Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε

στις

Για τα τρία νέα προγράμματα που έρχονται να τονώσουν αποφασιστικά την αγορά εργασίας μίλησε χθες από το Ηράκλειο ο διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη


Όπως είπε, από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων σε ένα νέο πρόγραμμα που έχει στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και τη διατήρηση της απασχόλησης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Ειδικότερα όπως είπε, «επιχορηγούμε τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να διατηρηθεί η απασχόληση τόσο των επιχορηγούμενων όσο και των μη επιχορηγούμενων θέσεων. Δηλαδή, επιχορηγούμε τη διατήρηση της απασχόλησης για το σύνολο του προσωπικού που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις και θα έχουν από τη στιγμή που υποβάλλουν την αίτηση».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό, σημείωσε ότι απευθύνεται σε άτομα από 22-29 ετών και μέσα από αυτό θα παρέχονται μισθοί δημοσίου και επαρκής εργασιακή εμπειρία σε άνεργους πτυχιούχους.

«Μιλάμε για ένταξή τους στον δημόσιο τομέα (υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς), με μισθούς που είναι πολύ κοντά στους μισθούς του Δημοσίου». Σύμφωνα με την ίδια αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δίδονται μισθοί που αντιστοιχούν σε ποσά 1.040 ευρώ μέχρι 1.140 ευρώ για αυτούς που θα ενταχθούν σε θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 990-1090 ευρώ για αυτούς που θα ενταχθούν σε θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε η διοικήτρια, «αποτελεί μία ευκαιρία κι ένα σήμα για τους πτυχιούχους που τελειώνουν τις σπουδές τους, ότι υπάρχουν και δημιουργούνται θέσεις οι οποίες και αξιοποιούν τα προσόντα τους και αντιστοιχούν σε απολαβές και σε συνθήκες εργασίας που είναι αξιοπρεπείς και τους επιτρέπουν να σχεδιάσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές με βάση την εμπειρία που θα αποκτήσουν 12 μήνες σε αυτές τις θέσεις εργασίας».

Σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα τόνισε ότι απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους που αυτή τη χρονική φάση είναι άνεργοι. Αφορά ακόμα και εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης από 1/1/2012 και έπειτα, οι οποίοι θα έχουν επιχορήγηση με σκοπό να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, «έχουμε προβλέψει να αποκτήσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ. Ο ΟΑΕΔ θα στέλνει μέχρι και 25% του ύψους της επιχορήγησης απευθείας το ποσό στον ΕΦΚΑ για την ρύθμιση των οφειλών.

Οπότε θεωρούμε ότι θα έχουν την ευκαιρία ακόμα κι αυτοί που πρώην εργοδότες που δεν μπόρεσαν να διακανονίσουν τις οφειλές τους, εφόσον το αποφασίσουν, να επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν και πάλι την επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

H κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν οι γνώσεις που έχουν αυτοί οι επιχειρηματίες σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που θα αξιολογηθούν από τον οργανισμό ΟΑΕΔ και τα οποία θα δώσουν προοπτική και στις τοπικές κοινωνίες. Και συνολικά θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας. Συνολικά εντάσσονται στην αναπτυξιακή προοπτική στην οποία έχουμε μπει τα τελευταία χρόνια και η οποία αναμένουμε ότι θα επιταχυνθεί».

ΘΕΜΑ

Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Ηράκλειο θα επισκεφθεί το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα όμοιο με αυτό κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο


Ο κ.Μητσοτάκης το πρωί,  θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση με θέμα την κλιματική αλλαγή, αναμένεται να βρεθεί στο κέντρο της πόλης, πιθανότατα θα καθίσει για έναν καφέ κι επαφή με τον κόσμο, ενώ δεν θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία. Άγνωστο πάντως παραμένει αν θα υπάρξει κάποια δημόσια παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ από το Ηράκλειο, κάτι που θα αποσαφηνιστεί αύριο, οπότε και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το τελικό πρόγραμμα της επίσκεψής του.

Εν τω μεταξύ, σήμερα  στις 19.30 θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ, το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων.

Το εκλογικό κέντρο θα στεγαστεί στην οδό Αβέρωφ 1, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας και στην αυριανή εκδήλωση των εγκαινίων θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό οι υποψήφιοι βουλευτές.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής για το Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής που εκκρεμούσαν ανά την επικράτεια


Μεταξύ αυτών και το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, στο οποίο τίθεται επικεφαλής η Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα θέσει την υποψηφιότητα της στην εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών, στο Ν. Εύβοιας και στο Ν. Ηρακλείου.

Τα τελικά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, για 6 εκλογικές περιφέρειες ανά την επικράτεια:

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΒΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ

ΓΙΑΝΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΠΡΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΑΘΟΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Μαρίνα Μανδακάκη

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Καλός καιρός σήμερα στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Τοπικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30 βαθμούς


Γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, προβλέπει σήμερα για την Κρήτη η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 και –τοπικά-  έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη