Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό κουταλιού με ακτινίδιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα ασυνήθιστα φρούτα δίνουν και τα πιο ιδιαίτερα γλυκά


Η αλήθεια είναι πως η κλασική αξία στο κουτάλι είναι το κυδώνι, το σταφύλι και το κατακόκκινο κεράσι.

Λέμε όμως να δοκιμάσουμε μια συνταγή, που μπορεί να στολίσει ιδανικά μια τάρτα. Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο κυρίες και κύριοι.

Υλικά

1 κιλό ακτινίδια γερά (να μην είναι πολύ ώριμα και λιώσουν)
1 1/4 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
1 1/2 κ.σ. γλυκόζη
1 κλώνάρι αρμπαρόριζα
Το χυμό από 1 λεμόνι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ με μπόλικο χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν

Βάζουμε σε στρώσεις σε κατσαρόλα και από πάνω περιχύνουμε τη μισή ζάχαρη και το κονιάκ και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Την επομένη, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια το ακτινίδι. Στα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την γλυκόζη και βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράσει και να δέσει το σιρόπι.

Επιστρέφουμε προσεκτικά τα ακτινίδια στην κατσαρόλα, μαζί με την αρμπαρόριζα, το χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε το γλυκό να πάρει βράση για 10′ λεπτά ακόμη

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *