Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

«Για Πάντα Παιδιά – Παιχνιδομαραθώνιος»

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι πρώτοι Αθλητικοί αγώνες & παιχνίδια με τίτλο «Για Πάντα Παιδιά – Παιχνιδομαραθώνιος»


 

Το Εθελοντικό μας Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι(Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη & Οικονομική Ιδιοτέλεια) με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην διεξαγωγή των Πρώτων Αθλητικών αγώνων & παιχνιδιών με τίτλο «Για Πάντα Παιδιά – Παιχνιδομαραθώνιος »που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιούνη στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αρωγοί μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ’’Δομίνικος Θεοτοκόπουλος’, o Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης(ΕΟΔ) και η Ομάδα Εθελοντών του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Αυτή η δράση θα είναι και η εναρκτήριος προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τις Οικογένειες του Ηρακλείου και συγκεκριμένα τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που στερούνται βασικών αγαθών όπως το πρωινό.

 

Γενικό Πλαίσιο:

gia-panta-paidia1Πρόσκληση των μικρών μας φίλων της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού να έλθουν και να αγωνιστούν σε ομαδικά και παραδοσιακά παιχνίδια .Ο λόγος που ζητάμε μόνο την ΣΤ΄ Τάξη, είναι διότι θέλουμε να τους κάνουμε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή πριν πάνε στο Γυμνάσιο, αλλά και  να τους πάρουμε από τη σημερινή εικονική πραγματικότητα και να τους αναδείξουμε παιχνίδια ανεξίτηλα στον χρόνο μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία .

Κάθε τμήμα της ΣΤ΄ Τάξης θα είναι μία ομάδα.

Τα παιδιά θα αγωνίζονται σε ομαδικά παιχνίδια σύγχρονα και παραδοσιακά , χωρίς να έρθουν όμως σε ‘’αντίπαλη’’ θέση με άλλη τάξη άλλου σχολείου. Θα υπάρχει βαθμολόγια για τις πιο γρήγορες τάξεις , οι οποίες ανάλογα με τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν θα περάσουν στο 3ο επίπεδο (τελική φάση).

Όλα τα παιδιά θα βραβευτούν για την συμμετοχή τους από Έλληνες Ολυμπιονίκες ,που μας προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις και θα έρθουν εκείνη την ημέρα ειδικά για αυτό το γεγονός.

Οι τρεις πρώτες τάξεις ,θα βραβευτούν με μετάλλια και το αντίστοιχο Κύπελλο, καθώς και με μεγάλα δώρα .

Κάθε τάξη, θα μπορεί να βγάλει όνομα για την ομάδα τους .

Η Συμμετοχή για τα παιδιά θα είναι χωρίς κόστος, θα μας ήταν όμως ευχάριστο και χρήσιμο κάθε τάξη του δημοτικού να φέρνει τρόφιμα πρώτης ανάγκης για το παιδικό πρωινό :(όπως γάλα συμπυκνωμένο, μέλι, φρυγανιές, μαρμελάδες, δημητριακά, πορτοκαλάδες ή φρούτα.)

 

Πρώτος γύρος παιχνιδιών(όλα τα τμήματα) : Τσουβαλοδρομία-Μην σου πέσει η μπάλα-Κινέζικο Σουβλάκι(Μακαρόνια) – Καροτσάκι – Παιχνίδι Έκπληξη.

Δεύτερος γύρος(όλα τα τμήματα):Βαμβακοδρομία-Κρίκοι-Αυγοδρομία-Κορίνες-Παιχνίδι Έκπληξη.

Τρίτος γύρος(Τελική Φάση):Μην σου πέσει η γνώση,Βρες τον Στόχο σου(μπάσκετ),Συμπλιγάδες πορτοκαλιών,Γέμισε τον κουβά, Παιχνίδι Έκπληξη.

Μέγιστος χρόνος παιχνιδιών ανά γύρω 12 λεπτά.

Οι τάξεις δεν θα παίζουν ως ‘’αντίπαλοι’’ , άλλα κάθε τάξη ξεχωριστά μέσα από βαθμολογίες και χρόνους.

Θα προσφέρονται στα Παιδιά: Νερά από την Εταιρεία ‘’Σεληνάρι’’ , Λουκουμάδες από  την Σχολή Μαγειρικής ‘’ΚappaStudies’’ και Φωτογραφικό υλικό για κάθε τάξη.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα είναι εκεί για να παρέχει υγειονομική κάλυψη

Όλα τα ΜΜΕ της Πόλης θα καλύψουν το γεγονός.

Δηλώσεις Συμμετοχών στα τηλέφωνα : Σιμάκης Σαράντης 6951932424 , Εμμανουέλα Γοργομύτη 6947137226,

Οι αιτήσεις για τις συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 3/6/2015.

Ώρα προσέλευσης 09:30

Ώρα Έναρξης 10:30 – Ώρα λήξης 17:00

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *