Ένα υπέροχο, πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, φράουλες και σαντιγί
Μια συνταγή για μια πολύ γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή λύση για ένα γλύκισμα της στιγμής.
Υλικά συνταγής
1300 γρ. φράουλες
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 συσκευασίες των 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις φράουλες και τι κόβετε σε λεπτές φέτες.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τις 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
Παίρνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 22 Χ 32 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια λεπτή στρώση σαντιγί. Στρώνετε από πάνω μια σειρά μπισκότων. Αν απαιτείται, σπάστε κάποια μπισκότα και συμπληρώστε στις άκρες το πυρέξ ώστε να καλύπτεται όλη η βάση. Φροντίστε να θυμάστε πως ακριβώς τα τοποθετείτε για να επαναλάβετε τη δεύτερη ταιριάζοντας τη στρώση μπισκότων πανομοιότυπα για να κόβονται καλά οι μερίδες.
Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το 1/3 της χτυπημένης σαντιγί, την ισιώνετε και στρώνετε από πάνω ένα πλούσιο στρώμα με φράουλες. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, μπισκότα, σαντιγί, φράουλες άλλες δύο φορές, τελειώνοντας με σαντιγί φράουλες.
Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook
