Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda. Aνακαλεί 4,5 εκάτ. Ι.Χ λόγω ελαττωματικών αερόσακων

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακαλεί περισσότερα από 4,5 εκάτ. αυτοκίνητα παγκοσμίως, εν μέσω του συνεχιζόμενου φόβου για θανατηφόρα ατυχήματα που δυνητικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι αερόσακοι της Takata.


Τουλάχιστον οκτώ θάνατοι – όλοι σε αυτοκίνητα Honda – έχουν συνδεθεί με την κακή λειτουργία των αερόσακων της Takata.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι δεκάδες εκατομμύρια τα αυτοκίνητα με αερόσακους της εν λόγω εταιρίας, που έχουν ανακληθεί από το 2008. Οι περισσότερες ανακλήσεις έχουν γίνει στις ΗΠΑ.

Άλλες εταιρίες που έχουν προχωρήσει σε ανακλήσεις μοντέλων του, εξ αιτίας του ίδιου ενδεχομένου (ελαττωματικοί αερόσακοι Τakata), είναι η Nissan, η General Motors και η BMW.

Η Honda, ο 3ος κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο αφού μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε ανάκληση 24.500.000 αυτοκινήτων.

Εκπρόσωπος της Honda στο Τόκιο δήλωσε σήμερα (Πέμπτη) στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε παρατηρήσει ανομοιόμορφη πυκνότητα του αερίου στο άνοιγμα του αερόσακου, και αυτό είναι που τους προβληματίζει.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο και σε αντίθεση με άλλες, κανονικές αποσύρσεις, είμαστε σε αναμονή για τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας», είπε το ίδιο στέλεχος της Honda.

Η Honda ανακαλεί περίπου 1.630.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία. Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε στο Πρακτορείο «Ρόιτερς» ότι, η Βόρεια Αμερική δεν είχε συμπεριληφθεί στην τελευταία ανάκληση.

 

Περιστατικό με Nissan

Η παραπάνω ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της Nissan για το πρώτο κρούσμα τραυματισμού, από ένα αερόσακου Takata.

Ο αερόσακος διογκώνεται και εξερράγη στην πλευρά του συνοδηγού σε X-Trail που είχε εμπλακεί σε ατύχημα στην κεντρική Ιαπωνία, στις 25 Ιουνίου.

Εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε ότι το παράθυρο στην πλευρά του συνοδηγού  έσπασε και τα θραύσματα διαχύθηκαν παντού. Ο οδηγός τραυματίσθηκε ελαφρώς στο αριστερό (καμένο), αν και παραμένει ασαφές αν αυτό προκλήθηκε από την έκρηξη.

Οι μέχρι τώρα έρευνες έδειξαν πως οι αερόσακοι της Takata δεν ήταν καλά σφραγισμένοι και θα μπορούσαν να καταστραφούν από την υγρασία. Έτσι, όταν ενεργοποιηθούν σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, καταστρέφονται.

Πηγή. bbc.com

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Honda Super Cub C125 συνεχίζει την πορεία του στην Ευρώπη ενσωματώνοντας τα στοιχεία που απαιτεί ο σύγχρονος αναβάτης. To μοντέλο θα είναι διαθέσιμο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η δέκατη γενιά της οικογένειας Civic ωφελείται από το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα εξέλιξης για ένα μοντέλο στην ιστορία της Honda Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην έκθεση Aero 2016, που φιλοξενείται στο Φριντριχσχάφεν της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του πρώτου HondaJet στην Ευρώπη Το μικρό jet θα πετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα σύστημα προληπτικής ασφάλειας που μπορεί να προβλέπει και να αντιδρά αυτόματα στην ξαφνική είσοδο άλλων οχημάτων στη λωρίδα του οχήματος που είναι εφοδιασμένο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Honda βρίσκεται σε πλήρη εναρμονισμό με το πνεύμα των Χριστουγέννων και, το βίντεο που έδωσε πριν λίγες ώρες έδωσε στη δημοσιότητα κινείται σε...