Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ σοκολάτας… με παντζάρι!

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Kαι κάπως έτσι τρώει το παιδί σας παντζάρι…


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 450 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
  • 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.

Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *