Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

H Ζαχαρένια Δρόσου Καμηλάκη, στηρίζει τον Γιάννη Μαστοράκη

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Ζαχαρένιας (Ρένια) Δρόσου Καμηλάκη, για τη θέση της δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Χερσονήσου με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί νέα πορεία», εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Η κ. Δρόσου δήλωσε:

«Αγαπημένες Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Έχω την χαρά και την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου για τις επερχόμενες εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί νέα πορεία» του δημάρχου Γιάννη Μαστοράκη.

Η υποψηφιότητά μου αποτελεί πράξη ευθύνης για ουσιαστική συμμετοχή μου στον Δήμο Χερσονήσου που ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις και εγγύηση για αυτή τη συμμετοχή αποτελεί η πλούσια εικοσαετή εμπειρία, γνώση και εργασία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μα πάνω απ’ όλα, εγγύηση είναι το βασικό μου κίνητρο, το ανιδιοτελές αίσθημα προσφοράς και η αγάπη για τον τόπο μου.

Ανταποκρίθηκα στο τιμητικό, για μένα, κάλεσμα του Δημάρχου Γιάννη Μαστοράκη, αφού διαπίστωσα ότι δεν διστάζει να ξεπεράσει φαινόμενα αδράνειας και να αναζητήσει για να αξιοποιήσει πολίτες του δήμου μας που έχουν όραμα και γνώση, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση αλλά και εξειδίκευση σε νευραλγικούς τομείς της διαχείρισης των κοινών. Λειτουργεί δε με πνεύμα συλλογικότητας, συνεργασίας  και ενότητας, μακριά από διχαστικές λογικές, αλαζονεία και αυταρχισμό.

Απευθύνω κάλεσμα στους δημότες της Χερσονήσου, να ενισχύσουν τη ανανεωμένη αυτή παραγωγική προσπάθεια για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Δημοτών μας, για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αντάξιο της δυναμικής του τόπου, για την αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, για ένα ευρωπαϊκό προσανατολισμό με αναγνώριση και διεθνή προβολή, για την δημιουργία κινήτρων για καινοτόμες δράσεις, για την προάσπιση του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και του Αγροτικού Τομέα, για  αξιοπρεπείς δομές στη παιδεία, στο πολιτισμό, στο αθλητισμό, για την συνεργασία με τα Επιστημονικά Ιδρύματα, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης που σύντομα γίνεται Πανεπιστήμιο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, πάντα με γνώμονα την ευημερία των πολιτών».

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης δήλωσε: «Η πολύπλευρη δράση της κ. Δρόσου ως ενεργός πολίτης, η κοινωνική προσφορά και η εργατικότητά της αποτελούν εχέγγυα για την άσκηση των απαιτητικών καθηκόντων της δημοτικής αρχής. Είναι ένα καταξιωμένο άτομο στην τοπική κοινωνία, με αστείρευτη όρεξη για δουλειά, με γνώσεις και βέβαια, με όραμα, κάτι το οποίο έχει αποδείξει έμπρακτα με κύρια χαρακτηριστικά της την υπευθυνότητα ,τη σοβαρότητα, αλλά και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης για την εκπλήρωση φιλόδοξων στόχων.»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Η Ζαχαρένια (Ρένια) Δρόσου Καμηλάκη είναι αριστούχος πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Μεταπτυχιακών σπουδών στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και έχει εξειδικευθεί σε θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαθέτει εμπειρία είκοσι ετών στο σχεδιασμό, σύνταξη, υποβολή, παρακολούθηση, υλοποίηση και διαχείριση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διακρατικών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων από θέση ευθύνης, είτε σαν Τμηματάρχης είτε σαν Διευθύντρια στον πρώην Δήμο Αλικαρνασσού και στον Δήμο Ηρακλείου. Στην υλοποίηση προγραμμάτων υπό την ευθύνη της, ο Δήμος Ηρακλείου έχει κερδίσει διεθνή βραβεία όπως το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο το 2013 για την Προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DOSTA!-CONGRESS  PRIZE FOR MUNICIPALITIES) και πρόσφατα, μέσα στο 2019, από την UNESCO για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “FitforAll”, στο πλαίσιο καλών πρακτικών στο δίκτυο «Πόλεις που Μαθαίνουν». Είναι Πρόεδρος του Σωματείου ΜΚΟ Γυναικών «Ίριδα» Δήμου Χερσονήσου από το 2011 με πληθώρα δράσεων πολιτισμού, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης και υποστήριξης των γυναικών και της οικογένειας. Από το 2013 εκλέγεται συνεχώς από τους συναδέλφους της είτε ως τακτικό είτε ως αναπληρωματικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου ενώ το 2018 εκλέχθηκε ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου. Από το 2011 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου καθώς επίσης και Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου. Από το 2011 συμμετέχει και στη Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χερσονήσου. Έχει διοργανώσει πολλές Ημερίδες και Συνέδρια και έχει συμμετάσχει επίσης ως Εισηγήτρια σε άλλα. Μερικές από τις Εισηγήσεις της αλλά και γενικότερα τις δράσεις της, μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από το κανάλι της στο Youtubehttps://www.youtube.com/playlist?list=PL9uHSH1k3LczjSghT6eKtMMii_LPK5KVT

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook