Τα φύλλα της αβρονιάς μπορεί να πικρίζουν κάπως, έχουν όμως μια ιδιαίτερη και νόστιμη γεύση!
Απλά οταν τα ζεματίζουμε θέλουν λιγώτερο χρόνο στο καυτό νερό από οτι τα κλιματόφυλλα.
Το σωστό είναι τα φύλλα αβρωνιάς να τα βάλουμε ανεκατεμένα, μισά μισά με φύλλα αβρονιάς με φύλλα αμπελιού για ποικιλία.
Διαλέγουμε λοιπόν από τις αβρωνιές μας, τα φύλλα που είναι πιό μαλακά, κι όχι τα σκληρά ξεπερασμένα.
Κατά τα άλλα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που γνωρίζουμε με τα αμπελόφυλλα, και φυσικά για τους λάτρεις του χοχλιου, καλό θα ήταν να μπαίνει και μια στρώση χοχλιών στη μέση!
Οι Γαλιανες νοικοκυρές που είχαν αρκετή φαντασία, είχαν πολλές παρόμοιες ιδέες!
Προσωπικά δοκίμασα το φαγητό κάποτε από μια χωριανη μου, και γειτόνισσα την Μαρία Σταυρουλάκη, και ομολογουμένως έμεινα κατάπληκτος από την ιδιαίτερη γεύση!
Κείμενο φωτος: Γεώργιος Χουστουλάκης