Στο Δελτίο Άρδευσης μπορούν οι παραγωγοί να δουν ποιες είναι οι συνιστώμενες ποσότητες νερού για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους


Η Περιφέρεια Κρήτης για την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας την τρέχουσα αρδευτική περίοδο και την προστασία των υδατικών πόρων της Κρήτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, ετοίμασε για τους παραγωγούς Ενημερωτικό Φυλλάδιο Ορθολογικής Χρήσης του Νερού Άρδευσης και το 4ο Δελτίο Άρδευσης.

Στο Δελτίο Άρδευσης μπορούν οι παραγωγοί να δουν ποιες είναι οι συνιστώμενες ποσότητες νερού για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους (ελιά, αμπέλι, εσπεριδοειδή, αβοκάντο) καθώς και πόσες φορές συνίσταται να ποτίσουν για το αναγραφόμενο διάστημα.

Στο Ενημερωτικό Φυλλάδιο παρέχονται πληροφορίες και οδηγίες για τις αρδευτικές ανάγκες σε νερό, τα κρίσιμα στάδια ανάπτυξης, καθώς και τις ενδεικτικές τιμές ελλειμματικής άρδευσης για συγκεκριμένες καλλιέργειες της Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνοντας  την ελιά, την άμπελο, το αβοκάντο και τα εσπεριδοειδή.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις βασικές αρχές ορθής άρδευσης και στις προτεινόμενες γεωργικές πρακτικές οι οποίες αυξάνουν την αποδοτικότητα του νερού άρδευσης.

Δείτε ΕΔΩ το ενημερωτικό φυλλάδιο