Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΚΡΗΤΗ

Δήμος Γόρτυνας: Ακυρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για την μισθοδοσία

Ανακοίνωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Πελεκανάκη

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16/11, είχε ως μοναδικό θέμα την τροποποίηση του προϋπολογισμού, προκειμένου να διευθετηθεί ένα κατεπείγον ζήτημα, χωρίς την διευθέτηση του οποίου είναι αδύνατη η καταβολή της μισθοδοσίας σημαντικού μέρους του προσωπικού του Δήμου μας, για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο2021. 

Μερίδα της αντιπολίτευσης επέλεξε την αποχή, με πρόσχημα το γεγονός ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς και όχι δια ζώσης. Ως εκ τούτου, η διαδικασία ακυρώθηκε, χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, οι συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων των Δήμων μπορούν να διεξαχθούν:

1) δια περιφοράς, με την συμμετοχή των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου,

2) με τηλεδιάσκεψη, κάτι που στον Δήμο μας δεν είναι εφικτό,

3) δια ζώσης, μόνο με την συμμετοχή εμβολιασμένων,

4) δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, με περιορισμούς που αποκλείουν, επί της ουσίας, τους ανεμβολίαστους και μη εξοικειωμένους με την χρήση νέας τεχνολογίας δημοτικούς συμβούλους. 

Σύμφωνα, άλλωστε και με τον Δημοτικό Κώδικα, εφόσον ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής, είναι δυνατόν, ύστερα από απόφαση του Προέδρου, οι σχετικές διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα διά περιφοράς.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του προσφορότερου τρόπου σύγκλησης εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος οφείλει να διασφαλίζει, την δυνατότητα κάθε μέλους – εμβολιασμένου, ανεμβολίαστου, εξοικειωμένου ή μη εξοικειωμένου με την τεχνολογία –  να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντά του και δεν έχει καμία υποχρέωση να υποκύπτει σε οποιουδήποτε τύπου «εκβιασμούς», που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. 

Ενημερώνω, μάλιστα, τους δημότες μας, ότι έχω δώσει ήδη εντολή στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, να προχωρήσει στην συλλογή των αναγκαίων πιστοποιητικών εμβολιασμού των δημοτικών συμβούλων και προέδρων των κοινοτήτων του Δήμου μας, ώστε να συνεδριάσει ξανά δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μόλις κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας θα συνεδριάσει πάλι την Τετάρτη 17/11, δια περιφοράς και απολύτως νόμιμα, με το ίδιο θέμα, που αφορά στην καταβολή της μισθοδοσίας εργαζομένων του Δήμου μας, καθώς και με άλλα δύο θέματα που αφορούν α) στην τακτοποίηση της εκκρεμότητας της προηγούμενης δημοτικής αρχής – από το 2018 – για την καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζομένους που τα δικαιούνται, β) στην έγκριση ψηφίσματος υποστήριξης προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω θέματα, που αφορούν στο προσωπικό του Δήμου, δεν ψηφιστούν άμεσα, μεγάλο μέρος των εργαζομένων μας θα παραμείνουν απλήρωτοι. 

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και το κόστος της επιλογής του…

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο θάνατος 14χρονης στη Λαμία Το κορίτσι είχε βρεθεί θετικό στον κορονοϊό εδώ και 7 ημέρες, με συμπτώματα όπως πυρετός. Παρέμενε στο σπίτι της και σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της ήταν...

ΚΟΣΜΟΣ

Ετσι εξηγείται η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που φαίνεται να έχει σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα προηγούμενα στελέχη του κορωνοϊού, ίσως όμως επίσης να...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.157, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες...

Sports

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης βραβεύτηκε για την επιτυχία της 4ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τοκιο2020 Ένα ακόμα βραβείο έλαβε ο δις Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος...