Connect with us

Sports

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή αθλητών και κοινού στα «12α Μαράκεια»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Αυγούστου, στο Δημοτικό Στάδιο Φουρφουρά “Μιχάλης Μαράκης” τα «12α  ΜΑΡΑΚΕΙΑ» στη μνήμη του Αμαριώτη Πρωταθλητή δισκοβολίας και Γυμναστή Μιχάλη Μαράκη. Όπως κάθε χρόνο, την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τον Α.Ο. Ψηλορείτη και τον Ο.Κ.Α. Αρκάδι.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών  κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων καθώς και ο πρώτος αθλητής του Μιχ. Μαράκη – ο κ. Αετός Σταυρουλάκης  που αγωνίστηκε στο άθλημα της Σφαιροβολίας στον «Ατρόμητο», στον «Παναθηναϊκό» και στην «Εθνική Ενόπλων».  Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή τόσο των αθλητών όλων των ηλικιών όσο και του απλού κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.   

Μετά το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον κ. Μανώλη Τσουπάκη, Οδοντίατρο.  Ο κ. Τσουπάκης μίλησε με θέρμη για τον καθηγητή του Μιχάλη Μαράκη, αναφερόμενος σε προσωπικά του βιώματα. «Ο αγαπημένος καθηγητής ήταν το σίγουρο λιμάνι μας, ο κυματοθραύστης μας, έδινε πάντα λύσεις στις δυσκολίες και τα προβλήματά μας. Φιλικός πάντα, απλός και καταδεκτικός, ταπεινός παρά τις τόσες βραβεύσεις του, ο πιο κοντινός, ο πιο δικός μας άνθρωπος, στα μαθητικά χρόνια του Ρεθύμνου» τόνισε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή του λόγου του. 

          Στη συνέχεια σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός παρέδωσε Τιμητική Πλακέτα στην Αμαριώτισσα, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης SPECIAL OLYMPICS, Φαίδρα Μαρκίδη, ως ελάχιστο δείγμα τιμής για τη δύναμη ψυχής που τη διακρίνει και την προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό. Η Φαίδρα, είναι ένα ξεχωριστό κορίτσι μόλις 20 χρόνων που η δύναμη ψυχής και θέληση της, την ώθησαν να διακριθεί καταλαμβάνοντας  τις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιες, διεθνείς και πανελλήνιες διοργανώσεις κολύμβησης. Επιγραμματικά και μόνο η Φαίδρα Μαρκίδη έχει καταφέρει να αποσπάσει:            

  • Σε  Παγκόσμια Πρωταθλήματα SPECIAL OLYMPICS:  το 2011 στην Αθήνα, το  2015 στο Los Angeles και το 2019 στο Abu Dhabi: 1 Χρυσό, 2 Ασημένια και 3  Χάλκινα Μετάλλια.
  • Σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης  Ε.Α.Ο.Μ ΑμεΑ ΟΑΚΑ από το 2013 έως και σήμερα: 23 Χρυσά, 2 Ασημένια  και 3 Χάλκινα Μετάλλια.
  • Σε Διεθνείς Κολυμβητικές συναντήσεις από το  2014, σε Νάουσα και Πτολεμαΐδα:  6 Χρυσά,    3 Ασημένια και 3  Χάλκινα Μετάλλια.

      Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των κυπέλλων, μεταλλίων και τιμητικών διπλωμάτων στους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν.

Ακολουθούν οι τρεις πρώτοι σε κάθε αγώνισμα:

Δρόμος 3500 μ. Ανδρών, διαδρομή: Τοπική Κοινότητα Πλατανίων – Δημ. Στάδιο Φουρφουρά 
1ος  Σηφάκης Εμμανουήλ (Σ.Δ.Υ. « Η Μεγαλόνησος») με χρόνο 15’ 07”
2ος  Οικονομάκης Νεκτάριος (Ο.Κ.Α. – ΑΡΚΑΔΙ)           με χρόνο 16’ 47”
3ος  Οικονομάκης Ιωάννης (Ο.Κ.Α. – ΑΡΚΑΔΙ)             με χρόνο 16’ 48”

Δρόμος 3500 μ. Γυναικών, διαδρομή: Τοπική Κοινότητα Πλατανίων – Δημ. Στάδιο Φουρφουρά
1η  Στάλα Καλλιόπη (Ο.Κ.Α. – ΑΡΚΑΔΙ )                      με χρόνο 22’ 12”
2η  Βραβορίτη Αικατερίνη (Σ.Δ.Υ. « Η Μεγαλόνησος») με χρόνο 24’ 54”
3η  Πλουμή Αργυρώ (Σ.Δ.Υ. « Η Μεγαλόνησος»)        με χρόνο 31’ 03”

Δρόμος 1500 μ. Αγοριών, διαδρομή: Πατρικό σπίτι Μιχ. Μαράκη – Δημ. Στάδιο Φουρφουρά
1ος  Διαμαντάκης Νεκτάριος (Α.Ο. Ψηλορείτης)    με χρόνο 6’ 48”
2ος   Χαροκόπος Φραγκίσκος (Πατσός)                με χρόνο 7’ 20”
3ος   Μαράκης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου            με χρόνο 8’ 30”

Δρόμος 1500 μ. Κοριτσιών, διαδρομή: Πατρικό σπίτι Μιχ. Μαράκη – Δημ. Στάδιο Φουρφουρά

1η  Περακάκη Ιφιγένεια  (Ο.Κ.Α. – ΑΡΚΑΔΙ) με χρόνο 7’ 55”

2η  Χλιαουτάκη Αγάπη (Ο.Κ.Α. – ΑΡΚΑΔΙ)   με χρόνο  8’ 38” 

