Connect with us

ΘΕΜΑ

Ανακοίνωση από το σύλλογο Εκπ/κων Μεσαράς για τον κορωνοϊο

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

σύλλογος Εκπ/κων Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ “ΦΑΙΣΤΟΣ” – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 783 – 10.3.2020) καθορίστηκαν τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19. Προβλέπεται, στην παρούσα φάση, η «προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020, όλων των σχολικών μονάδων».
Παρά τα όσα καθορίζει η ΚΥΑ, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απαιτεί από τους Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών σχολείων και τους Προϊστάμενους/Προϊστάμενες Ολιγοθεσίων & των Νηπιαγωγείων να παρευρίσκονται καθημερινά στα σχολεία και Νηπιαγωγεία που υπηρετούν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο και τη χρησιμότητα αυτής της απόφασης. Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς αναγκαιότητα, που εκπορεύτηκε προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι αυθαιρεσίες διευρύνονται αφού σε άλλες περιοχές της χώρας υπήρξαν κρούσματα επίταξης συλλόγων διδασκόντων για εκ περιτροπής παρουσίας στα σχολεία ή και απαγόρευση μετακινήσεων συναδέλφων προς τόπους των οικογενειών τους. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα τη στιγμή που α) έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, β) δεν προβλέπεται από καμία ΚΥΑ η συνέχιση της παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία και γ) δεν προκύπτει από πουθενά ότι απαγορεύονται οι ατομικές μετακινήσεις των συναδέλφων.

Η βασική πολιτική ευθύνη αυτής της εξέλιξης ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας που οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του άμεσα. Οι εντολές ποιου φορέα είναι σε ισχύ: Του Υπουργού Υγείας που προχωρά στο κλείσιμο των σχολείων για λόγους δημόσιας υγείας ή του Υπουργείου Παιδείας που προβάλλει την αναγκαιότητα παροχής διοικητικού έργου στα κλειστά σχολεία; Τι είδους διοικητικό έργο απαιτείται σε ένα κλειστό σχολείο, ποιες είναι αυτές οι ανάγκες για υλοποίηση διοικητικού έργου που δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί διαδικτυακά, ποιος καλείται να το υλοποιήσει και με ποιο ωράριο; Και σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που η κρισιμότητα των στιγμών και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας απαιτεί τον περιορισμό των μετακινήσεων, ποιες είναι αυτές οι διοικητικές ανάγκες που επείγουν αυτή τη στιγμή;

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» καταδικάζει αυτές τις αυθαίρετες οδηγίες σε βάρος των συναδέλφων και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να τις ανακαλέσει. Επιπλέον, να εντάξει στα παραπάνω μέτρα την αναστολή δραστηριοτήτων σε όλες τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές (Διευθύνσεις Π.Ε., Κ.Ε.Σ.Υ, ΠΕ.Κ.Ε.Σ κλπ). Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους συναδέλφους να τις αγνοήσουν. Καλούμε τους συναδέλφους Δ/ντές/Δντριες, Προϊσταμένες-ους να βρίσκονται σε διοικητική ετοιμότητα με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο που οι ίδιοι κρίνουν, όπως άλλωστε πάγια πράττουν, ώστε να παράσχουν όποιες υπηρεσίες διοικητικού χαρακτήρα απαιτηθούν σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, χωρίς να στερήσουν χρόνο από τις οικογένειές τους, άσκοπα και άνευ πραγματικής αιτίας.
Και να μην ξεχνάμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη, ασφαλής λύση που θα έχει αντίκτυπο στη Δημόσια Υγεία είναι να παραμείνουμε ΟΛΟΙ στα σπίτια μας για όσο χρειαστεί… Για να επιστρέψουμε όλοι μας ΥΓΙΕΙΣ!!!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γρηγόρης Γιαμαλάκης Τίτος Ζερβάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *