Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες από αύριο Τετάρτη

Έκτακτο δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το πρωί της Τετάρτης έως και το βράδυ της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά:

1. Την Τετάρτη (25-02-2015):

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Την Πέμπτη (26-02-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη σχεδόν τη χώρα οι οποίες την Παρασκευή (27-02-2015) σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να ντύνονται κατάλληλα.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

Advertisement. Scroll to continue reading.

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού).

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το παγωτό είχε άλλη γεύση παλαιότερα, και το κασάτο ήταν διάσημο την εποχή του 50- 70

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στα παλαιότερα χρόνια σε πολλά σπιτικά, τα κουκιά ήταν το κύριο φαγητό χειμώνα καλοκαίρι, και άμα δεν υπήρχαν ούτε αυτά, σήμαινε πως το σπίτι...

Webtv

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

ΚΡΗΤΗ

Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, στον δρόμο που συνδέει το Τυμπάκι με το Κλήμα

ΚΡΗΤΗ

Ο Κύριος ἔδωκεν, ὁ Κύριος ἀφείλετο· ὡς τῷ Κυρίῳ ἔδοξεν, οὕτω καὶ ἐγένετο· εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον

ΚΡΗΤΗ

Αστακός το αεροδρόμιο Ηρακλείου για την επιστροφή τους στην Κρήτη - Πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας του δολοφονημένου Φανούρη Καργάκη

ΚΡΗΤΗ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, συνοδευόμενη από αναλυτική περιγραφή της ζημιάς με φωτογραφικό ή άλλο αποδεικτικό υλικό, ποσοτική καταγραφή των...

ΚΡΗΤΗ

«Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα» λέει οργισμένος ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης - «Κάποιοι θεωρούν ότι με ένα πενηντάρικο μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν»