Connect with us

Sports

Η ΕΠΣΗ ζητάει από την Super League Κρητικό όμιλο στην Γ’ Εθνική

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στην Super League η ΕΠΣΗ Ηρακλείου


Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, επανέρχεται για πολλοστή φορά και υψώνει φωνή αντίδρασης στον παραλογισμό και τις σκανδαλώδεις πρακτικές που διέπουν την λειτουργία και τις αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού…

Απορία και αγανάκτηση προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση της 29ης Ιανουαρίου του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφορικά με τις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2019, μέσα στις οποίες απουσιάζει ευδιάκριτα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η Πολιτεία για μια ακόμη χρονιά δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στην κοιτίδα του Αθλητισμού, στα ερασιτεχνικά σωματεία, ούτε φυσικά στην ΕΠΟ και στις Ενώσεις.

Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ,

Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για τον φίλαθλο κόσμο και τα σωματεία της ελληνικής περιφέρειας και το αποδείξατε με την ανάθεση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρα της Εθνικής Ελλάδας. Πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στην αδικία.

Η κυβέρνηση έχει μοιράσει το σκανδαλώδες ποσό των 52.000.000 ευρώ (για δυο χρόνια) ώστε επτά Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες να έχουν «τηλεοπτική στέγη», συν τα 12.000.000 ευρώ που κοστίζει το VAR και πολλά ακόμη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ως εδώ όμως….!!

Ο Υφυπουργός παρεμβαίνει και ενώ δεν είναι η αρμοδιότητά του, θέλει να επιβάλλει, ‘’εκβιάζοντας’’ εμμέσως πλην σαφώς με οικονομικά δώρα και παροχές  (τηλεοπτικά δικαιώματα) μέσω της κρατικής ΕΡΤ, την δομή των πρωταθλημάτων, τον αριθμό των ομάδων της Super League, της Football League κτλ.

Ο τρόπος και τα μέσα που επιχειρείται η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση αφού εξαρχής είναι σκανδαλώδης, άνιση και προκλητική η χρηματοδότηση σε σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Αλλά άνιση και προκλητική είναι και μεταξύ των ίδιων των ΠΑΕ η χρηματοδότηση των επτά «τηλεοπτικά άστεγων» της Super League. Δεν καταλάβαμε ποτέ πως είναι δυνατόν η ΠΑΕ ΟΦΗ με γνωστή την δυναμική και την εμπορικότητα της να παίρνει περίπου τα μισά χρήματα από κάποιες «άστεγες» πολύ μικρότερης ή ίσης δυναμικής… Αυτό μήπως δεν είναι ανισότητα και αθέμιτος ανταγωνισμός;

Συμφωνούμε ότι και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει η Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να το δουν με σύνεση και λογική.

Σίγουρα, η δομή των πρωταθλημάτων θα μπορούσε να αλλάξει αλλά πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξει συνολικά το πεδίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η φιλοσοφία, η νοοτροπία των παραγόντων, οι αρχές, η παιδεία και επίσης να βελτιωθεί το κανονιστικό πλαίσιο. Ειδάλλως τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα θα υπάρχουν και στο μέλλον, στον ίδιο ή σε ακόμα χειρότερο βαθμό.

Πως άλλωστε θα μπορούμε να ευελπιστούμε σε ένα υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο όταν όλα τα ντέρμπι τα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές και υπάρχει εποπτεία κυριολεκτικά από διψήφιο αριθμό επιτετραμμένων από το εξωτερικό; Δεν σας απασχολεί ότι την ίδια ώρα έχουν ξεσηκωθεί σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της Super League και απαρνούνται τους Έλληνες διαιτητές, ζητώντας ξένους στα παιχνίδια τους;

Η πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου είναι σαφέστατη:

  • Να παραμείνουν 16 οι ομάδες στη Super League

Βασικός λόγος για αυτό το δίκαιο, νόμιμο και εύλογο αίτημα μας είναι  η επιλεκτική οικονομική επιδότηση επτά ομάδων  από κρατικό οργανισμό (ΕΡΤ) με υπερβάλλουσα αξία και μάλιστα εκ των υστέρων. Έτσι αλλοιώθηκε ο υγιής αθλητικός και οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ όλων των ομάδων της Super League. Δηλαδή ο υφυπουργός Αθλητισμού εφάρμοσε τακτική   που είναι ορισμός του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και που η αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραβλέψει.

  • Να ληφθεί μέριμνα για τα ερασιτεχνικά σωματεία με οικονομική στήριξη (όπως έχουμε διεκδικήσει επανειλημμένως στο παρελθόν).
     
  • Να δοθεί η κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων, όπως της διαιτησίας, των οικονομικών ανισοτήτων από κρατικές χορηγίες στις ΠΑΕ, την αυστηροποίηση των ποινών και άλλων επειγόντων ζητημάτων
     
  • Η δημιουργία Κρητικού Ομίλου στην Γ’ Εθνική

Εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, αφουγκραζόμαστε για άλλη μία χρονιά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής του νησιού μας. Ως νησιωτική Περιφέρεια, οι ομάδες μας αναγκάζονται να ταξιδεύουν συνεχώς στον Πειραιά για να αγωνιστούν και οι ελάχιστοι οικονομικοί αιμοδότες που έχουν απομείνει, έχουν οικονομικά γονατίσει.

Η μόνη σοβαρή και ουσιαστική λύση που φαίνεται στον ορίζοντα είναι να δημιουργηθεί την επόμενη σεζόν ένας όμιλος στην Γ’ Εθνική που θα αποτελείται αποκλειστικά από ομάδες της Κρήτης. Όπως βέβαια θα απαλλαγούν και οι ομάδες εκτός Κρήτης που έρχονται στο νησί και αντιμετωπίζουν ανάλογους προβληματισμούς.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου παίρνει την πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσει μία σειρά ενεργειών προκειμένου τόσο το Υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να κινηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής να είναι περισσότεροι (ίσως 10) και η Κρήτη να έχει έναν δικό της όμιλο στην Γ’ Εθνική.

Με εκτίμηση

Νίκος Τζώρτζογλου
Πρόεδρος ΕΠΣΗ

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sports

Χρονιά μπάσκετ για το Ηράκλειο η χρονιά που πέρασε

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων, αθλητών και γονέων


Ο Όμιλος τίμησε τους αθλητές και αθλήτριες των τεσσάρων τμημάτων του (Τένις, πίνγκ πονγκ, Μπάσκετ,Σκάκι )για τις επιτυχίες που είχαν το 2018 τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το 2018 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για το μπάσκετ που έκλεισε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του (1968) και χάρισε πολλές και σημαντικές επιτυχίες στο σύλλογο. Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» πανηγύρισε την κατάκτηση δυο Πρωταθλημάτων Κρήτης στους Έφηβους και στους Παίδες καθώς και την έκτη θέση τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων όσο και στο Παίδων.

Βραβεύτηκε η Εφηβική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθληματος Κρήτης 2018 και της 6ης Θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018. Συμμετείχαν οι αθλητές
Γρηγόρης Μαραγκουδάκης, Γιάννης Κυπριωτάκης, Μιχάλης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Βιδάκης, Δημήτρης Βολιτάκης, Γιάννης Κίτσος- Καλυβιανάκης, Μανόλης Μηλαθιανάκης, Μάνόλης Αλεξάκης, Νίκος Σπυριδάκης, Αντώνης Στιβακτάκης, Κων/νος Καλλέργης, Αλέξανδρος Βαρβεράκης, Κων/νος Νησιώτης, Κων/νος Γκίζης και Βαγγέλης Φλουρής,
Προπονητής Μαρκάκης Γιωργος Γιάννος Τζάνης, Έφοροι Φώτης Κίτσος, Κατερίνα Καλυβιανάκη.

Βραβεύτηκε η Παιδική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθληματος Κρήτης 2018 και της 6ηςΘέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018.Συμμετείχαν οι αθλητές
Γιάννης Βαμβουκάκης, Μιχάλης Καψάλης, Μιχάλης Βασιλάκης, Παύλος Ηλιάκης, Δημήτρης Ινιωτάκης, Οδυσσέας Κουνετάκης, Γιώργος Ματθαιάκης, Αντώνης Βογιατζάκης, Μιχάλης Κουκιαδάκης, Αλέξανδρος Νταής, Αντώνης Περαντωνάκης, Μάριος Γκίζης, Αντώνης Καραπάνος και Γιάννης Καρεμφυλλάκης.
Προπονητής Αντώνης Πινακουλάκης, Έφοροι Γιώργος Βαμβουκάκης και Μανόλης Κουκιαδάκης.

Τέλος βραβεύθηκαν οι αθλητές του Ομίλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας την προηγούμενη χρονιά, ενώ παράλληλα αγωνίζονταν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Ειδικότερα

Τον Κών/νο Κίτσο Καλυβιανάκη που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης,
τον Γρηγόρη Μαραγκουδάκη για την εισαγωγή του στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοικησης Επιχειρήσεων- ΟΠΑ,
τον Μιχάλη Γεωργόπουλο για την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών,
τον Δημήτρη Βιδάκη για την εισαγωγή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας), τον Δημήτρη Βολιτάκη για την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης και τέλος τον Γιάννη Κυπριωτάκη για την εισαγωγή του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

Αφαίρεση έξι βαθμών στον Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε

στις

Αφαίρεση έξι βαθμών και 7 χιλ. ευρώ πρόστιμο


Με αφαίρεση έξι βαθμών από την Basket League, τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, ενώ παράλληλα καλείται να καταβάλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για την αποχώρησή του από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή: «Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

Ο Αντετοκούνμπο 7ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ, τέσσερις φορές ΜVP, παραμένει στην κορυφή του καταλόγου, χάρη κυρίως στα έσοδα από τις συμφωνίες χορηγιών


Ο ΛεΜπρον Τζέιμς παραμένει ο παίκτης με τις υψηλότερες αποδοχές, από μισθούς-χορηγούς, στο ΝΒΑ, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα πρώτους της νέας σχετικής λίστας που παρουσίασε το Forbes, καταλαμβάνοντας τη έκτη θέση, ανεβαίνοντας μια θέση, σε σχέση με την προηγούμενη καταγραφή του αμερικανικού οικονομικού περιοδικού.

Σύμφωνα με το Forbes, ο σούπερ σταρ των Λέικερς το 2019 θα πρέπει να εισπράξει 88.7 εκατ. δολάρια. Τα 35.7 εκατ. προέρχονται από το συμβόλαιο που έχει με την ομάδα του Λος Αντζελες και τα υπόλοιπα 53 εκατ. από τις διάφορες εμπορικές του συμφωνίες.

Εντός της πρώτης δεκάδας και συγκεκριμένα στην έβδομη θέση με τους πιο καλά αμοιβόμενους παίκτες είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μπακς αναμένεται να λάβει μέσα στο 2019 συνολικά 43.2 εκατ. δολάρια, με τα 24.2 να αντιστοιχούν στα χρήματα που προβλέπεται να πάρει βάσει συμβολαίου από την ομάδα του Μιλγουόκι και τα 19 εκατ. από τις υπόλοιπες συμφωνίες.

Αναλυτικά η λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους στο ΝΒΑ:

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη