Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με Μεσαρίτικες φράουλες

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα γάλακτος και Μεσαρίτικες φράουλες


Αυτή την εποχή στα χωριά του Δήμου Γόρτυνας, Άγιοι Δέκα, Μητρόπολη και στις γύρω περιοχές, τις φράουλες τις έχουν σε αφθονία.

Τι καλύτερο και πιο απολαυστικό από ένα γλυκό ψυγείου με τις εξαιρετικής ποιότητας φράουλες από αυτή την περιοχή.

Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να σταματήσουμε στους Άγιους Δέκα και να πάρουμε από τους πάγκους που έχουν στήσει οι παραγωγοί φράουλες για να φτιάξουμε ένα απολαυστικό μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα γάλακτος και Μεσαρίτικες φράουλες.

Τι θα χρειαστούμε:

900 γρ. φράουλες σε φέτες
3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
μαρμελάδα φράουλας

Με πιο τρόπο θα γίνει η εκτέλεση: 

Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται.

Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.

Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα.

Στρώνετε μαρμελάδα λεπτή στρώση Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε 3 η 4 στρώματα μπισκότων.

Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε λίγη 3-κουταλιές σούπας μαρμελάδα ανακατεύουμε ελαφρώς το στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε λίγες κομμένες φράουλες διάσπαρτες.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με κεράσι μαρμελάδα και φρέσκα κεράσια.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *