Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην πόλη του Ηρακλείου το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7, την Παρασκευή 8 (ώρα 09:00- 14:30) και το Σάββατο 9 (ώρα 10:00-16:30) Απριλίου 2016 στο κτίριο της  Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου


Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο (νέα πόλη), Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα (νέα πόλη), Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά και Χίο (νέα πόλη) την Τετάρτη 06, την Πέμπτη 07, την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2016

Στην πόλη του Αγίου Νικολάου το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου (ώρα 09:00-14:30)στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Κρήτης.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν τη φόρμα υποβολής έργου για την πόλη του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου) έως 2 Απριλίου 2016.Με την φόρμα υποβολής έργου θα γίνεται αυτόματη ανάρτηση του μαθητικού έργου στο τοπικό Ιστολόγιο (digifest-ira.blogspot.gr) για αυτό παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν σαφέστερη και πλήρη καταγραφή των έργων.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προλάβει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα της 2ης Ανακοίνωσης παρακαλούνται να συμπληρώσουν μαζί με την παραπάνω φόρμα και την φόρμα της προηγούμενης ανακοίνωσης goo.gl/lWZ7Ue προκειμένου να  δηλώσουν προτίμηση ημέρας παρουσίασης.

Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10-2015), με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε).

Το Φεστιβάλ στην πόλη του Ηρακλείου πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης (Europe Direct) και του Συλλόγου  Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και Αρωγούς την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Το Φεστιβάλ στην πόλη του Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου, του ΤΕΙ Κρήτης και του Συλλόγου  Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και Αρωγούς την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Στο Ηράκλειο όπως και στον Άγιο Νικόλαο, στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λάβουν χώρα για μαθητές και επισκέπτεςομιλίες, εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες:

Ηράκλειο

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών – Πανεπιστήμιο Κρήτης

  • Πέμπτη 7 Απριλίου: Ομιλία «Δίκτυα παντού!» και Demo: «Ελάτε να πειραματιστούμε με τα δίκτυα» από τη Δρ. Μαρία Παπαδοπούλη και τους φοιτητές της.
  • Παρασκευή 8 Απριλίου: Ομιλία «Αναλύοντας έναν ωκεανό από δεδομένα» και Demo: «Ο υπολογιστής κάνει διάγνωση» από τον Δρ. Ιωάννη Τσαμαρδίνο και τους φοιτητές του.
  • Σάββατο 9 Απριλίου: Ομιλία «Υπολογιστική Όραση: Κάνοντας τους υπολογιστές να βλέπουν» και Demo: «Ο υπολογιστής παρακολουθεί και αναγνωρίζει τις ανθρώπινες κινήσεις» από τον Δρ. Αντώνη Αργυρό και τους φοιτητές του.

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – Ινστιτούτο Πληροφορικής

Σάββατο 9 Απριλίου: Εργαστήριο για όλους με τίτλο: “1 + 1 = μπλε // Γυμναστική της Δημιουργικής Σκέψης” από τον Δρ. Δημήτρη Γραμμένο, Ερευνητή του ΙΠ-ΙΤΕ

Εργαστήριο Πολυμέσων, Δικτύων κι Επικοινωνιών του ΤΕΙ Κρήτης

Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Απριλίου: Ομιλία και Έκθεση «Σύγχρονες Τεχνολογίες Διαδικτύου» από τον Δρ. Σπύρο Παναγιωτάκη και τους φοιτητές του.

Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής- ΤΕΙ Κρήτης

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου: Ομιλία και Έκθεση «Διαδραστικά περιβάλλοντα μουσικής, ήχου και κίνησης» από τη Δρ. Κατερίνα Τζεδάκη και τους φοιτητές της.

CommonsLab: Όλες τις ημέρες: Ομιλία “Φτιάξτε σχεδόν τα πάντα με ανοικτές τεχνολογίες”, Εργαστήριο για μαθητές «Εισαγωγή στην 3Δ εκτύπωση”, Έκθεση 3Δ εκτυπωτή και CNC

Πολιτιστική Εταιρία Κρήτης: Μαθητικές ταινίες από το Φεστιβάλ Ολυμπίας και την Camera Zizanio

Άγιος Νικόλαος

CommonsLab: Όλες τις ημέρες: Ομιλία “Φτιάξτε σχεδόν τα πάντα με ανοικτές τεχνολογίες”, Εργαστήριο για μαθητές «Εισαγωγή στην 3Δ εκτύπωση”, Έκθεση 3Δ εκτυπωτή και CNC

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα τον Άγιο Νικόλαο – ΤΕΙ Κρήτης

Ομιλίες «Τεχνητή Νοημοσύνη» και «Δημιουργία Εικονικών Χαρακτήρων» και Έκθεση «Πολυμεσικά Εργαλεία» από τους Δρ. Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη και Δρ. Στυλιανό Παπαδάκη και τους φοιτητές τους

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου: Εργαστήρια για μαθητές Python, Inkscape, παίζοντας και μαθαίνοντας Πληροφορική χωρίς Υπολογιστές από τον Γιώργο Μπουκέα και τον Βασίλη Βασιλάκη (κάποιο από τα εργαστήρια είναι δυνατόν να διεξαχθεί και την Πέμπτη στο Ηράκλειο).

Πολιτιστική Εταιρία Κρήτης: Μαθητικές ταινίες από το Φεστιβάλ Ολυμπίας και την Camera Zizanio

Το Φεστιβάλ στο Ηράκλειο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο.

Ευελπιστούμε το Φεστιβάλ να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook