Connect with us

ΘΕΜΑ

Ο πρόεδρος της Αγίας Βαρβάρας για την ανεξαρτοποίηση του Τιτάκη Βαγγέλη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο πρόεδρος της της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Εμμανουήλ Κων/νου Δρετάκης απαντάει στον Βαγγέλη Τιτάκη για την απόφασης του να αποχωρήσει από την «Μεγάλη Γόρτυνα»

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Εμμανουήλ Κων/νου Δρετάκης:

Αγαπητέ κ. Τιτάκη,

Μετά λύπης μου ενημερώθηκα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την αποχώρισή σας από το συνδυασμό μας, Μεγάλη Γόρτυνα. Οι λόγοι που επικαλείστε, κατά την γνώμη μου, δεν είναι αρκετά σημαντικοί και ουσιώδεις, μιας και η πλειοψηφία αυτών οφείλεται στην έλλειψη χρόνου, προσωπικού και εξοπλισμού και όχι σε δική μας αμέλεια ή αδιαφορία.

Θα προσπαθήσω να δώσω μία απάντηση σε όλες σας τις δηλώσεις, προς ενημέρωση κυρίως των δημοτών. Το πρώτο θέμα που θα θίξω είναι αυτό της συγκρότησης του συμβουλίου. Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019 με ΑΔΑ: 611Ξ465ΧΘ7-ΝΛ4, στην παράγραφο 3.1, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας δεν εκλέγεται μεταξύ των υποψηφίων, αλλά με την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών από το Πρωτοδικείο και δεν προβλέπει καμία άλλη διαδικασία για να λειτουργήσει το συμβούλιο,μετά την ορκωμοσία των εκλεγμένων συμβούλων.

Επιπροσθέτως, αναφορικά με τη δήλωσή σας για τον ορισμό του αντιπροσώπου του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, μετά από τηλεφώνημα που μου έγινε 5/9/2019 από υπηρεσία του Δήμου,δήλωσα εσάς ως αντικαταστάτη μου και σας ενημέρωσα γι΄ αυτή μου την ενέργεια στο πρώτο συμβούλιο που κάναμε. 

Όσον αφορά την τήρηση των πρακτικών, για την οποία όπως ορθώς αναφέρετε, ο νόμος προβλέπει να οριστεί γραμματέας, έκανα αίτημα στην υπηρεσία του Δήμου, πρωτίστως προφορικά και πήρα αρνητική προφορική απάντηση και εν συνεχεία αιτήθηκα γραπτώς με αριθμό πρωτοκόλλου 9887. Έλαβα γραπτή αρνητική απάντησηκαι σε αυτή μου την προσπάθεια, με Αρ.Πρωτ 10139, στην οποία αναφέρεται ως αιτία η έλλειψη προσωπικού.Για το λόγο αυτό, ζήτησα βοήθεια από το συμβούλιό μας και ο μόνος που προτάθηκε να βοηθήσει εθελοντικά στην τήρηση των πρακτικών,ήταν το μέλος του συμβουλίου Χασουράκης Κωνσταντίνος. Μετά από δική μου παρότρυνση και με ομόφωνη απόφαση ορίσαμε τον εν λόγο κύριο ως γραμματέα. Ωστόσο, λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού, όπως ηλεκτρονικού υπολογιστή, εκτυπωτή, συστήματος ηχογράφησης, βιβλίου πρακτικών και βιβλίου πρωτοκόλλου, καθώς επίσης και λόγω φόρτου εργασίας, καθυστέρησε η σύνταξη των πρακτικών. Παρόλα αυτά, η οδηγία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν να κρατάμε πρόχειρεςσημειώσεις μέχρι τη συγγραφή των πρακτικών στο βιβλίο, μιας και τα προβλήματα έλλειψης προσωπικούυπάρχουν σε Παγκρήτιο επίπεδο. Για τις αποφάσεις που έπρεπε να πάνε σε υπηρεσίες του δήμου υπάρχουν αποσπάσματα πρακτικών τα οποία είναι υπογεγραμμένα από όλο το συμβούλιο. 

Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω ότι σας είχε ζητηθεί να συνδράμετε στο έργο της σύνταξης των πρακτικών, τόσο από τον κ. Κοκολάκη, όσο και από τον κ. Χασουράκη, πράγμα το οποίο αρνηθήκατε. 

Αναφορικά με τις συνεδριάσεις, υπενθυμίζω ότι στους δέκα (10) μήνες λειτουργίας μας, έχουν πραγματοποιηθεί επτά (7) συνεδριάσεις και λόγω πανδημίας δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν περισσότερες, καθώς τα συμβούλια θα έπρεπε να γίνονται διά περιφοράς (εξ αποστάσεως), με την χρήση ειδικού εξοπλισμού που δεν είναι διαθέσιμος. Επίσης, για το κάλεσμα στις συνεδριάσεις υπήρχε ενημέρωση, είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικώς από εμένα με όσες πληροφορίες χρειαζόταν προς όλο το συμβούλιο.

Όσον αφορά τη δήλωσή σας για τη μη καταχώρηση των προτάσεών που θέσατε για την κοινότητα, υπάρχει πρωτοκολλημένο έγγραφο με Αρ. Πρωτ. Εισερχομένων 1/2019 και εξερχομένων 6/2019 προς το γραφείο του Δημάρχου. Για τις προφορικές σας προτάσεις, έχετε λάβει προφορικές απαντήσεις και ποτέ δεν υπήρξε δόλος απέναντι σας. Απλούστατα, πολλά από τα θέματα που θέσατε, είχαν είδη δρομολογηθεί από την Δημοτική αρχή, όπως το φλέγον ζήτημα του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Αγίας Βαρβάρας.

Τέλος, για το θέμα της παρατυπίας με τη συμμετοχή του συμβούλου Κωνσταντίνου Χασουράκη σε συνεδρίαση,με θέμα που αφορούσε συγγενικό του πρόσωπο, δεχόμαστε το λάθος αλλά έγινε εν αγνοία μας και θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν ενημερώνατε το σώμα εγκαίρως, εφόσον εσείς το γνωρίζατε. 

Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι τόσο εγώ όσο και το τοπικό συμβούλιο, έχουμε δείξει έμπρακτα την αγάπη μας και το όραμά μας για τον τόπο μας, με την προσπάθεια που έχουμε κάνει για την επίλυση των προβλημάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να πιστεύω ότι αντίπαλοί μας είναι και θα παραμείνουν μόνο τα προβλήματα του τόπου, για τα οποία πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να επιλυθούν. 

Το παρόν έγγραφο δημοσιεύεται μετά από τη παρότρυνση πολλών δημοτών για αποκατάσταση της αλήθειας. 

Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας,

Εμμανουήλ Κων/νου Δρετάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook