Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Life

Γκεμίση Βούλα: «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!»

Όταν μιλάμε για ανθρώπους με ανεξάντλητη έμπνευση και δημιουργικότητα ένα από τα πρώτα άτομα που μου έρχονται στο μυαλό είναι η κα Γκεμίση Βούλα, την οποία «γνώρισα» σαν αναγνώστρια μέσα από τα συγγραφικά της έργα

Η δημιουργός του «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!», μιας αισθηματικής κωμωδίας που κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Maradelbooks και κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από αξιόλογες κριτικές στην κατηγορία της κωμωδίας, είναι η ίδια συγγραφέας που έχει δημιουργήσει μία σειρά από ολοκληρωμένα βιβλία διαφορετικών κατηγοριών, που μπορείτε να βρείτε στο makestorytelling.com και η δημιουργός του βιβλίου μυστηρίου – φαντασίας «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», το οποίο έρχεται από τις εκδόσεις Πηγή. Ένα μυθιστόρημα που οι περισσότεροι αναγνώστες ήδη χαρακτηρίζουν αριστούργημα, ποιοτικό, , καθηλωτικό και έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς της ένα μυστικό καλά κρυμμένο μέσα στο χρόνο που ξετυλίγεται σε ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια των Μετεώρων την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. 

Μέσα από συνέντευξη της παραδέχτηκε ότι της είναι άβολο να μιλάει για τον εαυτό της και είναι και η μόνη στιγμή που μπορεί κάποιος να διακρίνει την αμηχανία της. Η δημιουργός που εδώ και ένα χρόνο, χαρίζει απλόχερα συναισθήματα στους αναγνώστες της κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων, αλλά έχει μεγαλώσει και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. 

Στην Σητεία, η δημιουργικότητα της συγγραφέως εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2018 να δημοσιοποιεί τα βιβλία της δωρεάν μέσα από την παγκόσμια πλατφόρμα του wattpad και το προσωπικό της blog “makestorytelling.com”. Ιστορίες διαφορετικής κατηγορίας που το κοινό αγάπησε πολύ γρήγορα και την οδήγησε στο να τολμήσει να ασχοληθεί πιο ενεργά φέρνοντας της όμορφες διακρίσειςμέσα από λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η αγάπη της για τη συγγραφή είχε ξεκινήσει από τότε που ήταν παιδί και ο πατέρας της μάλιστα – ο οποίος έγραφε ο ίδιος στίχους και ποίηση – την είχε παροτρύνει αρκετές φορές μεγαλώνοντας να το δει σοβαρά, μιας και η ίδια δεν δημοσιοποιούσε πουθενά τα κείμενα της. Παραδέχεται ότι μέσα από την απόφαση της στο να δημοσιοποιήσει τα γραπτά της ένιωθε σαν να τηρούσε την υπόσχεση που είχε δώσει κάποτε στον πατέρα της. Έγραφε ασταμάτητα από πολύ μικρήμέχρι τη μέρα που η απώλεια του την έκανε να αποτραβηχτεί και να μην ξανά γράψει το παραμικρό για αρκετά χρόνια. 

Η ανάγκη της για την συγγραφή επανήλθε στο φως όταν το 2018 βίωσε μία μεταβατική περίοδο με αναγκαστική επιλογή της να αφήσει την τότε δουλειά της, θέλοντας όπως λέει η ίδια να φροντίσει τον εαυτό της σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής της και να συνεχίσει να είναι παραγωγική πάνω σε κάτι που αγαπούσε πολύ, αποβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τα αρνητικά της συναισθήματα αλλά και θέλοντας να δώσει απαντήσεις στο γιατί οι άνθρωποι τείνουν να κόβουν τα φτερά στις νέες γενιές. «Οι περισσότεροι ξεχνάνε ότι έχουν και οι ίδιοι παιδιά, τα οποία μεθαύριο θα βγουν σε μία αγορά – ζούγκλα που με τον τρόπο τους συντηρούν στο να αναπαράγεται η αδικία. Κεντρικό μήνυμα της ιστορίας μου είναι να μην τα παρατάς ποτέ!» Τότε ήταν η στιγμή που εμπνεύστηκε και την Λάουρα – την χιουμοριστική ηρωίδα – του Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ που λατρέψαμε! Είχε ανάγκη από αυτή την ηρωίδα όπως λέει η ίδια και της «χρωστάει» πολλά. Έπειτα ακολούθησε το μεγαλειώδες έργο της «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου» όπου μέσα από την ιστορία της δίνει έντονα το στίγμα της καλοσύνης και την απανθρωπιά του κόσμουμέσα από μία ιστορία που πραγματικά καθηλώνει. Ακολούθησαν μία σειρά από ολοκληρωμένα βιβλία δωρεάν και σε μορφή ebooks.

Στην ερώτηση ¨τι σημαίνει για εσένα συγγραφή;¨, η συγγραφέας δίνει μία απάντηση που σίγουρα δεν περιμέναμε:

«Κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει με ποιο τρόπο πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου. Η πραγματικότητα δεν μου είναι ποτέ αρκετή. Η συγγραφή για εμένα είναι το δώρο προς τον εαυτό μου και ίσως ο μόνος δρόμος που γνωρίζω να τον φροντίζω ουσιαστικά… Δεν χρειάζεται να απολογηθώ σε κανέναν γι αυτό, ανεξάρτητα με το αν κάποιος είναι σε θέση να σεβαστεί ή όχι την ενασχόληση μουΑνεξάρτητα με την κριτική που μπορεί να μου ασκηθεί. Είμαι εδώ για να δέχομαι την όποια άποψη αλλά αυτό όταν θα είναι από άτομα που με διαβάζουν. Διατηρώ μέσα μου άλλωστε πάντα στο οτιδήποτε, ότι είναι λογικό να μην αρέσουμε σε όλους». 

Η ίδια επίσης παραδέχεται ότι δεν είναι συγγραφέας. Ότι ο τίτλος αυτός φέρει ένα βαρύ φορτίο και δεν νομίζει να είναι και ποτέ σε θέση να τον υιοθετήσει. Στις άλλοτε «ταμπέλες» που δημιουργούν εντυπώσεις προτιμάει να της αποδώσουμε τον τίτλο μιας απλής δημιουργού κειμένων και το μεγαλύτερο δώρο για εκείνη είναι κάθε μήνυμα που λαμβάνει από κάποιον αναγνώστη. Ο λόγος που καταπιάνεται με διαφορετικές κατηγορίες βιβλίων είναι επειδή δηλώνει χαοτική και απείθαρχη στο να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Άλλωστε η ίδια μας λέει ότι πειραματίζεται. Δεν της άρεσαν ποτέ οι έτοιμες συνταγές.

Οι ήρωες της είναι καθημερινοί. Περιθωριακοί. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Λατρεύει τα κοινωνικά δράματα και τις κωμωδίες. Τα βιβλία της επίσης σηματοδοτούν μέσα από την πεζογραφία, ανατροπές και έχουνανθρωποκεντρική βάση. Προσαρμόζει την γραφή της στις ανάγκες των κατηγοριών της και αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνην. Δεν σκέφτηκε λεπτό να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο είδος γραφής γιατίγράφει επηρεασμένη από το ένστικτο της όπως χαρακτηριστικά μας λέει : «Το ένστικτο μου είναι καθοδηγητής και στην ζωή μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό»

Την κερδίζει η απλότητα σε όλα και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους γύρω της. «Οι μόνες απαιτήσεις που είχα, ήταν πάντοτε η δική μου εξέλιξη. Δεν υπήρξα όμως ιδιαίτερα σκληρή με τον εαυτό μου γιατί οι γονείς μου, μου δίδαξαν από πολύ μικρή ότι δεν χρειαζόταν να είμαι τέλεια. Ότι είναι όμορφο να αγκαλιάζω τα λάθη μου και να μαθαίνω μέσα από αυτά. Ειδικά σε έναν κόσμο που τα πάντα επικρίνονται. Άλλωστε ο μικρόκοσμος μου θα ήταν πολύ βαρετός, αν ήμουν ένα τέλειο παιδί… Είμαι τόσο απλή όσο οι ήρωες μου. Με όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες και εσωτερικές δυνάμεις τους αντίστοιχα. Με τα καλά και τα λιγότερο καλά χαρακτηριστικά τους. Λατρεύω τα λάθη τους και την αναζήτηση του εαυτού τους μέσα από αυτά. Αγαπώ κάθε ήρωα μου γιατί είναι κομμάτι δικό μου». 

Τι θεωρεί η ίδια ταλέντο; «Η προσπάθεια σε αυτή τη ζωή πάνω στο οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρείται ταλέντο. Οι άνθρωποι που δεν τα παρατάνε με ότι και αν καταπιαστούν, είναι για εμένα ταλαντούχοι, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα. Είναι εκπληκτικό το πόσουςταλαντούχους ανθρώπους συναντάω καθημερινά. Εκείνοι που μάχονται για την δύσκολη καθημερινότητα τους. Ξεχνάμε να βλέπουμε την καλή πλευρά των πραγμάτων. Η μεγαλύτερη αρετή είναι να έχεις τη δύναμη μέσα σου να την διακρίνεις και να βρίσκεις λόγους να χαμογελάς. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που χαμογελάνε και το δικό μου χαμόγελο είναι πάντα η ασπίδα μου σε όλα». 

Σε αντίθεση με αυτό που περιμέναμε, η κα Γκεμίση είναι τόσο προσιτή, αρχοντική και ευγενική. Ένα γυναικείο πρότυπο εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς που σπάνια συναντάς στις μέρες μας. Σε γεμίζει θετική ενέργεια! Δεν προσπαθεί ποτέ να πείσει κανέναν για αυτό που είναι και κανέναν να διαβάσει τα βιβλία της. Όπως η ίδια μας αναφέρει:«Γράφω για εκείνον τον έναν και μοναδικό αναγνώστη που υπάρχει η πιθανότητα μέσα μου ότι μπορεί να αγγίξω την καρδιά του. Αν τον βρω, τότε μου είναι αρκετός να συνεχίσω να γράφω πάντα για εκείνονκαι θα παραδεχτώ ότι ο ρομαντισμός δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο».

Αν και μας ζήτησε αρκετές φορές ¨ευχαριστώ¨ νιώθω την ανάγκη εγώ να την ευχαριστήσω εκ μέρους όλων όσων αγαπάμε και συνεχίζουμε να διαβάζουμε τα έργα της γιατί έχει τον τρόπο πάντα να αγγίζει την καρδιά μας.

Τα καλύτερα έρχονται σε λίγο καιρό με την έκδοση «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου» και τη συνέχεια του «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ Νο2».

Γράφει η Ιωάννα Βρέντζου

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Life

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ – “Το μυστικό της νεράιδας”!!! Σήμερα είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την συνάδελφο...