Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου η Λιάνα Σταρίδα

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Την υποψηφιότητα της για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Ηρακλείου ανακοίνωσε χτες η αρχαιολόγος, Λιάνα Σταρίδα, ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με την επωνυμία «ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΝ- ΑΛΛΑΓΗ»


Η κ. Σταρίδα, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διεκδικεί έναν δήμο όπου οι δημότες θα έχουν καθοριστικό λόγο και η δημοτική αρχή θα αφουγκράζεται διαρκώς τα προβλήματα της πόλης και των κοινοτήτων.

Όπως διευκρίνισε η υποψήφια δήμαρχος, επιτροπές του συνδυασμού επεξεργάζονται τις βασικές αρχές της δημοτικής κίνησης, ενώ έως τις αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Στην τοποθέτηση της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αποφάσισα όχι αβασάνιστα να θέσω τον εαυτό μου τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και όλη μου την αγάπη στην υπηρεσία της πόλης όπου μεγάλωσα.

Ονειρεύομαι μια πόλη με την πανευρωπαϊκή ακτινοβολία που είχε σε αλλοτινούς καιρούς στον πολιτισμό, την ιστορία, τη δημιουργία.

Ονειρεύομαι τις κοινότητες του δήμου βιώσιμες και πόλο έλξης ποικίλλων δραστηριοτήτων

Επιθυμώ μια πόλη ευχάριστη στη διαβίωση άλλη από εκείνη με τους κακοπαθημένους δρόμους. Το ελάχιστο πράσινο την ελλιπή καθαριότητα και τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους – πολύ συχνά – σπασμένους κάδους.

Όλοι μαζί λοιπόν για το δήμο του ονείρου μου. Με αισθήματα φιλίας προς όλους τους συνυποψήφιους μου, σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια της παράταξης μου και το όνομα αυτής Ηράκλειο Εν-αλλαγή».

Η ίδια ανέφερε επίσης, «είμαι διατεθειμένη να χτυπήσω τη γροθιά στο μαχαίρι για να λύσει ο Δήμος τα προβλήματά του. Επιδιώκω να έχω γύρω μου σοβαρούς κι έντιμους ανθρώπους από όλους τους χώρους. Ο συνδυασμός μου είναι ανεξάρτητος. Θα είναι όμως τιμή μου να με στηρίξει ο Σύριζα και οποιαδήποτε άλλη παράταξη. Το Ηράκλειο χρειάζεται ομόνοια. Η πόλωση μόνο κακό κάνει. Δεν επιθυμώ καμία αντιπαράθεση.

Είμαι ανοιχτή σε όλους και για όλα, αρκεί να έχουμε κοινούς στόχους και κοινά όνειρα για την πόλη».

Όπως σημείωσε στις αρχές Μαρτίου θα έχει ανακοινώσει τους υποψήφιους της

Στήριξη

Στο πλευρό της προσωπικότητες του Ηρακλείου: ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μανόλης Χελιδόνης, ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, Κώστας Γραμματικάκης, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιώργος Νικολακάκης και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννης Τσικανδυλάκης, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα της κας Σταρίδα, το ήθος και τις γνώσεις της, που συνθέτουν μία αξιόλογη, ανεξάρτητη υποψηφιότητα, με στόχο ένα πιο ανθρώπινο Ηράκλειο.

Οι επιθυμίες σας ταυτίζονται με τις δικές μας, τόνισε ο Κώστας Γραμματικάκης. «Δεν υπήρξα ποτέ πιστός υπήκοος κομματικών παραινέσεων», ανέφερε ο ίδιος. «Η πρόσκληση της Λιάνας δείχνει τον διακομματικό χαρακτήρα της προσπάθειας μας. Κάλεσε σε τραχύ αγώνα με σεβασμό στο Ηράκλειο και όχι στις καρέκλες, περιμένοντας την επόμενη πενταετία να αναδειχθεί η ομορφιά της πόλης», συμπλήρωσε.

«Όποιος μπει στο Δήμο θα πρέπει να είναι υπερκομματικός», δήλωσε ο Μανώλης Χελιδόνης, ξάδερφος της Λιάνας Σταρίδα. «Όποιος εκλεγεί θα πρέπει να κοιτάξει προς την περιφέρεια, τα χωριά του Ηρακλείου. Εκεί βρίσκεται το μέλλον. Η πόλη χρειάζεται πολλή δουλειά. Ο δήμαρχος ή η δήμαρχος πρέπει να είναι παντού, να γυρίζει στις γειτονιές. Τα υπάρχοντα της πόλεως πρέπει να γίνουν καλύτερα, να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας στην πόλη» σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Νικολακάκης ανέφερε: «Μια παλιά ταινία του ιταλικού κινηματογράφου λέει ότι το μέλλον είναι η γυναίκα. Στη Λιάνα βλέπω την πλήρη γυναίκα. Το κράτος δεν έκανε τις απαραίτητες ρηξικέλευθες τομές που θα αναδείκνυε καλύτερα την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι σίγουρος ότι η Λιάνα οποιαδήποτε θέση έχει στον Δήμο, θα είναι ένας πολύτιμος και χρήσιμος άνθρωπος. Είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να εκφράσει τη διαχρονία μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος. Πρέπει να μας πείσει να αγαπήσουμε ξανά την πόλη. Πιστεύω στον ρεαλισμό της Λιάνας».

Ο Γιάννης Τσικανδηλάκης, πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε ότι η Λιάνα Σταρίδα είναι ένα άτομο που μπορεί να εμπνεύσει, «να είμαστε ξανά περήφανοι για την πόλη μας. Έχει το όραμα έχει και την ομάδα».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook