Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Σε Κρήτη και Ρόδο επενδύουν οι εταιρείες που πουλάνε ρεύμα

Πάνω από τρεις εταιρείες έχουν ήδη ενισχύσει τις αντίστοιχες ομάδες τους, εκπαιδεύουν στελέχη αλλά και dealers, προκειμένου να διεκδικήσουν μερίδια κατανάλωσης από τη ΔΕΗ


Παράλληλα με τη συνεχή μάχη για την διεύρυνση του μεριδίου τους στο ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, τόσο στη Χαμηλή τάση όσο και στη Μέση, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική του ρεύματος προετοιμάζονται για να ανοίξουν τον ανταγωνισμό και στα δύο μεγάλα νησιά του μη διασυνδεδεμένου συστήματος, την Κρήτη και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, πάνω από τρεις εταιρείες έχουν ήδη την περίοδο αυτή ενισχύσει τις αντίστοιχες ομάδες τους, εκπαιδεύουν στελέχη αλλά και dealers, προκειμένου να διεκδικήσουν και εκεί μερίδια κατανάλωσης από τον μοναδικό σήμερα προμηθευτή που είναι η ΔΕΗ.

Μετά τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ που είναι ο Διαχειριστής των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, κάθε ένα από τα δύο αυτά μεγάλα νησιά θα λειτουργεί ως αυτόνομο σύστημα, με τους δικούς του προμηθευτές, οι οποίοι θα μπορούν να αγοράζουν ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια να πωλούν στους καταναλωτές.

Το ισχυρό δέλεαρ για τις εταιρείες προμήθειας είναι η ύπαρξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν υψηλούς όγκους κατανάλωσης και ανήκουν ούτως ή άλλως στην κατηγορία των καταναλωτών που θεωρούνται «φιλέτα» για τους προμηθευτές.

Την ίδια στιγμή, στην υπόλοιπη χώρα, με το διασυνδεδεμένο σύστημα, όπου είναι και το βασικό πεδίο “μάχης”, οι ιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν με προσφορές και εκπτώσεις προσπαθούν να προσελκύσουν τους πελάτες της ΔΕΗ και σταδιακά αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά λιανικής. Τον Φεβρουάριο ενίσχυσαν την παρουσία τους κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και πλέον οι επτά εναλλακτικοί πάροχοι μοιράζονται το 6,53% της αγοράς, ποσοστό χαμηλό μεν, αλλά με σταθερή ανοδική τάση.

Καθοριστικός παράγοντας που εκτιμαται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα, είναι η υιοθέτηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων που δεσμεύεται να εφαρμόσει η χώρα, των δημοπρασιών “φθηνού” ρεύματος εκ μέρους της ΔΕΗ. Με τη διαδικασία αυτή οι ιδιώτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ρεύμα προερχόμενο από τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της επιχείρησης, και συνεπώς να βγούν στην αγορά με προσφορές προκειμένου να αποσπάσουν μεγαλύτερα μερίδια.

Υπενθυμίζεται ότι με το τρίτο μνημόνιο η χώρα μας έχει δεσμευθεί ότι θα έχει κατορθώσει, μέχρι το 2020, να έχει “μεταφέρει” το 50% των καταναλωτών ρεύματος από τη ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της. Η δέσμευση αυτή δημιουργεί “πεδίο δόξης λαμπρό” για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα (ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν) στη λιανική πώληση ρεύματος.

news247

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε Ο ανοιξιάτικος μάραθος που αφθονεί στην ελληνική επαρχεία δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στα πασχαλιάτικα εδέσματα Μπορείτε να φτιάξετε...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Την τελευταία Κυριακή πριν το Πάσχα, που είναι “των Βαίων”, μοιράζουν τους σταυρούς, και την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης, που είναι πιο μπροστά, μοιράζανε το...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κόστος τον Νοέμβριο με παραδείγματα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης» διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας.  Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ...