμε.

 2. Ευάγγελος

  11 Ιανουαρίου 2021 at 19:00

  Αυτό το γεγονός δεν είναι καλό και επίσης έχουν γίνει σε όλους του πληθυσμούς εξιδηκευμένες γενετικές αναλύσεις? και αυτό με την λεβεντιά υπήρχε πολύ ποιο έντονο σε άλλους πληθυσμούς από άποψη κοινωνικής ηθικής πχ στους πόντιους ακόμη και στα μέρη της βορείας Ηπείρουπου να πούμε ότι γειτνίαζαν με πληθυσμούς που ήταν χωρισμένοισε φυλές!!όχι με σόγια που λέμε άλλα με αρχηγό φυλής και είναι γεγονός πως υπάρχει ακόμη και σήμερα στην Αλβανία αυτή η κοινωνική δομή και δυστυχώς οι βεντέτες είναι πολύ ποιο έντονες σε τέτοιες κοινωνίες!! άλλα και σε άλλες κλειστές κοινωνίες όπως οι σαρακατσάνοι και άλλοι νομαδικοι πληθυσμοί η λεβεντιά είναιπολύ έντονη σε επίπεδο υπερβολικό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι μαγκούρες των Κρητικών με τις οποίες πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ, φτιάχνονται από το σπάνιο δέντρο «αμπελιτσά» που κινδυνεύει να εξαφανιστεί – Τα...

World

Οταν τη βρήκαν, η 19χρονη δεν θύμιζε με τίποτα την ωραία και χαμογελαστή έφηβη που γνώριζαν οι δικοί της Μια δεκαεννιάχρονη Ισπανίδα, η Πατρίσια...

Greece

Σε βάθος 800 μέτρων βρέθηκε ο καταγραφέας Το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία στο...

Greece

Η σορός του εντοπίστηκε στο χώρο περίφραξης του νοσοκομείου Παπανικολάου Στον 17χρονο Αλέξανδρο Τανίδη ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 10 ημέρες από την...