Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ξεσηκωμός στο Γυμνάσιο Μοιρών

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 18.30 στο Γυμνάσιο Μοιρών καλεί τους γονείς η ένωση γονέων και κηδεμόνων


Η κινητοποίηση αφορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Η ανακοίνωση:

“Αγαπητοί γονείς,
Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!
Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες για την «κανονικότητα» στα σχολειά, ενώ στην πραγματικότητα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας έχουν μπει στον κόφτη κυβέρνησης – ΕΕ. Η κατάσταση όχι απλώς δε βελτιώνεται, αλλά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τέλειωσε ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης βρίσκει τα σχολεία με χιλιάδες κενά (έχει καλυφτεί περίπου το 30% των κενών),αποτέλεσμα των πολιτικών εξοικονόμησης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης. Την ώρα που οι γονείς πληρώνουμε εκατομμύρια σε φόρους, τα παιδιά μας δεν έχουν καθηγητές. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα από τη μια να συρρικνώνονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να ζούμε με το άγχος για το αν «θα τα βγάλουμε πέρα» και η τσέπη του καθενός να καθορίζει τη μόρφωση των παιδιών του και από την άλλη χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί-ελαστικά εργαζόμενοι να διασχίζουν τη χώρα και να αγωνιούν για το αν, πότε και πού θα προσληφθούν.
Ειδικότερα, στο Γυμνάσιο Μοιρών -τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα εκτός της πόλης του Ηρακλείου- επαναλαμβάνεται «μια από τα ίδια» και ακόμα χειρότερα με τη μη κάλυψη των κενών, με κόστος πάμπολλες χαμένες διδακτικές ώρες.
Λείπουν εκπαιδευτικοί Μαθηματικών, Φιλολογικών μαθημάτων, Μουσικής, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Φυσικής Αγωγής, Τεχνολογίας, Βιολογίας , Γεωγραφίας και Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.
H συνολική υποβάθμιση της ειδικής αγωγής φαίνεται μέσα από την ίδια την πραγματικότητα στη σχολική μονάδα του Γυμνασίου Μοιρών, καθώς τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής βοήθειας (περίπου 50 μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών) μένουν μέχρι τώρα αβοήθητα με την παντελή έλλειψη αντίστοιχων ειδικοτήτων (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία, Μαθηματικά, Φιλολογικά μαθήματα). Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο τα κενά στα Τμήματα ένταξης καλύπτονται (εν μέρει και όχι εξ ολοκλήρου…) λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ πέρυσι φτάσαμε στο σημείο φιλόλογος για τα τμήματα ένταξης να αναλάβει υπηρεσία λίγο πριν το Πάσχα!
Τα παιδιά με διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονται ως «παρίες», αφού η κάλυψη των αναγκών αυτών των παιδιών όχι μόνο δεν είναι δεδομένη, αλλά συστηματικά, διαχρονικά παραμελείται, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται για τα παιδιά αυτά.
Αγαπητοί γονείς,
Δεν αρκεί πια η περιγραφή της άσχημης κατάστασης. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας και τα παιδιά μας. Χρειάζεται να μπούμε στον συλλογικό αγώνα για ζωή, μόρφωση και δικαιώματα.
Να απαιτήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδες ανάγκες της εκπαίδευσης. Να απαιτήσουμε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε η ειδική εκπαίδευση να λειτουργήσει με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας”.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *