Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Χρηματοδότηση 1,1 εκ. ευρώ για το πολυδύναμο ιατρείο Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Χρηματοδότηση 1,1 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την κατασκευή του πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά-Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το έργο «Νέο ισόγειο κτίριο πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά» με προϋπολογισμό 1.134.996,68 ευρώ.

Η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης υπογράφηκε σήμερα στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας-Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη, του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη, της απερχόμενης διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένης Μαυρομάτη (διοικητής) και Ελένης Γιακουμάκη (υποδιοικητής).

Για την σημαντική αυτή υποδομή που αναβαθμίζει την δημόσια υγεία στο νησί, στα Χανιά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, όλα τα έργα που εντάσσονται δεν είναι αποτέλεσμα ενός ανθρώπου ή μιας υπηρεσίας, αλλά αποτέλεσμα της συνεργασίας, της συνέργειας, όλων των φορέων που συνεργάστηκαν επίπονα για να έχουμε σήμερα το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Το έργο αφορά στην ανέγερση και στον εξοπλισμό του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλατανιά, του Δήμου Πλατανιά, με τις τοπικές κοινότητες Γερανίου, Μοδίου, Βρυσσών Κυδωνίας, Μανολιόπουλου και Πλατανιά.

Συγκεκριμένα κατασκευάζεται ισόγειο κτίριο  σε οικόπεδο επιφανείας 8093τ.μ. με συνολικό εμβαδόν δόμησης 387,07 τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση  οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού και  εξοπλισμού πληροφορικής.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ευχαριστώντας θερμά για το σημαντικό έργο τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τις εμπλεκόμενες τεχνικές υπηρεσίες, επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι, «η προσπάθεια ξεκίνησε σε ένα δήμο ο οποίος είναι ο δεύτερος δήμος στο νομό στο τουρισμό και δεν έχει Κέντρο Υγείας,  ούτε καν περιφερειακό πολυδύναμο ιατρείο, και αυτή η προσπάθεια ευοδώθηκε μετά από εννέα χρόνια. Το πολυδύναμο ιατρείο θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο δήμο μας  ενώ θα καλύψει και τους επισκέπτες μας αλλά και κατοίκους των γύρων περιοχών. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν για το σημερινό θετικό αποτέλεσμα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε: «Είναι μια σημαντική ημέρα, καθώς εντάσσεται προς χρηματοδότηση το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Πλατανιά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης. Η δομή αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην περιοχή που αφορά όχι μόνο τους κατοίκους της αλλά και τον τουρισμό που είναι αυξημένος τα τελευταία χρόνια. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και στον τομέα της υγείας, για να βελτιώσουμε τις παροχές υγείας στους ανθρώπους του νησιού.  Τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης στον τομέα της υγείας και περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από δικούς μας πόρους, της Περιφέρειας, στο ίδιο τομέα και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε».

Η διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη: «Καταφέραμε με τη συνεργασία όλων, να απορροφηθεί για το συγκεκριμένο έργο, το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης-ΕΣΠΑ 2014-2020.  Αυτό θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, και είναι σημαντικό και η επιβράβευση των ανθρώπων που προσπάθησαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα διότι εκτός από την ένταξη των έργων του Πλατανιά,  που ήταν μία μεγάλη ανάγκη της τοπικής κοινωνίας, το δεύτερο είναι ότι μπορέσαμε μέσω του προγράμματος αυτού να αξιοποιήσουμε χρήματα για εξοπλισμό που καθιστούν την Κρήτη και τα νοσοκομεία με αυτοτέλεια διαγνωστική».

Η Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη: «Για την διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας σήμερα είναι μία ιδιαίτερα ευτυχής ημέρα.  Πρόκειται για ένα πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο σε μία περιοχή η οποία έχει μεγάλο έλλειμμα σε υγειονομικές δομές με βάση την πληθυσμιακή έκταση με 20.000 κατοίκους, που θα έπρεπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να είχε Κέντρο Υγείας».

Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των έργων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και στην ιστοσελίδα της www.pepkritis.gr

ΘΕΜΑ

Στο νοσοκομείο δικυκλιστής μετά από τροχαίο στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 2μμ της Τετάρτης στην περιοχή του Πλατανιά στο Ρέθυμνο


Σύμφωνα με πληροφορίες από το flashnews.gr, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε νεαρός υπο συνθήκες οι οποίες ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές.

Από την σύγκρουση των δύο οχημάτων ο οδηγός της μοτοσικλέτας έπεσε σε παρακείμενο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέροντας και άλλα πολλαπλά τραύματα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως έχει τονιστεί ότι όλοι όσοι επιβαίνουν σε δίκυκλα πρέπει να φορούν κράνη καθώς το κεφάλι αποτελεί το πλέον ευαίσθητο σημείο του σώματος όταν συμβαίνει πτώση απο την μοτοσικλέτα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Η έρευνα της αστυνομίας έφερε στο φως ένα κιλό κάνναβη

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Χανιά από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων, 62χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 62χρονο κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μια αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 29 γραμμάρια κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένο με καπνό. 

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του από αστυνομικούς της Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ένα κιλό κάνναβης. 

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ,ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Πολλά χρόνια προτιμούν για τις διακοπές τους την Χερσόνησο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ζευγάρι Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται ανελλιπώς το Δήμο Χερσονήσου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, βράβευσε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος στο γραφείο του στις Γούρνες


Ο John McElroy και η σύζυγός του, Shelley McElroy, δηλώνουν “φανατικοί” φίλοι του τόπου, αφού κάθε χρόνο τον επιλέγουν για να παραθερίζουν για δύο τουλάχιστον εβδομάδες. «Πέρυσι είχα μια άσχημη περιπέτεια με την υγεία μου και χρειάστηκε να παραμείνουμε στο νησί περίπου εξήντα μέρες, τις περισσότερες από τις οποίες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασής μου όλα πήγαν κατ΄ ευχήν, δεν έχω λόγια, το προσωπικό και οι γιατροί ήταν εκπληκτικοί. Το ίδιο και οι ντόπιοι που στήριξαν απίστευτα τη γυναίκα μου κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί. Φέτος αισθανθήκαμε την υποχρέωση να επισκεφθούμε ξανά τους γιατρούς και το προσωπικό και να τους ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά. Μάλιστα, οι φίλοι μας, με ρωτούσαν πώς θέλω να επιστρέψω για διακοπές στο ίδιο μέρος που είχα μια τόσο άσχημη εμπειρία, αλλά πραγματικά τους ανθρώπους που έχω συναντήσει εδώ, δεν τους αλλάζω με τίποτα! Ο τόπος σας είναι εκπληκτικός, πανέμορφος, το φαγητό είναι εξαιρετικό, αλλά εμείς γυρίζουμε πίσω για εσάς, τους κρητικούς,» ανέφερε ο κ. McElroy. 

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τους νέους του φίλους, όπως τους αποκάλεσε, ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος. Όπως τόνισε, «με συγκινεί η επιλογή σας να επιστρέφετε κοντά μας, ακόμα και μετά από μια δυσάρεστη προσωπική στιγμή και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένω στη διάθεσή σας και περιμένω την επίσκεψή σας το επόμενο καλοκαίρι.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη