Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό παγωτό με κρέμα γάλακτος

Μια σπιτικό συνταγή για παγωτό με κρέμα γάλακτος που θα σας εντυπωσιάσει


Τι χρειάζεσαι:

  • 1 ½ κούπα (348 γρ.) κρέμα γάλακτος, ή φρέσκια κρέμα
  • 1 κούπα (330 γρ.) συμπυκνωμένο, ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας

Γαρνιτούρα

  • 1 κούπα με φρέσκα ή και κατεψυγμένα βατόμουρα ή κεράσια ή άλλα φρούτα
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 ή 3 κουταλάκια ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα)
  • Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Πως το Φτιάχνεις:

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια, μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα και πολύ απαλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα δοχείο και παγώστε το για τουλάχιστον 6 ώρες έως και όλη νύχτα. Σερβίρετε με φρέσκα ή και αποξηραμένα φρούτα.
Προσθέστε τα βατόμουρα σε μία μικρή κατσαρόλα με το χυμό από μισό λεμόνι και 1 κουταλάκι ή και περισσότερο, ζάχαρη. Μαγειρέψτε σε μέση φωτιά μέχρι τα βατόμουρα να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους και να μαλακώσουν, αλλά να κρατούν ακόμα το σχήμα τους. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο (τουλάχιστον ¼ μοσχοκάρυδο), ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει. Κάντε το ίδιο με τα κεράσια και τα φρούτα επιλογής σας. Σερβίρετε το με το παγωτό και είστε έτοιμοι!

Μικρά μυστικά: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλο μοσχοκάρυδο από πάνω.

igastronomie.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά