Connect with us

Sports

Η ΕΠΣΗ ζητάει από την Super League Κρητικό όμιλο στην Γ’ Εθνική

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στην Super League η ΕΠΣΗ Ηρακλείου


Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, επανέρχεται για πολλοστή φορά και υψώνει φωνή αντίδρασης στον παραλογισμό και τις σκανδαλώδεις πρακτικές που διέπουν την λειτουργία και τις αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού…

Απορία και αγανάκτηση προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση της 29ης Ιανουαρίου του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφορικά με τις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2019, μέσα στις οποίες απουσιάζει ευδιάκριτα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η Πολιτεία για μια ακόμη χρονιά δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στην κοιτίδα του Αθλητισμού, στα ερασιτεχνικά σωματεία, ούτε φυσικά στην ΕΠΟ και στις Ενώσεις.

Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ,

Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για τον φίλαθλο κόσμο και τα σωματεία της ελληνικής περιφέρειας και το αποδείξατε με την ανάθεση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρα της Εθνικής Ελλάδας. Πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στην αδικία.

Η κυβέρνηση έχει μοιράσει το σκανδαλώδες ποσό των 52.000.000 ευρώ (για δυο χρόνια) ώστε επτά Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες να έχουν «τηλεοπτική στέγη», συν τα 12.000.000 ευρώ που κοστίζει το VAR και πολλά ακόμη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ως εδώ όμως….!!

Ο Υφυπουργός παρεμβαίνει και ενώ δεν είναι η αρμοδιότητά του, θέλει να επιβάλλει, ‘’εκβιάζοντας’’ εμμέσως πλην σαφώς με οικονομικά δώρα και παροχές  (τηλεοπτικά δικαιώματα) μέσω της κρατικής ΕΡΤ, την δομή των πρωταθλημάτων, τον αριθμό των ομάδων της Super League, της Football League κτλ.

Ο τρόπος και τα μέσα που επιχειρείται η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση αφού εξαρχής είναι σκανδαλώδης, άνιση και προκλητική η χρηματοδότηση σε σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Αλλά άνιση και προκλητική είναι και μεταξύ των ίδιων των ΠΑΕ η χρηματοδότηση των επτά «τηλεοπτικά άστεγων» της Super League. Δεν καταλάβαμε ποτέ πως είναι δυνατόν η ΠΑΕ ΟΦΗ με γνωστή την δυναμική και την εμπορικότητα της να παίρνει περίπου τα μισά χρήματα από κάποιες «άστεγες» πολύ μικρότερης ή ίσης δυναμικής… Αυτό μήπως δεν είναι ανισότητα και αθέμιτος ανταγωνισμός;

Συμφωνούμε ότι και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει η Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να το δουν με σύνεση και λογική.

Σίγουρα, η δομή των πρωταθλημάτων θα μπορούσε να αλλάξει αλλά πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξει συνολικά το πεδίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η φιλοσοφία, η νοοτροπία των παραγόντων, οι αρχές, η παιδεία και επίσης να βελτιωθεί το κανονιστικό πλαίσιο. Ειδάλλως τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα θα υπάρχουν και στο μέλλον, στον ίδιο ή σε ακόμα χειρότερο βαθμό.

Πως άλλωστε θα μπορούμε να ευελπιστούμε σε ένα υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο όταν όλα τα ντέρμπι τα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές και υπάρχει εποπτεία κυριολεκτικά από διψήφιο αριθμό επιτετραμμένων από το εξωτερικό; Δεν σας απασχολεί ότι την ίδια ώρα έχουν ξεσηκωθεί σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της Super League και απαρνούνται τους Έλληνες διαιτητές, ζητώντας ξένους στα παιχνίδια τους;

Η πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου είναι σαφέστατη:

 • Να παραμείνουν 16 οι ομάδες στη Super League

Βασικός λόγος για αυτό το δίκαιο, νόμιμο και εύλογο αίτημα μας είναι  η επιλεκτική οικονομική επιδότηση επτά ομάδων  από κρατικό οργανισμό (ΕΡΤ) με υπερβάλλουσα αξία και μάλιστα εκ των υστέρων. Έτσι αλλοιώθηκε ο υγιής αθλητικός και οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ όλων των ομάδων της Super League. Δηλαδή ο υφυπουργός Αθλητισμού εφάρμοσε τακτική   που είναι ορισμός του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και που η αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραβλέψει.

 • Να ληφθεί μέριμνα για τα ερασιτεχνικά σωματεία με οικονομική στήριξη (όπως έχουμε διεκδικήσει επανειλημμένως στο παρελθόν).
   
 • Να δοθεί η κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων, όπως της διαιτησίας, των οικονομικών ανισοτήτων από κρατικές χορηγίες στις ΠΑΕ, την αυστηροποίηση των ποινών και άλλων επειγόντων ζητημάτων
   
 • Η δημιουργία Κρητικού Ομίλου στην Γ’ Εθνική

Εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, αφουγκραζόμαστε για άλλη μία χρονιά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής του νησιού μας. Ως νησιωτική Περιφέρεια, οι ομάδες μας αναγκάζονται να ταξιδεύουν συνεχώς στον Πειραιά για να αγωνιστούν και οι ελάχιστοι οικονομικοί αιμοδότες που έχουν απομείνει, έχουν οικονομικά γονατίσει.

Η μόνη σοβαρή και ουσιαστική λύση που φαίνεται στον ορίζοντα είναι να δημιουργηθεί την επόμενη σεζόν ένας όμιλος στην Γ’ Εθνική που θα αποτελείται αποκλειστικά από ομάδες της Κρήτης. Όπως βέβαια θα απαλλαγούν και οι ομάδες εκτός Κρήτης που έρχονται στο νησί και αντιμετωπίζουν ανάλογους προβληματισμούς.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου παίρνει την πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσει μία σειρά ενεργειών προκειμένου τόσο το Υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να κινηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής να είναι περισσότεροι (ίσως 10) και η Κρήτη να έχει έναν δικό της όμιλο στην Γ’ Εθνική.

Με εκτίμηση

Νίκος Τζώρτζογλου
Πρόεδρος ΕΠΣΗ

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sports

Εξετάσεις για ζώνες στον Α. Σ. Μοιρών

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Α. Σ. Μοιρών


Το Σαββάτο 204 – 2019 και ώρα 6 μ.μ. –  8 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Α. Σ. Μοιρών οι εξετάσεις για την περίοδοΙανουάριος 2019Απρίλιος 2019. Οι αθλητές εξετάστηκαν σε τεχνικές που αφορούσαν κυρίως το παραδοσιακό κομμάτι του Τάε Κβόν Ντό (Βασικές Τεχνικές , Τεχνικές Αυτοάμυνας , Πούμσε , Ορολογία και σπασίματα) , αλλά και το Αγωνιστικό κομμάτι του Ολυμπιακού Αθλήματος του Τάε Κβόν Ντό (Αγωνιστικές τεχνικές , Σπάρινγκ και κανονισμούς αγώνων) , σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τάε Κβόν Ντό (W.T.F.) .

Οι επιτυχόντες είναι οι εξής :

Μισή Πράσινη Ζώνη (7 Κούπ) : Ζερβαντωνάκης Άρης, Κωνιωτάκης Κωνσταντίνος, Χαραλαμπάκης Σάββας

Πράσινη Ζώνη (6 Κούπ) : Σαβιολάκης Στρατής

Μισή Μπλέ Ζώνη (5 Κούπ) : Αλεξανδράκης Ανδρέας, Βλατάκης Γιώργος, Παπαδάκη Αγγελική

Μισή Κόκκινη ζώνη (3 Cup) : Μπιτσακάκης Στέλιος

Μισή Μαύρη Ζώνη (1 Κούπ) : Μανασάκη Ελένη, Μπραγουδάκης Παύλος, Τσαχάκης Μάνος

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

Έβαλαν φωτιά στη Θεσσαλονίκη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Οπαδοί του ΠΑΟΚ άναψαν καπνογόνα σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και έριξαν πυροτεχνήματα, ξεκινώντας τη φιέστα!


Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 22.00. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που μετρούν αντίστροφα για τη στέψη απέναντι στον Λεβαδειακό, ήθελαν να δώσουν ένα σόου που όμοιό του η πόλη δεν είχε δει.

 

Έτσι, απλώθηκαν σε όλο το παραλιακό μέτωπο και στα κάστρα, δημιουργώντας μια σειρά περίπου οκτώ χιλιομέτρων από πυρσούς, με το θέαμα να είναι μοναδικό! Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους και έκανε τη νύχτα μέρα.

Παράλληλα, φώναξαν συνθήματα και πανηγύρισαν όλοι μαζί την επιστροφή της ομάδας τους στους τίτλους πρωταθλήματος έπειτα από 34 χρόνια!

gazzetta.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «4ου Μαραθώνιου Κρήτης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου «4ου Μαραθώνιου Κρήτης», στα Χανιά


Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου «4ου Μαραθώνιου Κρήτης», την Κυριακή 21.04.2019, στα Χανιά, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων ως εξής:

 • από την 15.00 ώρα του Σαββάτου 20.04.2019 έως και την 07.00 ώρα της Κυριακής 21.04.2019 στην οδό Ελ. Βενιζέλου του ρεύματος κυκλοφορίας προς την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας, έως το φωτεινό σηματοδότη της Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στις παράπλευρες οδούς.

 • από την 07.00 ώρα της Κυριακής 21.04.2019 έως και την 16.00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην διαδρομή του Μαραθώνιου ήτοι από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς -Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή– Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού –Παλιά Εθνική Οδό Χανίων – Κισσάμου για 16.800μ και περίπου στο ύψος Στρατιωτικού Αεροδρόμιου Μάλεμε, πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων – και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.800μ παραλιακά επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Κισσάμου- Χανίων μέσω της γέφυρας Κλαδισού, συνεχίζει στην Κισσάμου – Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου –Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου –Δημοτική Αγορά Χανίων (Τερματισμός).

 • από την 07.00 ώρα της Κυριακής 21.04.2019 έως και την 16.00 της ίδιας ημέρας στην πόλη των Χανίων για τις διαδρομές των 10 χλμ, 5 χλμ & 2,5 χλμ στις οδούς και στις παρόδους που συμπεριλαμβάνονται και περικλείονται από τις παρακάτω οδούς: Δημοτική Αγορά- Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη –Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Κισάμου για 1000μ και περίπου στο ύψος της περιοχής μακρύς Τοίχος, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην Παλαιά Εθνική οδό Κισσάμου -Χανίων, συνεχίζει μέσω του κόμβου Κλαδισσου στην Κισσάμου– δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Η κυκλοφορία προς Κίσσαμο και αντιστρόφως θα εκτρέπεται στην Νέα Εθνική οδό Χανίων -Κισσάμου από τον κόμβο του ΒΙΟΠΑ ΣΟΥΔΑΣ και τον κόμβο του Ταυρωνίτη αντίστοιχα.

Ειδικότερα όσοι κατευθύνονται από την περιοχή του Ακρωτηρίου προς Κίσσαμο –Πλατανιά κ.λ.π. η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται από το κόμβο στο ύψος του κοσμικού Κέντρου «ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ» στον Βλητέ Σούδας –κόμβος ΒΙΟΠΑ –Νέα Εθνική Οδό Χανίων-Κισσάμου και περιμετρικά της πόλης των Χανίων, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται από την συμβολή της οδού Ακρωτηρίου με την οδό Εθνικής Αντίστασης και από το τέλος της οδού Ακρωτηρίου (περιοχή-θέση «ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ») .

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Ρέθυμνο και περιοχών του Δήμου Αποκορώνου προς τους Δήμους Κισσάμου-Πλατανιά –Ανατολικού Σελίνου και Καντάνου θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων-Κισσάμου και περιμετρικά της πόλης των Χανίων, από την Λεωφόρο Μουρνιών στην συμβολή της με την οδό Αναγνώστου Γογονή δεξιά και αριστερά επί της οδού Αν. Γογονή.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη