Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε

στις

Για τα τρία νέα προγράμματα που έρχονται να τονώσουν αποφασιστικά την αγορά εργασίας μίλησε χθες από το Ηράκλειο ο διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη


Όπως είπε, από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων σε ένα νέο πρόγραμμα που έχει στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και τη διατήρηση της απασχόλησης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Ειδικότερα όπως είπε, «επιχορηγούμε τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να διατηρηθεί η απασχόληση τόσο των επιχορηγούμενων όσο και των μη επιχορηγούμενων θέσεων. Δηλαδή, επιχορηγούμε τη διατήρηση της απασχόλησης για το σύνολο του προσωπικού που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις και θα έχουν από τη στιγμή που υποβάλλουν την αίτηση».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό, σημείωσε ότι απευθύνεται σε άτομα από 22-29 ετών και μέσα από αυτό θα παρέχονται μισθοί δημοσίου και επαρκής εργασιακή εμπειρία σε άνεργους πτυχιούχους.

«Μιλάμε για ένταξή τους στον δημόσιο τομέα (υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς), με μισθούς που είναι πολύ κοντά στους μισθούς του Δημοσίου». Σύμφωνα με την ίδια αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δίδονται μισθοί που αντιστοιχούν σε ποσά 1.040 ευρώ μέχρι 1.140 ευρώ για αυτούς που θα ενταχθούν σε θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 990-1090 ευρώ για αυτούς που θα ενταχθούν σε θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε η διοικήτρια, «αποτελεί μία ευκαιρία κι ένα σήμα για τους πτυχιούχους που τελειώνουν τις σπουδές τους, ότι υπάρχουν και δημιουργούνται θέσεις οι οποίες και αξιοποιούν τα προσόντα τους και αντιστοιχούν σε απολαβές και σε συνθήκες εργασίας που είναι αξιοπρεπείς και τους επιτρέπουν να σχεδιάσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές με βάση την εμπειρία που θα αποκτήσουν 12 μήνες σε αυτές τις θέσεις εργασίας».

Σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα τόνισε ότι απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους που αυτή τη χρονική φάση είναι άνεργοι. Αφορά ακόμα και εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης από 1/1/2012 και έπειτα, οι οποίοι θα έχουν επιχορήγηση με σκοπό να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, «έχουμε προβλέψει να αποκτήσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ. Ο ΟΑΕΔ θα στέλνει μέχρι και 25% του ύψους της επιχορήγησης απευθείας το ποσό στον ΕΦΚΑ για την ρύθμιση των οφειλών.

Οπότε θεωρούμε ότι θα έχουν την ευκαιρία ακόμα κι αυτοί που πρώην εργοδότες που δεν μπόρεσαν να διακανονίσουν τις οφειλές τους, εφόσον το αποφασίσουν, να επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν και πάλι την επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

H κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν οι γνώσεις που έχουν αυτοί οι επιχειρηματίες σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που θα αξιολογηθούν από τον οργανισμό ΟΑΕΔ και τα οποία θα δώσουν προοπτική και στις τοπικές κοινωνίες. Και συνολικά θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας. Συνολικά εντάσσονται στην αναπτυξιακή προοπτική στην οποία έχουμε μπει τα τελευταία χρόνια και η οποία αναμένουμε ότι θα επιταχυνθεί».

ΘΕΜΑ

Σήμερα η κηδεία της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η άτυχη κοπέλα έχασε απρόσμενα και άδικα τη ζωή της μετά από τροχαίο ατύχημα που έγινε τα ξημερώματα στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Ηρακλείου – Μοιρών


Το στερνό αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στην άτυχη Κωνσταντίνα σήμερα 21 Απριλίου στις 11:30 στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας, στον Μασταμπά και η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο.

Θυμίζουμε ότι η 21χρονη φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, έχασε την ζωή της όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη κοπέλα με συνεπιβάτη, έναν 20χρονο φίλο της, στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Μοιρών, με κατεύθυνση προς Ηράκλειο, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε στηθαίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 21χρονης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Τροχαίο στη Μεσαρά με εγκλωβισμό οδηγού

Δημοσιεύτηκε

στις

Συναγερμός έχει σημάνει χθες το βράδυ σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε έξω από το Τυμπάκι στο ύψος του πρατηρίου Γιαννάκάκη


Σοβαρό τροχαίο με τον εγκλωβισμό του οδηγού του ενός από τα δύο αγροτικά αυτοκίνητα Ήταν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ όταν τα δύο αγροτικά αυτοκίνητα τράκαραν μεταξύ τους

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες με τους διασώστες τόσο του ΕΚΑΒ όσο και της Πυροσβεστικής να σπεύδουν για τον απεγκλωβισμό και την παραλαβή του τραυματία για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dreamfm.gr, ο οδηγός φέρεται να ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του και δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο η ζωή του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Θρήνος στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τον θάνατο της 21χρονης Κωνσταντίνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο… πένθος έχει βυθιστεί και το Πολυτεχνείο Κρήτης από τον θάνατο της 21χρονης Κωνσταντίνας


Η άτυχη κοπέλα έχασε απρόσμενα και άδικα τη ζωή της μετά από τροχαίο ατύχημα που έγινε τα ξημερώματα στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Ηρακλείου – Μοιρών.

Το τροχαίο συνέβη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη κοπέλα με συνεπιβάτη, έναν 20χρονο φίλο της, στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Μοιρών, με κατεύθυνση προς Ηράκλειο, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε στηθαίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 21χρονης.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:30 από τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας, στον Μασταμπά και η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο.

Η άτυχη κοπέλα ήταν φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Η πρυτανεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος με ανακοίνωσή της εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης για μία ακόμη φορά θρηνεί τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, μέλους της Πολυτεχνικής μας Κοινότητας. Σήμερα, 20 Απριλίου 2019 τα ξημερώματα, η φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) Κωνσταντίνα Δαγαλάκη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ευρισκόμενοι μπροστά στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, συμμεριζόμαστε τον πόνο και το μαρτύριο της απώλειας που βιώνει η οικογένεια της Κωνσταντίνας, καθώς και οι συμφοιτητές, καθηγητές, φίλοι και γνωστοί της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, στις 11:30πμ, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης και παρακαλούμε όσα προσφιλή πρόσωπα δύνανται να παραστούν.

Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι η οδική παιδεία και ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας ανεξαιρέτως. Ας κάνουμε ο καθένας αυτό που μας αναλογεί για να έχουμε επιτέλους ασφαλείς μετακινήσεις. Στη μνήμη της Κωνσταντίνας …

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη