Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτη της Jet Oil Κυριάκος Μαμιδάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε αυτοκτονία αποδίδεται επισήμως ο θάνατος του συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet Oil Κυριάκου Μαμιδάκη


Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

Αρχικά πυροβόλησε μια φορά στον τοίχο και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος, όπως είπε, άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο γραφείο και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού, και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής.

 

Η δυναστεία Μαμιδάκη

Η δυναστεία Μαμιδάκη ξεκίνησε από την Ανώσκελη Χανίων, ένα χωριό της επαρχίας Κισσάμου, που το χειμώνα μετράει- δεν μετράει δέκα κατοίκους.

Ο πατριάρχης της οικογένειας και του Ομίλου, ο Γιώργος Μαμιδάκης, λέγεται ότι πριν ασχοληθεί με τα πετρελαιοειδή, πουλούσε ροδέλαιο. Μετά την κατοχή, ίδρυσε την εταιρεία που θα γινόταν η αρχή για τον Όμιλο Mamidoil- Jetoil.

Εκμεταλλευόμενος την κρίση του Σουέζ στράφηκε στην Ανατολή και έχοντας καλή σχέση με τους Ρώσους έκλεισε συνεργασία για την αποκλειστική αντιπροσώπευση των πετρελαίων τους μέχρι το 1981.

Η εταιρεία καυσίμων, έφτασε να αποτελεί την τρίτη δύναμη της αγοράς, με μερίδιο 8,5%, με δίκτυο 600 πρατηρίων, με πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια.

Ταυτοχρόνως, η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, την εμπορία αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία, τους πολυχώρους, την παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και κρασιού.

Εδώ και πολλά χρόνια, επτά αδέρφια ασχολούνταν με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Ο Κυριάκος, ο Νίκος, ο Μανόλης, η Κατερίνα, η Ερασμία, η Ελευθερία και ο Γιώργος (ο οποίος δεν είναι στη ζωή). Αποκτούν δέκα εφτά παιδιά και είκοσι τέσσερα εγγόνια.

 

Η αρχή των προβλημάτων

Τα οικονομικά προβλήματα για τη Jet Oil εμφανίζονται το 2008. Τα κέρδη γίνονται ζημίες ύψους 538.000 ευρώ το 2009.

Ταυτόχρονα, οι αδελφοί Μαμιδάκη προσπαθούν να ξεμπλοκάρουν μια μεγάλη επένδυση, ύψους 20 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα της Κρήτης, που έχει κολλήσει από το 2006.

Ωστόσο, τα μεγάλα προβλήματα για τη Jet Oil αρχίζουν πέρυσι, όταν η εταιρεία αναγκάζεται να διακόψει την τροφοδοσία στη Νότια Ελλάδα και τα πρατήρια αλλάζουν σήμα. Η εταιρεία προσπαθεί να κρατήσει το δίκτυο της βόρειας Ελλάδας και των νησιών, αλλά τα προβλήματα κορυφώνονται στο τέλος τους περασμένου χρόνου, με αποτέλεσμα το δίκτυο να την εγκαταλείπει με ταχείς ρυθμούς.

 

Επίσημα αυτοκτονία ο θάνατός του Κ. Μαμιδάκη

Μια άγνωστη δραστηριότητα της οικογένειας είναι η παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία κρασιού και ελαιόλαδου από τη γενέτειρά τους, την Κρήτη, μέσω της εταιρείας «Ανώσκελη», που δίνει και το όνομα στα προϊόντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook