Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Άλλαξαν αιφνιδιαστικά τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ!

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο μέχρι χθες αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Αποστολάκης – Νέος αρχηγός ΓΕΝ ο μέχρι πρότινος αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Γιακουμάκης – Έκαναν κρίσεις διά περιφοράς: Χθες βράδυ και σήμερα πρωί συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές των μελών του ΚΥΣΕΑ


 

Αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τους αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Στη θέση του μέχρι σήμερα αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου.
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.

Παρ’ ότι η απόφαση για αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ είχε ληφθεί από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, η επίσημη ανακοίνωση εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ το ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον Τύπο εστάλη στις 17:10. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συγκεντρωθεί οι υπογραφές των υπουργών που μετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, όμως μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης τις αλλαγές των αρχηγών δεν έχει επικυρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα ή εμπλοκή). Προφανώς όμως δεν μπορεί να γίνει επίσημη ανακοίνωση ότι οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ άλλαξαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των νέων αρχηγών που επελέγησαν από το ΚΥΣΕΑ.

Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση!

Η αποστρατεία του στρατηγού Κωσταράκου (από 6 Νομεβρίου αναλαμβάνει την υψηλή θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ) και η αναβάθμιση των αντιναυάρχων Αποστολάκη και Γιακουμάκη έγινε γνωστή από μια ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα, συντονιστή Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ!

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!» επισημαίνει στη δήλωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο» συνεχίζει ο κ. Τασούλας και καταλήγει: «Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε.
Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».

Πραγματικά δεν έχει προηγούμενο το γεγονός ότι η αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ έγινε γνωστή από ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι από την κυβέρνηση.

Το επίσης απίστευτο με την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ΚΥΣΕΑ είναι ότι αποφασίζουν τώρα, επί της ουσίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να γίνει η αλλαγή των αρχηγών σε 25 μέρες (15 Σεπτεμβρίου) όπως αναφέρεται στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας,

 

Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ:

«Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015».
Ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος

kostarakos

 

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης

apostolakis
Ο νέος αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιακουμάκης

giakoumakis

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *