Σοκ στην Κρήτη και στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το μακελειό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου 2025 στα Βορίζια Ηρακλείου, όταν έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να πέσουν νεκροί και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.
Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., νεκροί είναι ένας 39χρονος άνδρας και μαι 56χρονη γυναίκα, ενώ τραυματίες είναι δύο γυναίκες και δύο άνδρες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ για τους άνδρες εξετάζεται η ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο φονικό.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Πρωινές ώρες σήμερα (01-11-2025), η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου ενημερώθηκε από κατοίκους χωριού του νομού Ηρακλείου Κρήτης για ένοπλο περιστατικό που είχε σημειωθεί νωρίτερα.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (Τ.Ε.Κ.Α.Μ. – Τ.Α.Ε. – Ο.Π.Κ.Ε.) καθώς και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Επί τόπου βρέθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, για τον συντονισμό της επιχείρησης.
Από το περιστατικό διαπιστώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός δύο ημεδαπών (39χρονου άνδρα και 56χρονης γυναίκας) καθώς και ο τραυματισμός δύο γυναικών, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε και ο τραυματισμός δύο ανδρών, οι οποίοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο ένοπλο περιστατικό.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Ε.Κ.Α.Μ.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».
Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

