3η  Σημαντήρα Μαριέττα                          με χρόνο 10’ 22” 

Δρόμος 50 μ. Αγοριών εντός σταδίου
1ος  Μανιάτης Γεώργιος (Πατσός)          με χρόνο 7” 42
2ος  Πάτσιος Ανδρέας                           με χρόνο 7” 48
3ος  Χριστοδουλάκης Χαρίλαος (Ελένες) με χρόνο  8” 00

Δρόμος 50 μ. Κοριτσιών εντός σταδίου
1η  Παυλάκη Ελπίδα (Ο.Κ.Α. Αρκάδι)           με χρόνο 7” 75
2η  Διαμαντάκη Αγγελική (Α.Ο. Ψηλορείτης) με χρόνο 8” 33
3η  Αρχιμανδρίτου Μαρία (Πατσός)             με χρόνο  8” 43

Μπαλάκι Αγοριών
1ος  Μουρτζανός Εμμανουήλ (Α.Ο. Ψηλορείτης) με επίδοση 42,00 μ.
2ος  Κατσαντώνης Ζαχαρίας (Α.Ο. Ψηλορείτης)  με επίδοση 36,50 μ.
3ος  Κουρτάκης Γεώργιος (Α.Ο. Ψηλορείτης)      με επίδοση 30,80 μ.

Μπαλάκι Κοριτσιών
1η  Μαράκη Αικατερίνη                              με επίδοση 18,00 μ.
2η  Φακιδάρη Ευανθία                               με επίδοση 14,50 μ.
3η  Μουρτζανού Αργυρώ (Α.Ο. Ψηλορείτης) με επίδοση 13,60 μ.

Κρητικό Βόλι Ανδρών
1ος  Λαμπρινός Αντώνιος   με επίδοση 12,73 μ.
2ος  Καλαϊτζάκης Γεώργιος με επίδοση 11,60 μ. 
3ος  Σπανδάγος Βασίλειος  με επίδοση 11,44 μ

Sports

Ζαρός: Τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα χρονιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Τελέστηκε Αγιασμός για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά


Λίγο πριν την έναρξη της προγραμματισμένης για σήμερα (Δευτέρα) προπόνησης, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, στο γήπεδο της ομάδας.

Παρουσία προέδρου, όλων των μελών του ΔΣ, αλλά και φίλων της ομάδας, τόσο ο προπονητής όσο και οι ποδοσφαιριστές ευχήθηκαν μια καλή και υγιή χρονιά!

Ακολούθησε η προγραμματισμένη προπόνηση, ενώ η Διοίκηση θα ετοιμάσει και δείπνο για όλους τους παρευρισκόμενους!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

Νίκη της Εθνικής απέναντι στη Τουρκία

Δημοσιεύτηκε

στις

Να περάσει παρακαλώ ο επόμενος…


Η εθνική βρήκε μεγαλύτερη αντίσταση από την Τουρκία εν συγκρίσει με την Ιταλία, στο 29ο Τουρνουά «Ακρόπολις», αλλά στην 4η περίοδο έπαιξε με σοβαρότητα και έκανε το δύο στα δύο, 84-70, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Χωρίς τον τραυματία Κώστα Σλούκα (έμεινε στο ξενοδοχείο) και το βασικό πεντάρι της, Γιάννη Μπουρούση που έμεινε εκτός δωδεκάδας, η εθνική αξιοποίησε την υπεροχή της στα αμυντικά ριμπάουντ και στις ασίστ και είχε πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Πρίντεζη με 18 πόντους. Νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο αστέρας της εθνικής, Γιάννης Αντετοκούνμπο (που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην προετοιμασία και ως σμολ φόργουορντ) με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ είχε και 8 κερδισμένα φάουλ, 5 ασίστ, 3 κοψίματα. Ο Νικ Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος είδε τον Γιώργο Παπαγιάννη να ανταποκρίνεται, με 12 πόντους, καρφώματα και κοψίματα, ένας παίκτης ιδιαίτερα σημαντικός για να δίνει ανάσες στον Μπουρούση στην Κίνα.

Στα αρνητικά ήταν τα 5/15 τρίποντα της εθνικής απέναντι σε μία Τουρκία που απειλούσε για τρία δεκάλεπτα, προβλημάτισε με την άμυνά της τη «γαλανόλευκη» και είχε σε μεγάλη ημέρα τον Φουρκάν Κορκμάζ (25π., 8ρ., 5ασ., 3 κλ.).

Ο Ουφούκ Σαρίτσα άφησε εκτός τους Ντουρμάζ, Ουγκιουρλού εν συγκρίσει με το ματς απέναντι στη Σερβία και στη θέση τους έβαλε τους Αρσλάν και Τουντσέρ. Οι Τούρκοι μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και την Κυριακή (18/8) αντιμετωπίζουν στις 18:00 την Ιταλία. 

Την πρώτη θέση του 29ου Τουρνουά «Ακρόπολις» θα διεκδικήσει για 18η φορά στην ιστορία της η εθνική με αντίπαλο τη Σερβία την Κυριακή (18/8) στις 20:30. 

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-37, 63-57, 84-70

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

«Κόπηκαν» οι Μάντζαρης και Κώστας Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν θα συνεχίσουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρων εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας


Ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν θα συνεχίσουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρων εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (31/8-15/9). 

Οι δύο παίκτες στο τέλος της σημερινής (15/8) προπόνησης άκουσαν τις ευχαριστίες του Θανάση Σκουρτόπουλου για την μέχρι τώρα παρουσία τους και την ουσιαστική συνεισφορά τους στην δουλειά που έχει γίνει και αποχαιρέτισαν την ομάδα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη