Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας η οποία εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα


Το Αυτόφωρο Μονομελές ήρε την κράτηση των δύο κατηγορούμενων για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι.

Μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών η εισαγγελέας ανηλίκων θα ανάψει το πράσινο φως, ώστε να το πάρουν πίσω οι γονείς του.

Ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε σχετικά: “Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί.

Μάλλον η δημοσιότητα βοήθησε σε αυτό, να φοβήθηκε και να το άφησε. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να περπάτησε μέχρι εκεί χωρίς να το δει κανείς.

Το παιδί είναι στο Αγία Σοφία Παίδων θα ακολουθηθεί μια διαδικασία. Να οριστεί κοινωνική λειτουργός να γνωματεύσει και να αποφάσισε η εισαγγελέας ανηλίκων την μετέπειτα εξέλιξη”.

Σε δηλώσεις προχώρησαν και οι νονοί του αδελφού της μικρής Μαρίας, Ασπασία Καλόγερου και Χαράλαμπος Τσαγκαροσπύρος. Ανέφερε ανέφεραν μεταξύ άλλων: “Αγαπάνε τα παιδιά τους θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί. Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε. Για να πουλήσει για να το σφάξει;”

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

Life

Σε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά ήδη εκτίθενται αναπόφευκτα σε αντικρουόμενες πληροφορίες (από το διαδίκτυο, την τηλεόραση, τους φίλους τους) έχει μεγάλη σημασία «ο...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η επικοινωνία με τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους” – Ομιλία για Γονείς και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εγγόνια Η Σχολή Γονέων...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς H Ιφιγένεια και ο Μανώλης Σαββάκης, γονείς του νεοφώτιστου Μιχαήλ, επέλεξαν οι προσκλήσεις της βάφτισης του μικρού τους να...

Greece

Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν τα όσα ζούσαν επί δύο χρόνια παιδιά στα χέρια των γονιών τους στο νησί της Λέρου Οι...