Connect with us

ΘΕΜΑ

Σαράντα εκατοστά χιόνι στα Ανώγεια – Ανοιχτοί οι δρόμοι προς Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στους 40 πόντους έφτασε το ύψος του χιονιού στα Ανώγεια με την χιονόπτωση να συνεχίζεται , ενώ οι προβλέψεις μιλάνε για ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα


Τα μηχανήματα του Δήμου έπιασαν δουλειά μετά τις 9 το πρωί και έχουν ανοιχτούς τους δρόμους τόσο προς το Ηράκλειο, όσο και προς το Ρέθυμνο.Μάλιστα τα μηχανήματα επιχειρούν μέχρι και την περιοχή “Σκλαβόκαμπος” περίπου στα 15 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως για τα αγροτικά αυτοκίνητα, αλλά καλό θα είναι τα επιβατικά οχήματα να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.

Παράλληλα κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε το πρωί στη διέλευση των κτηνοτρόφων των Ανωγείων προς τα ποιμνιοστάσια τους που βρίσκονται περιμετρικά των Ανωγείων.Οι περισσότεροι άλλωστε προβλέποντας τον καιρό είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση του, με αρκετά εφόδια σε τροφές και αλυσίδες στα οχήματα τους.

Το δίκτυο της ΔΕΗ φαίνεται να άντεξε την κακοκαιρία και δεν υπάρχουν διακοπές ρεύματος,πέραν του χθεσινού απογεύματος με το πρόβλημα που υπήρχε για μια ώρα. Προβλήματα δεν αντιμετώπισε το χωριό ούτε στην υδροδότηση.Να αναφέρουμε ότι τα μηχανήματα άνοιξαν από νωρίς το δρόμο και προς το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής και έγινε ομαλά η κηδεία της Πόπης Μαυρογιάννη που “έφυγε” χθες από τη ζωή.

Των επιχειρήσεων ηγείται ο δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, με τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Σμπώκο ο οποίος βρίσκεται στους δρόμους και στα μηχανήματα που ανοίγουν τους δρόμους. Ο κ. Σμπώκος μιλώντας στην “Α” αναφέρει:”Δεν μας έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα από κτηνοτρόφους ή άλλους κατοίκους της περιοχής. Η επέμβαση μας υπήρξε άμεση και οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί. Να πω ότι από την πλευρά του δήμου Μυλοποτάμου και για τον δρόμο προς Ρέθυμνο μας υποστηρίζει μηχάνημα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.Είμαστε και θα παραμείνουμε στο δρόμο για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στη διάρκεια όλης της ημέρας. Καλό θα είναι όλοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων..”

Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου είναι σε ετοιμότητα και το τηλέφωνο επικοινωνίας στον Δήμο Ανωγείων όπου μπορείτε να καλέσετε είναι το 28340-32500. Το τηλέφωνο του Αντιδήμαρχου Ανωγείων που επιχειρεί σε δρόμους και ποιμνιοστάσια είναι το 694-5491714

Ρεπορτάζ ΑΝΩΓΗ

Φωτογραφίες:Μανόλης Σαμόλης, Βασίλης Σμπώκος, Κάλλια Σουλτάτου

ΘΕΜΑ

Με καλό καιρό ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σε ολόκληρη την Κρήτη


Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διατηρηθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τμήματα του νησιού χωρίς όμως να αναμένονται κάποια φαινόμενα, στα νότια όμως θα επικρατεί περισσότερη ηλιοφάνεια.

Οι Βόρειοι άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν και για το Σάββατο στα 5, τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμφανίζουν όμως μία πρόσκαιρη ενίσχυση για την Κυριακή καθώς ενισχύονται φθάνοντας στα 6 – 7 Μποφώρ στα βόρεια καθώς και σε νότιες περιοχές του νησιού. Από τις βραδινές όμως ώρες της Κυριακής αναμένεται να εξασθενήσουν και πάλι.

Η ελαφρά ψυχρότερη αέρια μάζα που έχει ήδη αποκατασταθεί στην κατώτερη ατμόσφαιρα της Κρήτης, σε συνδυασμό με το Βόρειο ρεύμα θα διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε ανοιξιάτικα επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται γύρω από τους 10⁰C (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι κοντά στους 5⁰C), ενώ η μέγιστη θα κυμανθεί στους 16 -18 ⁰C , την Κυριακή όμως λόγω και της πρόσκαιρης ενίσχυσης των Βοριάδων κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη.

Καλύτερες συνθήκες μας επιφυλάσσει ο καιρός για την Δευτέρα, ημέρα εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, με περισσότερη ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη και πιο εξασθενημένους τους Βόρειους ανέμους αφού η ένταση τους θα έχει υποχωρήσει κοντά στα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα με τη βοήθεια και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και για την Τρίτη με στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις, έντασης έως και τα 4 Μποφώρ, ενώ η αποκατάσταση μιας θερμότερης αέριας μάζας θα δώσει μία ανοδική τάση και στη θερμοκρασία.

Μανώλης Λέκκας,  Μετεωρολόγος, MSc

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη μετά το blackout

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η πλήρης επανηλεκτροδότηση της Κρήτης στις 14:55


Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΔΕΗ και ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τη σημερινή γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Όπως σημειώνεται αναλυτικά: «σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.

Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕκαι της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55.

Οι δύο εταιρείες ευχαριστούν τους καταναλωτές για την κατανόησή τους και διαβεβαιώνουν πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

10 συλλήψεις στο Δήμο Γόρτυνας γιατί έπαιζαν ζάρι

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας 44χρονου Ηρακλειώτη, διαπιστώθηκε ότι είχε επιτρέψει σε εννιά άτομα να παίζουν ζάρια


Στη σύλληψη 11 ατόμων προχώρησε τις  μεταμεσονύχτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, έντεκα άτομα (10 Έλληνας ηλικίας από 26 έως 59 ετών και ένας 23χρονος αλλοδαπός), για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας 44χρονου Ηρακλειώτη, διαπιστώθηκε ότι είχε επιτρέψει σε εννιά άτομα να παίζουν ζάρια.

Όλοι όσοι συμμετείχαν οι ενώ ο 23χρονος αλλοδαπός τσιλιαδόρος του μαγαζιού προσπάθησε ανεπιτυχώς να ειδοποιήσει για τον επικείμενο έλεγχο των αστυνομικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • το χρηματικό ποσό των 10.505 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου,
  • 200 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά και
  • 4 ζεύγη κύβοι-ζάρια.

 

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη