Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανάκι με αυγά

Σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να φτιάξετε αυτό το αγαπημένο ελληνικό πιάτο


Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε και άλλα χορταρικά εκτός από το σπανάκι.

Υλικά

400γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 αβγά
4-5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνετε το σπανάκι ψιλοκομμένο, αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά που θα βγάλει.

Με ένα πιρούνι, δημιουργείτε έξι λακκούβες στο σπανάκι έτσι ώστε να χωρέσει μέσα τους το κάθε αβγό. Σπάζετε εκεί μέσα προσεκτικά τα αβγά για να μην διαλυθούν, προσθέτετε τον άνηθο και λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε τα αβγά να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και να πήξουν. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνοδεύετε με καλό ψωμί.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

Themata

Με βάσει τα λεγόμενα των παλιών γυναικών, ποτέ δεν θέτουμε μια κλωσσού, αν πρώτα δεν τηρούμε την παράδοση, η οποία έχει τους δικούς της...