Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Ένα γλυκό ψυγείου για να μας δροσερέψει στη ζέστη


Υλικά

2 κούπες (500ml ) γάλα
4 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
0-4 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι (100gr) ζελέ φρούτου
½ κούπα (125ml) κρύο νερό
½ κούπα(125 ml) καυτό νερό
8 φρυγανιές σταρένιες
Φρούτα της επιλογής μας (περίπου 300 gr)

Οδηγίες

Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να βράσει. Στο κρύο νερό διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και μόλις το γάλα πάρει βράση προσθέτουμε το διάλυμα ανακατεύοντας ως ότου πήξει ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη και διαλύουμε στο καυτό νερό το ζελέ. Το προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας. Στρώνουμε σε ένα σκεύος τις φρυγανιές . Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την κρέμα πάνω τους (αν την αδειάσουμε όλη μαζί επιπλέουν!). Αφήνουμε να κρυώσει και πλένουμε καλά τα φρούτα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πρέπει να είναι σχεδόν στεγνά, οπότε τα απλώνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί. Όσο ακόμη είναι ελαφρά ζεστή η κρέμα στρώνουμε τα φρούτα στην επιφάνειά της. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει εντελώς. Σε 2-3 ώρες είναι έτοιμο αλλά γίνεται καλύτερο αν μείνει λίγο περισσότερο. Πολύ ωραίο είναι και την επόμενη μέρα.

1)Και τις δύο φορές έφτιαξα το γλυκό με γάλα light. Διαίτης είπαμε, και δεν έχουμε μικρά παιδιά στο σπίτι για τα οποία είναι καλύτερα τα πλήρη γαλακτοκομικά. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλήρες γάλα.

2)Εννοείται ότι προτιμούμε ορθογώνιο ή τετράγωνο σκεύος αλλιώς κάνουμε κολάζ με φρυγανιές . Εγώ νόμιζα ότι το είχα εκεί που έφτιαξα το γλυκό το κατάλληλο ο σκεύος αλλά και τις δυο φορές κακώς νόμιζα!

3)Η ζάχαρη μπορεί να αυξομειωθεί, ανάλογα με το πόσο γλυκά μας αρέσουν τα γλυκά. Επειδή το ζελέ είναι ήδη γλυκό, σε μας αρκούν 2 κουταλιές. Ίσως να είναι καλύτερο για τους περισσότερους με 4 κουταλιές μιας και είναι άγλυκες και οι φρυγανιές.

cretangastronomy.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά