Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Sports

Ολοκληρώθηκε ο 26ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο 26ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή δρομέων και πεζοπόρων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από το εξωτερικό, με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών και με την παρουσία εκατοντάδων θεατών που χειροκρότησαν θερμά την προσπάθεια όλων των αθλητών, πραγματοποιήθηκε ο 26ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά. Στην γενική κατάταξη, την πρώτη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Γιάννης Θωμαδάκης με χρόνο 1:37:35 και στις γυναίκες η Άννα Σιαφάκα με χρόνο 2:08:06.

Τον 26ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Γόρτυνας, η Ιερά Μονή Κουδουμά, ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης και ο Λαογραφικός Αρχαιολογικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράς Μονής Κουδουμά. Μεγάλος χορηγός ήταν το ALTIONTonovit του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. (Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ 63535/12-06-2018. Ο Αρ. Γνωστ. του ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ. Να φυλάσσεται μακριά από μικρά παιδιά).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρόμος του Κουδουμά ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια ως τάμα στην Παναγία, από τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, την κοινότητα Στερνών και την Ιερά Μονή Κουδουμά, με εμπνευστή τον μαραθωνοδρόμο και ορειβάτη, Γιάννη Παντατοσάκη. Οι συμμετέχοντες διανύουν απόσταση 22,5 χιλιομέτρων (9 χιλιόμετρα ανηφόρα, 13,5 χιλιόμετρα κατηφόρα), διασχίζοντας τα Αστερούσια και ακολουθώντας μια διαδρομή μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Η εκκίνηση του 26ου Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά δόθηκε στις Στέρνες, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, Γιώργου Πιτσούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Νίκου Σκουλά, της περιφερειακής συμβούλου Πόπης Δασκαλάκη και του εκπροσώπου του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Φίλιππου Γιαννούλη. Εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας, στον 26ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Δεσδενάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Γιώργος Κουμιανάκης, Στέλιος Μαυρίδης, Στέλιος Σηφάκης, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη και η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών, Μαρία Σφακιανάκη – Ντελάκη. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Στερνών, Νίκος Τσατσάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σταβίων, Γιώργος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ασημίου, Γιάννης Φουντουλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διονυσίου – Παναγιάς, Μύρων Σταματάκης, ο κ. Δημήτρης Βοσκάκης ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα Μανώλης Δουλγεράκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής. 

Τους δρομείς και πεζοπόρους καλωσόρισε στην Ιερά Μονή Κουδουμά, ο Ηγούμενος, π. Μακάριος Σπυριδάκης: «Ευχαριστούμε που κάνατε όλο αυτόν τον κόπο, με την αγάπη σας, ως τάμα στην Παναγία και ήρθατε εδώ. Η Παναγία να σας ευλογεί όλους» ανέφερε.  

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης τόνισε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και τους εθελοντές μας. Την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Πιτσούλη, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ιερά Μονή Κουδουμά και τον Ηγούμενο της Μονής π. Μακάριο, τον Λαογραφικό Αρχαιολογικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράς Μονής Κουδουμά, τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, τον μεγάλο χορηγό μας ALTIONTonovit και τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, όλες τις επιχειρήσεις που μας στήριξαν με χορηγίες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία, τους φορείς και όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για την διοργάνωση και την επιτυχία αυτού του αγώνα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε κάθε στόχο και αυτή η διοργάνωση είναι εδώ και θα είναι και τα επόμενα χρόνια, για να μας το υπενθυμίζει».

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκηςανέφερε: «Όπου μπορείς να βοηθήσεις, πρέπει να βοηθάς και ως Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αυτό κάνουμε, από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο και από τους Λειψούς ως τα νότια της Κρήτης. Ο αγώνας αυτός είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, συγχαρητήρια σε όλους».  

Στους νικητές κάθε κατηγορίας δόθηκαν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά δώρα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα. Βραβεύτηκαν, επίσης,(με τιμητικές πλακέτες) για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του αγώνα ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., η Ελληνική Αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός και το Κέντρο Υγείας Χάρακα. Ακολούθησε γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους, που επιμελήθηκε η Ιερά Μονή, με την συνδρομή εθελοντών. 

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία:

Γενική Ανδρών

​​​

1Θωμαδάκης Γιάννης (ΣΔΥΡ)1:37:35
2Μαγκαφουράκης Εμμανουήλ (XOXLIOS TEAM)1:42:05
3Καμπιτάκης Μιλτιάδης1:44:50

Γενική Γυναικών

1Σιαφάκα Άννα2:08:06
2Κονκινα Άννα2:10:30
3Καπλάνη Θεοδώρα2:12:40

Γυναίκες 16-19 ετών

1Οικονόμου Ζαχαρούλα3:40:16

Άνδρες 20-29 ετών

1Αντωνακάκης Νίκος (XOXLIOS TEAM)2:15:44
2Γιαννακάκης Μάρκος2:22:13
3Ανδρουλάκης Λευτέρης3:04:04

Άνδρες 30 – 39 ετών

1Keen Steven1:46:29
2Παπαδογιαννάκης Δημήτρης (MIKRO JIM)1:49:23
3Σουρδης Γεώργιος (EXTREME CRETE)2:01:37

Γυναίκες 30 – 39 ετών

1Μαρκάκη Έλενα2:17:42
2Ψαραδάκη Ελένη (ΟΥΚ)3:17:18

Άνδρες 40 – 49 ετών

1Μπαγιούμι Τούμα1:47:14
2Σκούταρης Νικόλαος1:51:21
3Σταράκης Αλέξανδρος1:59:30

Γυναίκες 40 – 49 ετών

1Βίτσα Δήμητρα (ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)2:15:29
2Φουστανάκη Μαρία2:50:25
3Κογχυλάκη Αρχόντισσα (MARTEAMNOS-KOTINOS)3:37:52

Άνδρες 50 – 59 ετών

1Γιακουμάκης Μανώλης1:57:12
2Ανδρουλάκης Γιώργος2:03:53
3Πίσσας Θεόδωρος (ΣΔΥΡ)2:07:20

Γυναίκες 50 – 59 ετών

1Μπέτι Φλόρα2:48:23

Άνδρες 60+

1Φιλλιπάκης Μάνος (ΣΔΥΙ)2:00:51
2Van Den Broeck Rafa (ΣΔΥΡ)2:02:29
3Μαρκάκης Αθανάσιος2:12:30

Γυναίκες 60+

1Τελειοπούλου Ράνια3:37:52

ΑΜΕΑ

1Μιχελακάκης Στέλιος

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Μια φρέσκια ιδέα που έρχεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος εύρεσης θέσης στάθμευσης, προκειμένου οι πολίτες να μην ξοδεύουν άσκοπα χρόνο και...

ΚΡΗΤΗ

Ο τραυματίας διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τραυματισμένος ανασύρθηκε ένας άνδρας, τη νύχτα, και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο. Το περιστατικό σημειώθηκε...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λέει ο ιερέας για το άσεμνο μήνυμα σε 12χρονο αγόρι Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση με τον 40χρονο ιερέα από την Ερμιονίδα που κατηγορείται για...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε τουριστικά λεωφορεία επιβιβάστηκαν οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια στον Έβρο Η επιχείρηση διάσωσης έγινε με δυσκολία αφού οι μετανάστες βρίσκονται σε δύσβατο σημείο, ενώ...