Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι ψυχίατρος «έπαιξε» με την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο και συνελήφθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια γυναίκα  που ισχυρίστηκε ότι είναι ψυχίατρος και εργάστηκε στον ΟΚΑΝΑ «έπαιξε» με την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο, τη δολοφονία της μικρής Αννυ.


Το πρωί εμφανίστηκε γυναίκα με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου σε τουλάχιστον δύο τηλεοπτικές εκπομπές, υποστήριξε ότι είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και κατήγγειλε ότι είχε αιτηθεί τέσσερις φορές από τον Εισαγγελέα την αφαίρεση της επιμέλειας κηδεμονίας της Άννυ, από το ζευγάρι. Είπε μάλιστα πως η τελευταία φορά ήταν πριν από 5 μήνες αλλά «ο εισαγγελέας δεν έκανε τίποτα».

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στον ΟΚΑΝΑ εργάστηκε μόνο η Αικατερίνη Καλογεροπούλου, το 2000 και μόνο για ένα μήνα.

Η εισαγγελία έψαξε τα πάντα και δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος φάκελος ούτε στην εισαγγελία ανηλίκων ούτε στο τμήμα ανηλίκων της Ασφάλειας Ανηλίκων. Ο ΟΚΑΝΑ, o οποίος αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα καθώς το παιδί ήρθε στην Ελλάδα το 2015.

Αντρες της Ασφάλειας Αττικής την αναζητούν.

Η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ

Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.

Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη.

Συνελήφθη η δήθεν “ψυχίατρος” του ΟΚΑΝΑ

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ στα ΜΜΕ και μίλησε για την υπόθεση της μικρής Άννυ, καθώς συνελήφθη.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η “καταγγέλουσα” είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας καθώς και ιδιότητα και για το λόγο αυτό εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης.

Μέχρι αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της διεξάγεται κατ’ επείγουσα προκαταρκτική έρευνα μετά την αποκάλυψη ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν τελικά ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

-Στην υπηρεσία μας ουδέποτε κατατέθηκε καταγγελία που να αφορά την ανήλικη. Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα στους κοινωνικούς φακέλους που τηρούνται στην Εισαγγελία έγινε όχι μόνο με τα στοιχεία της μητέρας αλλά και με τα στοιχεία του πατέρα, έστω κι αν δεν ήταν αναγνωρισμένο τέκνο του.

-Η καταγγέλλουσα, φερόμενη ως Μαρία Καλογεροπούλου όπως προκύπτει και από ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ, ουδέποτε ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό του εν λόγω οργανισμού ενώ οι γονείς της ανήλικης ουδέποτε παρακολούθησαν πρόγραμμα απεξάρτησης ή υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα ούτως ώστε να εξεταστούν από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ.

-Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στο θάνατο της ανήλικης, η τελευταία ήρθε στην Ελλάδα μόλις το Μάρτιο του 2015.

-Η Εισαγγελία παρά το γεγονός ότι προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, αφού μόλις της αναγγέλθηκε ότι την αναζητεί ο εισαγγελέας διέκοψε αμέσως την επικοινωνία. Έκτοτε είναι αδύνατη κάθε επαφή μαζί της, ενώ σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες. Το θέμα ερευνάται.

-Ουδέποτε η καταγγέλλουσα κλήθηκε είτε από τη ασφάλεια είτε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για να καταθέσει σχετικά παρά τις αντίθετες δηλώσεις της.

-Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια εισαγγελέας με το όνομα ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ.

– Κατόπιν των ανωτέρων διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

-Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει κα καταβάλλει καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα που της παρέχονται, άοκνες προσπάθειες για την προστασία του παιδιού αλλά και του πάσχοντος ανθρώπου υπερβαίνοντας τις τυπικές υποχρεώσεις της.

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr,news247.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook