Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Απόψε η «Τελετή της Άνοιξης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε την Τρίτη 28 Αυγούστου το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», με την παράσταση


«Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά», στο κατάμεστο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού. Ένα διαχρονικό παραμύθι, το οποίο διασκεύασε ο Δημήτρης Φοινίτσης και το παρουσίασε η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών «πρόΤΑΣΗ».

Το φεστιβάλ, συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 29 Αυγούστου, με την «Τελετή της Άνοιξης»

Ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι, συνταιριασμένο τέλεια με τις κινήσεις ενός εκπληκτικού χορευτικού συγκροτήματος, θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Πρόκειται για τη μουσική σύνθεση «Η Τελετή της Άνοιξης» του Farid El-Atrache, με τις χορεύτριες του συνόλου «Orly Portal».

Ο Farid El-Atrache γεννήθηκε το 1910 στην Αίγυπτο και απεβίωσε το 1974 στον Λίβανο. Ήταν συνθέτης, τραγουδιστής, βιρτουόζος του ούτι και ηθοποιός. Καταγόμενος από γενιά Εμίρηδων, είχε από μικρός μόνον μια επιθυμία στη ζωή του – να γίνει συνθέτης. Τα πρώτα μαθήματα μουσικής τα πήρε στο Κονσερβατουάρ στο Κάιρο, όπου είχε μετοικήσει η οικογένεια του. Νωρίς άρχισε να διακρίνεται για το ταλέντο του. Με τον Mohamed Abdel Wahab και την Oum Kalhtsoum, καθιέρωσαν τη νέα αντίληψη στην Αραβική Μουσική. Κυρίως όμως ο Farid El-Atrache υπήρξε εκείνος που έκαμε γνωστή την Αραβική Μουσική σε όλον τον δυτικό κόσμο. Οι συνθέσεις του παίζονται σήμερα ακόμα, από τη Ρωσία ως την Αμερική και φυσικά σε όλη την Ευρώπη.

Η Orly Portal με καταγωγή από το Μαρόκο, είναι η χορογράφος του ομώνυμου συγκροτήματος από το Ισραήλ. Οι χορογραφίες της και η μουσική που επιλέγει έχουν εμφανείς επιδράσεις από τον αραβικό πολιτισμό. Εκτός από τη χορογραφία και τον χορό της, στην παράταση θα μας χαρίσει και δύο τραγούδια, με την υπέροχη φωνή της. Τα μέλη του μπαλέτου Orly Portal, καταφέρνουν να συνδυάσουν με τρόπο μοναδικό τη μελωδία και τον ρυθμό, με την κίνηση.

Η Τελετή της Άνοιξης

Μουσική: Farid El-Atrache

Χορογραφία: Orly Portal

Τετάρτη 29.08.2018

Kηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις. Ώρα 20:30

Είσοδος δωρεάν

Orly Portal: Snunit Baraban, Moran Zilberbeg, Alexandra Shmurak.

Κοστούμια: Anna Krushcheva

Φωτισμός: Amir Castro

Show manager: Karin Lederman

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή ταινίας στον Πρινιά με την παιδική ταινία “Ξενοδοχείο για τέρατα 3”

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το σύλλογο ΑΜΕΑ το «ΜΕΛΛΟΝ»


Σας περιμένουμε απόψε στο πρώην δημοτικό σχολείο Πρινιά στις 9 με την προβολή της παιδικής ταινίας “Ξενοδοχείο για τέρατα 3″…

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα – Χορωδία – Τραγουδιστές απ’ όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 | Ώρα 14:00 Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος (Εδμόνδου Ροστάν 6) – Θεσσαλονίκη


Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες / -ουσες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα: 

1. Οι υποψήφιοι/-ες τραγουδιστές (σολίστ) θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella).

Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου.

Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 17 έως 30 ετών.

2. Οι υποψήφιοι/-ες χορωδοί θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella).

Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 8 έως 30 ετών.

3. Οι υποψήφιοι /-ες μουσικοί (όργανα) θα εξεταστούν σε κομμάτι δικής τους επιλογής. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 8 έως 30 ετών.

Διευκρινίζεται ότι η ακρόαση των μουσικών (Ορχήστρα) αφορά τα κάτωθι όργανα:    

Πίκολο    Φλάουτο    Κλαρινέτο    Όμποε    Φαγκότο    Σαξόφωνο    Τρομπέτα    Τρομπόνι    Εμφώνιο    Κόρνο    ΤούμπαΒιολί    Βιόλα    Τσέλο    Κόντρα Μπάσο    Κλασική Κιθάρα    Μπουζούκι    Ευρωπαϊκά Κρουστά
    Drums    Πιάνο    Ακκορντεόν    Ηλεκτρικό Mπάσο

4. Ως ημερομηνία γέννησης του/της υποψηφίου λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για τα κατώτερα όρια και η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης για τα ανώτερα όρια.

5. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με συμπλήρωση της φόρμας και αποστολής της ως συνημμένο στη διεύθυνση orchestraofgreece@gmail.com 

6. Η ακριβής ώρα – μέρα των υποψηφίων και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας προσέλευσης και εξέτασης θα κοινοποιηθούν στους/στις υποψηφίους με απαντητικό email.

7. Σε περίπτωση κωλύματος προσέλευσης, ακύρωσης δηλωθείσας συμμετοχής, ανάγκης ερωτήσεων ή διευκρινίσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα στο orchestraofgreece@gmail.com

Σας επισημάνουμε ότι η ΣΟΝΕ λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της και δεν παραβιάζεται από κανένα μέλος. Εφόσον διαβαστεί και αποδεχθεί, συμπληρώνετε την αίτηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμακίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά το πέρας δυο ετών από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου ανακοινώνεται, ότι την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί


«Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση» με σκοπό τον απολογισμό πεπραγμένων και διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών στα όργανα του Συλλόγου μας.

Η Γ.Σ. θα εκλέξει εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές .

Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 19.00 έως 21.00 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του «Ξενοδοχείου Αλώνια-Hotel Alonia» στο Καλαμάκι.

Παράλληλα θα γίνονται έγραφες νέων μελών και πληρωμή ετήσιας συνδρομής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο καινούργιο Δ.Σ. στις επερχόμενες εκλογές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την (Παρασκευή 30/8/19 και ώρα 20.00) με τους παρακάτω τρόπους:
· Στο email: pskalamakiou@gmail.com και
·Στην γραμματέα του συλλόγου στο τηλ.6982995709(Ισμήνη Νικολιδάκη)

Απαραίτητη προϋπόθεση να αναφέρονται στην αίτηση:
Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός και Τηλέφωνο Επικοινωνίας.

Η συμμετοχή μελών και κατοίκων ,με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά είναι η προϋπόθεση για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Με την συνεχή στήριξη μελών και φίλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου θα είναι σε θέση να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να συνεχίσει το πολύτιμο του έργο.

Τα μέλη του απερχόμενου Δ. Σ. απευθυνόμενα σε όλους τους κατοίκους του οικισμού Καλαμακίου, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, θέλουν να απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ..

Ένα ευχαριστώ για την αγάπη με την οποία αγκαλιάσατε αυτή τη νέα προσπάθεια και την συμμετοχή σας στις δράσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου αυτά τα δυο χρόνια.

Με τιμή Το Δ.Σ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη