Στην εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι δύο Βούλγαροι που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη και πήραν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη,προκειμένου να απολογηθούν  για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού κατά συναυτουργία και της ληστείας από κοινού κατά συναυτουργία. Αστυνομικοί συνέλαβαν και την 38χρονη μητέρα του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας.

Σε λεπτομέρειες της υπόθεσης αναφέρθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Νίκος Χριστοφάκης, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο κ. Χριστοφάκης έκανε λόγο για εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Υπάρχουν οι ομολογίες των δύο κατηγορουμένων, τις οποίες «δένουν» με τεκμηριωμένο τρόπο οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Οι ομολογίες δόθηκαν πριν καν διαβιβαστούν τα επίσημα αποτελέσματα από το γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε ευρήματα όπως σε ένα ζευγάρι κάλτσες του ανήλικου, τις οποίες φόρεσε σαν γάντια και στην συνέχεια τις πέταξε σε λιόφυτο, κοντά στο σπίτι του θύματος.

Ο 71χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, όμως κάθε προσπάθεια ήταν μάταιη. Οι δράστες του έφραξαν το πρόσωπο με ένα μαξιλάρι και τον μαχαίρωσαν αλλεπάλληλες φορές μέχρι που ξεψύχησε. Ο ανήλικος ισχυρίζεται ότι αυτός κρατούσε το μαξιλάρι και ο 21χρονος μαχαίρωνε τον ηλικιωμένο. Ο 21χρονος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι περίμενε έξω από το σπίτι όσο ο ανήλικος μαχαίρωνε τον 71χρονο.

cretalive.gr