Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Η ανώνυμη επιστολή για την υπόθεση της Άννυ που αναστάτωσε την εισαγγελία

Δημοσιεύτηκε

στις

Αιχμές για εμπορία οργάνων από τον ανώνυμο αποστολέα που φωτογραφίζει επώνυμους πίσω από κύκλωμα παιδοφιλίας και οργανωμένης επιχείρησης πώλησης οργάνων με μεγάλα ποσά – Ειδικό εφέτη ανακριτή ζήτησε για την υπόθεση ο δικηγόρος της μητέρας


 

Μία επιστολή με περιεχόμενο που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα και αφορά σε απίστευτες καταγγελίες που συμπληρώνουν -κατά τον αποστολέα της- το παζλ του μυστηρίου των συνθηκών κάτω από τις οποίες «θυσιάστηκε» η μικρή Άννυ έφτασε στην Εισαγγελία πριν λίγες ημέρες προκαλώντας αναστάτωση αλλά και τεράστια ερωτήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την επιστολή, το περιεχόμενο τη οποίας είναι ανατριχιαστικό και «φωτογραφίζει» κύκλωμα οργανωμένης παιδοφιλίας πίσω από το φρικτό έγκλημα της Μιχαήλ Βόδα, εμπλέκονται στην υπόθεση ισχυρά οικονομικά άνδρες και μάλιστα επώνυμοι και δη από τους νομικούς και όχι μόνο κύκλους.

Στην επιστολή επιπλέον σημειώνεται ξεκάθαρα ότι πίσω από αυτή τη φρικτή δραστηριοποίηση σε επίπεδο παιδοφιλίας αρρωστημένων ανθρώπων κρύβεται και ένα παράλληλα καλοστημένο κύκλωμα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων το οποίο δραστηριοποιείται με σκοπό την πώληση οργάνων στο εξωτερικό και όχι μόνο έναντι ποσών αστρονομικών.

Στην επιστολή δίνεται βάση στις αρρωστημένες ερωτικές επιλογές ατόμων που έναντι μεγάλων ποσών λειτουργούν με βάση το χρήμα πληρώνοντας τεράστια ποσά προκειμένου να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους σε αθώα πλάσματα ενώ σε πολλές των περιπτώσεων λειτουργεί παράλληλο κύκλωμα το οποίο αναλαμβάνει να στήσει τη δική του επιχείρηση καθώς αφαιρεί ζωές μικρών παιδιών και εν συνεχεία στήνει ένα εμπόριο με ποσά πολύ σημαντικά πουλώντας τα όργανα των θυμάτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της υπόθεσης της δολοφονίας της μικρής Άννυ κληθέντες να σχολιάσουν το περιεχόμενο αυτής της επιστολής σημείωσαν με νόημα ότι αυτή εστάλη για λόγους αποπροσανατολισμού του διακυβεύματος της υπόθεσης και πως κάτι τέτοιο εν προκειμένω τουλάχιστον δεν ισχύει. «Πάντως αυτός ή αυτή που απέστειλε την επιστολή αυτή δε νομίζω ότι είχε σκοπό να βοηθήσει την έρευνα αν είχε στοιχεία για όλο αυτό που καταγγέλλει θα ήταν πιο καλό σε αυτή τη φάση να ερχόταν και να μιλήσει αν και εφόσον υπάρχουν δεδομένα που να οδηγούν σε αυτό που καταγγέλλει δηλαδή σε κύκλωμα παιδοφιλίας και εμπόριο πώλησης οργάνων διότι έτσι ανώνυμα δε μπορεί να έχει ισχυρή βάση αυτός ο ισχυρισμός το μόνο που καταφέρνει κανείς έτσι είναι να μπερδεύει περισσότερο την υπόθεση», θα πει σχολιάσει άνθρωπος από το περιβάλλον των δικηγόρων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η επιστολή δεν συμπεριλήφθηκε στην δικογραφία της υπόθεσης, αλλά παραπέμφθηκε σε ειδικό εισαγγελέα.

Οι καταθέσεις, οι παρεξηγήσεις και η έκρηξη της μητέρας της μικρής Άννυ

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της μητέρας της Άννυ, Σταύρος Γεωργίου, πήγε στον Άρειο Πάγο και ζήτησε να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής, όπως είχε συμβεί και στην υπόθεση του Άλεξ.

Την ίδια ώρα ο 70χρονος κ. Διογένης ο οποίος είχε φιλοξενήσει τον τελευταίο καιρό σπίτι του τη μικρή Άννυ και τη μητέρα της Δημητρίεβα προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί ενώ δηλώνει μετανιωμένος για το ότι είχε αρχικά καλύψει με την πρώτη του κατάθεση την μάνα της Άννυ λέγοντας καθώς εκείνη του είχε ζητήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Οι σαρωτικές όμως αποκαλύψεις έφεραν στο φως νέα δεδομένα με εκείνον να αποστασιοποιείται από όλο αυτό το φρικτό συμβάν και να λύνει τη σιωπή του μιλώντας με λεπτομέρειες για τη γνωριμία του που μετρά εδώ και πολλά χρόνια τόσο με τη μητέρα της Άννυ όσο κυρίως με τον κατηγορούμενο για παιδοκτονία πατέρα της.

«Είναι φρικτό, δε μπορώ να πιστέψω ότι έχω συναναστραφεί με αυτούς τους ανθρώπους, το Σάββα το γνώριζα εδώ και πολλά χρόνια, με βοηθούσε σε δουλειές μου, του είχα δώσει μάλιστα και τη δυνατότητα να μένει σε δωμάτιο του σπιτιού μου, καλό παιδί μου φαινόταν, που να φανταστώ πως θα γίνονταν όλα αυτά, όσο για την Δημητρίεβα μια χαρά κορίτσι είναι, απλά μου είχε πει σε εκείνη τη φάση που θα έφευγε για το ταξίδι στη Γερμανία να μη λέω πολλά στο Σάββα γιατί εκείνη είχε στο μυαλό της πως ήθελε να φύγει με το παιδί της για να πάει εκεί να ζήσει. Και το Νικολάι το φίλο τους τυχαία το γνώρισα την περίοδο κάπου εκεί μετά το Πάσχα ο Σάββας θα έφευγε από το σπίτι πήγα από κει ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε και μου ζήτησε να πάρω κανα δυο πράγματα από αυτά που είχε εκεί, ένα καναπέ, ένα ψυγειάκι και τα πράγματα αυτά τα μετέφερε σπίτι ο Νικολάι, έτσι και το γνώρισα εκείνον τότε», είπε στην ανακρίτρια ο 70χρονος κ. Διογένης.

Η μητέρα του παιδοκτόνου η οποία κατέθεσε με τη σειρά της προσπάθησε χθες να φέρει τα πάνω κάτω σημειώνοντας ότι προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τη νύφη της κατά τη διάρκεια της οποίας η Δημητρίεβα της ζήτησε να τη βοηθήσει να βγει έξω από τις φυλακές όπου κρατείται προκειμένου και εκείνη να βοηθήσει τον κατηγορούμενο γιο της.

Η κ. Οφηλία η μάνα του πατροκτόνου είπε στους δημοσιογράφους χθες ότι δε δέχτηκε να κάνει αυτό που της ζήτησε η νύφη της και ήρθε στον ανακριτή να πει απλά την αλήθεια όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ δεν έλειψε ούτε λεπτό χθες από το πλευρό του γιου της ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από αστυνομικούς για να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για μία από τις κατηγορίες που το βαρύνουν και συγκεκριμένα χθες για την κατοχή χαπιών τα οποία και βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμά του. Εκεί βρέθηκαν άνθρωποι απλοί έξω από το κτίριο 9 της Ευελπίδων που του επιτέθηκαν λεκτικά φωνάζοντας την ώρα που εκείνος έβγαινε από το το κτίριο καθώς πήρε αναβολή η υπόθεση “αλήτη”, “θα δεις τι θα πάθεις”, “δεν είσαι άνθρωπος εσύ είσαι ένα τέρας”. Λίγη ώρα αργότερα πάντως θα δημιουργείτο αναστάτωση καθώς οι ισχυρισμοί της μάνας του πατροκτόνου θα προκαλούσαν την οργή της νύφη της η οποία μέσα από τη φυλακή δήλωσε χθες ότι η πεθερά της λέει ψέματα ζητώντας από το δικηγόρο της κ. Γεωργίου να επισπεύσει τη διαδικασία για να καταφέρει εκείνη να αποφυλακιστεί.

Στο δικηγόρο της χθες η Δημητρίεβα είπε ότι μίλησε μεν με τη μητέρα του πατροκτόνου την πεθερά της αλλά δεν της είπε αυτά που εκείνη ισχυρίστηκε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους πως θέλει να τη βοηθήσει να βγει για να βοηθήσει εν συνεχεία και εκείνη το γιο της αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό: «Μίλησα με την πεθερά μου αλλά της είπα να πει την αλήθεια ότι δηλαδή εκείνη είχε το παιδί για 15 μέρες που εγώ έλειπα στη Γερμανία, λέει ψέματα δεν είπα να πει κάτι άλλο», είπε χθες στο δικηγόρο της και αναρωτήθηκε απευθυνόμενη σε εκείνον πότε θα βγει από τη φυλακή: «Θέλω να βγω, δεν αντέχω άλλο εδώ μέσα, πότε θα βγω επιτέλους;», του είπε για να εισπράξει σε έντονο ύφος την αρνητική απάντηση του κ. Γεωργίου ο οποίος της επισήμανε ότι δεν έπρεπε να μιλήσει σε κανένα διότι το μόνο πράγμα που κατάφερε είναι να καταστρέψει για μία ακόμη φορά τα πάντα.

Συγκεκριμένα στην τηλεφωνική αυτή συνομιλία που κράτησε λίγα λεπτά ως φαίνεται τα αίματα άναψαν με το δικηγόρο της Δημητρίεβα να είναι έξαλλος μαζί της.
«Μίλησες με την πεθερά σου;».
«Ναι της τηλεφώνησα».
«Εκείνη είπε ότι της είπες να σε βοηθήσει να βγεις μέσα από τη φυλακή για να βοηθήσεις και εσύ το γιο της».
«Όχι δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο».
«Εκείνη αυτό είπε σήμερα το πρωί πάντως».
«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, εγώ της είπα να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια ότι άφησα την Άννυ σε εκείνη τις 15 ημέρες που έλειπα στη Γερμανία, τίποτα από αυτά που είπε δεν ισχύει».
«Δεν έπρεπε να μιλήσεις σε κανέναν σε αυτή τη φάση».
«Δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα έλεγε άλλα… Θέλω να βγω από εδώ μέσα δεν αντέχω άλλο, πότε θα βγω επιτέλους;».
«Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα…Ποιος σου είπε να παίρνεις τηλέφωνα και να ρωτάς με έχεις εκνευρίσει τώρα, έστειλες την αποφυλάκισή σου πιο πέρα».

Στο μεταξύ το υπόγειο διαμέρισμα που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος του βιβλίου της ζωής της μικρής Άννυ γεμίζει καθημερινά με σημειώματα, λουλούδια και κεράκια από απλούς ανθρώπους που σπέυδουν καθημερινά για να αποτείσουν ένα φόρο τιμής στο αδικοχαμένο κοριτσάκι.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *