Connect with us

ΚΡΗΤΗ

3.127 τουρίστες ήρθαν στο Ηράκλειο με το «Princess Emerald»

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο λιμάνι του Ηρακλείου την Τρίτη 18 Ιουνίου 2015 κατέπλευσε για τέταρτη φορά έως τώρα το κρουαζιερόπλοιο «Princess Emerald» της «Princess Cruises» με 3.127 επισκέπτες και 1.100 άτομα πλήρωμα, ερχόμενο από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό αυτό της Ρόδου και το οποίο παρέμεινε στο λιμάνι μας από τις 06:00π.μ.-18:00μ.μ.


 

Οι επισκέπτες απόλαυσαν μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που οργανώθηκε με την Βοήθεια εθελοντών, προσφέροντας μαθήματα Ελληνικής και Κρητικής κουζίνας, κερνώντας ποικιλία κρητικών παραδοσιακών εδεσμάτων, προσφορά του Ομίλου Καλαθάκη και των Σχολών Kappa Studies, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά, την συμμετοχή και υποστήριξή τους.

Η εκδήλωση ήταν πλαισιωμένη με πλούσιο μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα, με παραδοσιακά κρητικά και μοντέρνα ακούσματα, με ‘flash mob’s events’ από εθελοντές χορευτές τα οποία ενθουσίασαν τους επισκέπτες και κέρδισαν την συμμετοχή τους.

Το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η εμφάνιση κατά την αναχώρηση του πλοίου της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου η οποία παρουσίασε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ στους επιβαίνοντες τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου, εκδήλωση που έτυχε μεγάλης αποδοχής.

Οι εκδηλώσεις αυτές σχεδιάστηκαν στα πλαίσια της γενικότερης αναπτυξιακής στρατηγικής με απώτερο στόχο την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, της κρητικής φιλοξενίας, της ιστορίας, του ταπεραμέντου και της ιδιοσυγκρασίας μας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας στις δηλώσεις του τονίζει τη σημασία αυτών των δράσεων και πρωτοβουλιών, της διασύνδεσης της κρουαζιέρας με την τοπική οικονομία, της διασύνδεσης των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της, ενέργειες οι οποίες σκοπό έχουν να αναδείξουν την Κρήτη και το Ηράκλειο ως μια περιοχή που πρωτοπορεί και προάγει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, να επιτύχουν ταυτόχρονα την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για την αύξηση των εσόδων του από την κρουαζιέρα αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

limani

Η κρουαζιέρα εξαρτάται κατά ένα μέρος από την τουριστική ελκυστικότητα του προορισμού, οπότε δεν νοείται ανάπτυξη ενός λιμένα κρουαζιέρας χωρίς την παράλληλη ανάδειξη της πόλης, των προϊόντων, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου έχοντας επίσης ως αποτέλεσμα με το μεγαλύτερο μέρος από τα οικονομικά οφέλη να διαχέονται στην τοπική οικονομία.

Η συνολική στρατηγική του Οργανισμού που συνδυάζει παρεμβάσεις βελτίωσης της αισθητικής και της λειτουργικότητας των χώρων της χερσαίας ζώνης του λιμένος με στοχευμένη ενίσχυση των κρίσιμων υποδομών του, αλλά και παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη βάση του «τουρισμού εμπειρίας», σε κάθε επισκέπτη της πόλης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους κλάδους που εμπλέκονται στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, εγγυάται την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

limani1

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, έτσι και το 2015, η διοίκηση του ΟΛΗ εκτιμά ότι η συνολική ετήσια κίνηση πλοίων/επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου θα βρίσκεται στα προσδοκόμενα και προβλεπόμενα επίπεδα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό (Νοέμβριος 2014), παρά την γεωπολιτική αστάθεια της περιοχής και την περίοδο οικονομικής αστάθειας που διένυσε η χώρα (capital controls, κ.λπ.). φυσικά, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, συγκριτικά αποτελέσματα στην κρουαζιέρα βγαίνουν στο τέλος του έτους καθώς οι ιδιαιτερότητες του κάθε μήνα αλλάζουν κάθε χρόνο.

limani3

Άλλωστε, η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι ο μοναδικός τομέας της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης στο οποίο έχει επιτευχθεί ο 12μηνος τουρισμός. Δηλαδή μια πλήρης επέκταση της τουριστικής περιόδου με αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο & Φεβρουάριο, τόσο λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της ασφάλειας που παρέχει το λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και λόγω της ανάδειξης αυτού του πλεονεκτήματος (σε αντίθεση με άλλα λιμάνια βορειότερα του άξονα Βαρκελώνη-Πειραιάς) από την διοίκηση του ΟΛΗ.

limani4

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *