Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του Επιμελητήριο Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκατοντάδες μέλη του Επιμελητηρίου προσέρχονται, από το πρωί στις κάλπες των Μοιρών και του Ηρακλείου


Ομαλά και χωρίς προβλήματα διαξάγονται από τις 8 το πρωί οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με τους πέντε υποψήφιους να έχουν ήδη ψηφίσει ενώ μεγάλη χαρακτηρίζεται και η συμμετοχή των επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου που από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες.

Οι δηλώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων:

Μανώλης Αλιφιεράκης Επικεφαλής ‘‘Μπροστά για το Επιμελητήριο’’
«Όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει να προσκομίσει κάτι το καινούργιο κάτι  το διαφορετικό  όλοι το επιζητούμε αυτό. Ο κόσμος πιστεύω ότι έχει ενημερωθεί, πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση και  οτι το αποτέλεσμα θα καθορίσει και την επόμενη ημέρα του Επιμελητήριου. Οι προτεραιότητές μας είναι να ολοκληρώσουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει το προηγούμενο διάστημα, πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν και να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας με τα νέα στελέχη  τα οποία θα στελεχώσουν το Επιμελητήριο να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πιο καινοτόμο, διαφορετικό, κάτι το οποίο θα είναι αντάξιο του Επιμελητηρίου μας, κάτι που θα πάει το Επιμελητήριο μπροστά. Κοιτάμε μπροστά  και θα πάμε μπροστά»

Δημήτρης Βασιλάκης Επικεφαλής ‘‘Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση’’
«Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους του Νομού Ηρακλείου να κατέβουν στο Επιμελητήριο,  στις Μοίρες και στο Αρκαλοχώρι να ψηφίσουν την ‘‘ Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση’’ και με την ψήφο αυτή επίσης  να καταδικάσουν  το θεσμό του Επιμελητηρίου και όλους εκπροσώπους των μονοπωλίων και των πολιτικών που τους εξαθλιώνουν. Η προτεραιότητά μας έχει να κάνει με το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων. Εμείς αν εκπροσωπηθούμε στο Επιμελητήριο θα είμαστε η φωνή και τα μάτια τους, θα τους ενημερώνουμε για ό,τι αντιλαϊκό κατεβαίνει  από την κυβέρνηση και θα προσπαθούμε να οργανώνουμε την πάλη τους»

Μηνάς Μελισσείδης Επικεφαλής ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’
«Μετά την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, εύχομαι μια καλή και ήρεμη εκλογική διαδικασία. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Εύχομαι να έχουμε μια μαζική συμμετοχή και προτρέπω όλους να έρθουν να ψηφίσουν. Δεν είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι μεγάλο.  Η αρχή μπορεί να γίνει σήμερα. Εύχομαι καλή επιτυχία στα μέλη και στην παράταξη ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’’. Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους μας για τον καλό και καθαρό αγώνα που δώσαμε στην προεκλογική περίοδο και τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. Τους ευχαριστώ όλους και κάθε ένα ξεχωριστά που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Που κατέθεσαν τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, έδωσαν την ψυχή τους για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για την παράταξη ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’’. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα θα νικήσουμε».

Μανώλης Σφυρής Επικεφαλής ‘‘Σύγχρονο–Ανεξάρτητο Επιμελητήριο’’
«Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Επιμελητήριο και το θεσμό. Καλούμε όλον τον επιχειρηματικό κόσμο να μετάσχει στις εκλογές, να τιμήσει το θεσμό με την παρουσία του και εμείς ως ‘‘Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο’’ ζητούμε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και  την ψήφο του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες συνέργειας, συνεργασιών για την επόμενη ημερά κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για το θεσμό και την επιχειρηματικότητα. Να σταματήσουν οι μοναχικοί δρόμοι και μόνοι να κάνουν κάποιοι αυτό που θέλουν χωρίς να συνεννοούνται τους άλλους. Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε με συνεργασίες  στην επόμενη ημέρα των εκλογών του Επιμελητηρίου. Προτεραιότητά μας είναι να επισκεφθούμε πόρτα-πόρτα όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου, να κάνουμε καταρχήν σαφή το ρόλο του Επιμελητηρίου στην επιχειρηματικότητα, γιατί βλέπουμε να υπάρχει έλλειμα και από την άλλη να δώσουμε κατάρτιση, πληροφόρηση, κ, εκπαίδευση, ό,τι μπορεί να δώσει ο θεσμός και πραγματικά μπορεί να δώσει πάρα πολλά.»

Γιώργος Φασουλάκης Επικεφαλής ‘‘Αυτόφωτο Επιμελητήριο’’  
«Εμείς η ομάδα των επαγγελματιών που αποτελούμε το ‘‘Αυτόφωτο Επιμελητήριο’’  πρέπει να γίνει γνωστό ότι κάναμε έναν αγώνα έντιμο και ό,τι  είχαμε να πούμε το είπαμε πάνω από το τραπέζι. Αυτό φυσικά το εγγυήθηκα και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, γιατί αυτή ήταν και η συμφωνία  μεταξύ μας όταν αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε  την προεδρία του Επιμελητήριου μας. Προτεραιότητά μας είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο, που ήταν και ο βασικός λόγος που αποφασίσαμε να κατέβουμε, βλέποντας ότι η απερχόμενοι διοίκηση λειτουργούσε με κλειστές πόρτες και με πολύ λίγα άτομα από πλευράς διοίκησης. Εμείς και εγώ προσωπικά θα διασφαλίσω ό,τι γίνεται να γίνεται πάνω στο τραπέζι και να ενημερώνονται, όχι μόνο τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά όλοι οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου, γιατί αυτοί θα πρέπει να απολαμβάνουν τα οφέλη και τις δυνατότητες που έχει το Επιμελητήριό μας και όχι οι εκλεγμένοι. Εμείς οι εκλεγμένοι πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανιδιοτελώς και να είμαστε υπηρέτες των επαγγελματιών που εκπροσωπούμε».

ΚΡΗΤΗ

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Έχουν την στήριξη της Περιφέρειας


Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, Γόρτυνας Λευτέρη Κοκολάκη παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» Μιχάλη Κοκολάκη και Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Στη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία και η στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ με τους Δημάρχους Μαλεβιζίου, Γόρτυνας και Φαιστού ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης συζήτησε θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τους συγκεκριμένους Δήμους.

Οι Δήμαρχοι αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου επεσήμαναν ότι η καλή συνεργασία που υπήρχε με την Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

2,4 εκ. ευρώ για το Μουσείο Μεσαράς και 1 εκ. ευρώ για την Κνωσό

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο σημαντικά έργα στήριξης και ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος της Κρήτης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη


Το Μουσείο Μεσαράς με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ και το έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε χώρους της Κνωσού με ένα εκ. ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου Μεσαράς θα αποδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ένα σημαντικό έργο. Μαζί προχωρεί κι ένα σημαντικό έργο για την Κνωσό. Δύο έργα που δίνουν σημαντική βοήθεια στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Μετά τα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων και Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνουμε τον κύκλο των Μουσείων σε αυτή την προγραμματική περίοδο στην Κρήτη. Έργα ιδιαίτερα σημαντικά για την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή, υπογραμμίζοντας πως η καλή συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες αποδίδει καρπούς.

Για «δύο πολύ σημαντικά έργα» για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου έκανε λόγο η Βάσω Συθιακάκη Προϊσταμένη της Υπηρεσίας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ένταξη των έργων. Η επικεφαλής της ΕΦΑΗ, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης που μόνιμα συμπαραστέκεται στις προσπάθειες, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τους συναδέλφους της που βοήθησαν καθοριστικά στην ωρίμανση και ένταξη των δύο μεγάλων έργων.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, το στέλεχος της Υπηρεσίας Μαρία Γιατρομανωλάκη καθώς και ο Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης. Από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παραβρέθηκαν ο Φλάβιο Ζανόν Προϊστάμενος του τμήματος Έργων και μελετών και οι Αρχαιολόγοι Ελίζα Καβουλάκη και Καλλιόπη Γαλανάκη.

Μουσείο Μεσαράς

Το έργο με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ προβλέπει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να εγκατασταθεί το επιλεγμένο αρχαιολογικό υλικό από την περιοχή της Μεσαράς στο κτίριο του νέου  Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας Π.Ε. Ηρακλείου, και να οργανωθεί η μόνιμη έκθεσή του.

Πρόκειται να διαμορφωθούν οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου (760 τ.μ.) και ο εσωτερικός αύλειος χώρος (1060 τ.μ.). Θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν τα εκθέματα. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση προθηκών και ειδικών μουσειοκατασκευών με ειδικό φωτισμό και κατάλληλες στηρίξεις. Επίσης, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του απαραίτητου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού.

Κνωσός 

Το έργο στην Κνωσό προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ προβλέπει

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οι οποίες  θα γίνουν στην «Αίθουσα των Διπλών Πελέκεων» (Μέγαρο του Βασιλέως) έναν από τους  από τους σημαντικότερους και πλέον δημοφιλείς χώρους του ανακτόρου, στον «Βασιλικό δρόμο», την κύρια οδική αρτηρία της πόλης της Κνωσού και στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας «Αριάδνη», τόπο κατοικίας του ανασκαφέα του ανακτόρου Sir A. Evans.

Υπενθυμίζεται πως το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της μινωικής Κρήτης, χτίστηκε για πρώτη φορά το 2000 π.Χ. πάνω σε λείψανα εκτεταμένου νεολιθικού οικισμού, ανοικοδομήθηκε το 1700 π.Χ. και καταστράφηκε οριστικά γύρω στο 1380 π.Χ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Από το Αρνεμ της Ολλανδίας με αγάπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι κάποιες στιγμές που πραγματικά είναι καταπληκτικές!!! – Μια από αυτές είναι και αυτή και για αυτό φρόντισε η φίλη μας από την Ολλανδία Netty te Kulve!!

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο!! Έχει βοηθήσει και άλλες φορές πότε με τρόφιμα, πότε με είδη μπεμπέ, αναπηρικά καροτσάκια κλπ!! Και το ότι η βοήθεια είναι εκτός συνόρων έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή σημασία!!!

Και επειδή με το messenger μπορείς να δεις ακριβώς πότε έχεις την πρώτη επικοινωνία με κάποιον/α …..η ημερομηνία πάει ακριβώς 4 χρόνια πίσω…19 Σεπτεμβρίου 2015!!! Απλά ένα μεγάλο RESPECT από όλους εμάς στην Κίτρινη Αποστολή!!

ΥΓ: Έστειλε και τρούφες για του εθελοντές της ομάδας μας!! Ευχαριστούμε πολύ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη