Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε

στις

Για τα τρία νέα προγράμματα που έρχονται να τονώσουν αποφασιστικά την αγορά εργασίας μίλησε χθες από το Ηράκλειο ο διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη


Όπως είπε, από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων σε ένα νέο πρόγραμμα που έχει στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και τη διατήρηση της απασχόλησης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Ειδικότερα όπως είπε, «επιχορηγούμε τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να διατηρηθεί η απασχόληση τόσο των επιχορηγούμενων όσο και των μη επιχορηγούμενων θέσεων. Δηλαδή, επιχορηγούμε τη διατήρηση της απασχόλησης για το σύνολο του προσωπικού που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις και θα έχουν από τη στιγμή που υποβάλλουν την αίτηση».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό, σημείωσε ότι απευθύνεται σε άτομα από 22-29 ετών και μέσα από αυτό θα παρέχονται μισθοί δημοσίου και επαρκής εργασιακή εμπειρία σε άνεργους πτυχιούχους.

«Μιλάμε για ένταξή τους στον δημόσιο τομέα (υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς), με μισθούς που είναι πολύ κοντά στους μισθούς του Δημοσίου». Σύμφωνα με την ίδια αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δίδονται μισθοί που αντιστοιχούν σε ποσά 1.040 ευρώ μέχρι 1.140 ευρώ για αυτούς που θα ενταχθούν σε θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 990-1090 ευρώ για αυτούς που θα ενταχθούν σε θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε η διοικήτρια, «αποτελεί μία ευκαιρία κι ένα σήμα για τους πτυχιούχους που τελειώνουν τις σπουδές τους, ότι υπάρχουν και δημιουργούνται θέσεις οι οποίες και αξιοποιούν τα προσόντα τους και αντιστοιχούν σε απολαβές και σε συνθήκες εργασίας που είναι αξιοπρεπείς και τους επιτρέπουν να σχεδιάσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές με βάση την εμπειρία που θα αποκτήσουν 12 μήνες σε αυτές τις θέσεις εργασίας».

Σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα τόνισε ότι απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους που αυτή τη χρονική φάση είναι άνεργοι. Αφορά ακόμα και εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης από 1/1/2012 και έπειτα, οι οποίοι θα έχουν επιχορήγηση με σκοπό να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, «έχουμε προβλέψει να αποκτήσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ. Ο ΟΑΕΔ θα στέλνει μέχρι και 25% του ύψους της επιχορήγησης απευθείας το ποσό στον ΕΦΚΑ για την ρύθμιση των οφειλών.

Οπότε θεωρούμε ότι θα έχουν την ευκαιρία ακόμα κι αυτοί που πρώην εργοδότες που δεν μπόρεσαν να διακανονίσουν τις οφειλές τους, εφόσον το αποφασίσουν, να επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν και πάλι την επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

H κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν οι γνώσεις που έχουν αυτοί οι επιχειρηματίες σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που θα αξιολογηθούν από τον οργανισμό ΟΑΕΔ και τα οποία θα δώσουν προοπτική και στις τοπικές κοινωνίες. Και συνολικά θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας. Συνολικά εντάσσονται στην αναπτυξιακή προοπτική στην οποία έχουμε μπει τα τελευταία χρόνια και η οποία αναμένουμε ότι θα επιταχυνθεί».

ΘΕΜΑ

Στο αστυνομικό Μέγαρο δύο Ρεθυμνιώτες για τα σκυλιά τους

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένας 60χρονος και ένας 72χρονος Ρεθυμνιώτης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία δεν είχαν τα σκυλιά τους σε ένα περιβάλλον ευζωίας για τα ζώα ενώ έλειπαν και τα μικροτσιπ από πάνω τους


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση των όρων και κανονισμών της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου χθες (20.09.2019) οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου δύο ημεδαποί ηλικίας 60 και 72 ετών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος και ο 72χρονος διατηρούσαν ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και παραλείποντας την ηλεκτρονική τους σήμανση.

Στους δύο συλληφθέντες βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα.

Η προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικό Τμήμα Μυλοποτάμου, ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Νεκρός ανασύρθηκε ο 35χρονος στις Γούβες

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα στις 6 το πρωί βρέθηκε το πτώμα του 35χρονου Σλοβάκου, σε βραχώδες σημείο μέσα στη θάλασσα στις Κάτω Γούβες

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ξεκίνησε στις 6 χθες το απόγευμα, όταν ο άτυχος άνδρας με τη σύζυγό του, παρά τον έντονο κυματισμό, μπήκαν στη θάλασσα, στην παραλία στις Κάτω Γούβες, στο ύψος του Island.

Τα κύματα τους παρέσυραν προς τα βράχια και η γυναίκα κατάφερε να βγει από τη θάλασσα, άμεσα ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του με τη συμμετοχή πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματους, ομάδας της 3ης ΕΜΑΚ καθώς και ιδιωτών.

Η ίδια και άλλοι λουόμενοι τον είδαν να επιπλέει με το κεφάλι μέσα στο νερό και μετά από λίγο τον έχασαν από τα μάτια τους.

Ο έντονος κυματισμός δεν επέτρεψε τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα, κάτι που έγινε σήμερα νωρίς το πρωί.

Το ζευγάρι των Σλοβάκων, ήρθαν στην Κρήτη για να κάνουν τον μήνα του μέλιτος.

Η σορός μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για τη νεκροψία – νεκροτομή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από την ΠΕΡ


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι ψεκασμοί στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Πρόγραμμα κίνησης συνεργείων 39ης εβδομάδας (23/09/19 – 27/09/19)

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
23/09 ΤΡΙΤΗ
24/09 ΤΕΤΑΡΤΗ
25/09 ΠΕΜΠΤΗ
26/09 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27/09

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 1
ΦΙΧNIB 8136

Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
Μπαλί,
Σκεπα-στή,
Πάνορ-μος
Σίσσες,
Εξά-ντης,
Βλυχά-δα
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 8
ΦΙΧ ΝΗΧ 3107 Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Ρέθυ-μνο,
Περι-βόλια,
Πανό-ραμα Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Άδε-λε,
Αγία Παρασκευή,
Αστέ-ρι΄
Αμνά-τος,
Σκου-λούφια,
Ελεύ-θερνα,
Αρχαία Ελεύθερνα
Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
Ρουμελί ,
Πέραμα,
Αχλα-δές,
Άλφα Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
Φουρ-φουράς,
Βυζάρι,
Πετρο-χώρι,
Λα-μπιώτες,
Νίθαυ-ρης,
Απο-δούλου,
Κου-ρούτες
Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αγκου-σελιανά,
Κοξαρέ,
Λαμπί-νη,
Σπήλι,
Παλέ,
Μουρ-νέ,
Ακτού-ντα,
Μυξο-ρούμα

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 10
ΦΙΧ ΝΗΡ 4907 Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Σφα-κάκι,
Σταυ-ρωμένος,
Πηγια-νός κάμπος,
Αδελι-ανός κάμπος,
Σκαλέ-τα

Το προβλεπόμενο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και υπάρχει δυνατότητα αλλα-γών ανάλογα με την εξέλιξη του έργου και τις καιρικές συνθήκες.

Τρόποι αποφυγής τσιμπήματος κουνουπιών

 1. Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα ή πάνω από τα ρούχα (χρόνος δράσης των εντομοαπωθητικών 1-5 ώρες).
 2. Χρήση εντομοκτόνων στον αέρα (αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενο διάλυμα, σπι-ράλ)
 3. Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων (ρούχα που καλύπτουν όσο περισσότερο το σώ-μα),πιο αποτελεσματικά είναι τα φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
 4. Σίτες που εμποδίζουν την είσοδο κουνουπιών στα σπίτια.
 5. Χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγαλύτερη πυκνότητα κουνουπιών ή σε πε-ριπτώσεις που δεν ενδείκνυται η χρήση άλλων μέσων π.χ σε βρέφη κάτω των 2 μηνών.
 6. Απομάκρυνση στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου ή της βεράντας, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπό-θεσης των αυγών τους.
  Σημειώνεται ακόμα ότι το έδαφος που παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστή-ματα υγρό μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.
 7. Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει την δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων (κυρίως οροφής ) δυσχεραίνει την προσέγγιση των εντόμων.
 8. Καλό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών διότι είναι σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
 9. Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων διότι προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.

Λειτουργεί η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 8001124424 από σταθερό τηλέφωνο στην οποία μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης χωρίς χρέωση, επίσης μπορεί να απευθύνεται και στα τηλέφωνα της υπηρεσίας: 2831343318, 2831343317, 2831343316

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη