Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Στάσεις της yoga για χωρισμένες

Αυτός ο άκαρδος πήρε την καρδιά σου στα χέρια του, την τσαλάκωσε και την πέταξε στου δρόμου τη γωνιά; Μην ανησυχείς. Το μονοπάτι της yoga θα σε κάνει να ανθίσεις και πάλι.


 

Εισαι ευτυχισμένη, πετάς στα σύννεφα, δεν θέλεις τίποτα παρά μόνο τα φιλιά του και αισθάνεσαι ότι κάθεσαι στην κορυφή του κόσμου. Μέχρι που μια μέρα τα πάντα καταρρέουν και εσύ βρίσκεσαι να κατρακυλάς σαν το μενίρ που έπεσε από τα χέρια του Οβελίξ. Σε χώρισε.

Με μαθηματική ακρίβεια περνάς από διάφορα στάδια: ζεις τα βάσανά σου, το ρίχνεις έξω (αν είσαι Κριός το ρίχνεις και με το παραπάνω), ανοίγεις το στόμα σου και δεν ξέρεις τι λες – ή μάλλον αυτή τη φορά ξέρεις, ξέρεις πολύ καλά, σκέφτεσαι ότι όλοι οι άντρες είναι σαν τα γουρούνια (έχουν την ίδια μούρη) και περιμένεις να πάρεις την εκδίκησή (ώστε έτσι σας αρέσουν να σας χωρίζουν ε;τώρα θα δείτε). Βάζεις μέχρι και τις πιτζάμες σου και δίνεις ραντεβού μπροστά από την τηλεόρασή σου κάθε Τρίτη στις 21:00, για να δεις το Girlfriend’s Guide to Divorce στο OTE CINEMA 1HD στον ΟΤΕ TV μπας και καταφέρεις να σταθείς μία κυρία μέσα σε αυτή τη μπόρα που σε βρήκε.

Μήπως, λέμε μήπως να δοκιμάσεις και κάτι ακόμα; Κάτι που θα σου επαναφέρει την αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει να αισθανθείς ότι εσύ η ίδια είσαι υπεύθυνη για την ευτυχία σου και κανένας άλλος.

Να κάνεις yoga.

Ξεκίνα με έναν απλό χαιρετισμό στον ήλιο

Συμβουλή: Θυμήσου να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι δεν ήρθε το τέλος. Κάθε κατάσταση απόρριψης είναι μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερη. Άσε το φόβο και διάλεξε την αγάπη, αυτή πάντα θα σου δείχνει το δρόμο.

Asanas για την πληγωμένη σου καρδιά

Η στάση του πλοίου

Καθόμαστε καλά στα κόκαλα  της λεκάνης μας, λυγίζουμε τα γόνατα και σηκώνουμε τα πόδια,΄ωστε οι κνήμες να τοποθετηθούν παράλληλες με την επιφάνεια της γης. Δίπλα στις κνήμες τοποτετούμε τα χέρια ίσια και παράλληλα με το έδαφος. Το στήθος μας είναι ανοιχτό και το στέρνο παραμένει ψηλά.

Boat_Pose

Εισπνέοντας φέρνουμε το σώμα μας σε μία ευθεία, χωρίς όμως να ξαπλώσουμε τελείως.

Boat-pose-Naukasana1

Επαναφέρουμε στην αρχική θέση.

Η στάση της θεάς

Άνοιξε τα πόδια σου τόσο ώστε αν τεντώσεις τα χέρια σου στα πλάγια, οι αστράγαλοί σου θα βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους καρπούς. Βάλε προς τα μέσα τις φτέρνες και προς τα έξω τα δάχτυλα μέχρι εκεί που δείχνει και το γόνατο. Λύγισε τα γόνατά σου και βάλε την ουρά σου προς τα μέσα. Τα χέρια σου εξακολουθούν να είναι σηκωμένα με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους και τις παλάμες να βλέπουν ουρανό.

goddessSquat_9542

Μείνε σε αυτή τη στάση για δέκα αναπνοές.

Καθιστός διαλογισμός με τις παλάμες στην καρδιά

Κάθισε σε μία αναπαυτική θέση με τη σπονδυλική σου στήλη ίσια και μακριά και τα κόκαλα της λεκάνης να κάθονται καλά στο έδαφος. Μπορείς να καθίσεις οκλαδόν ή ακόμα και στη στάση του λωτού (αν δεν σε πονάνε τα γόνατά σου). Μπορείς να κάτσεις ακόμα και σε καρέκλα με τα πέλματά σου να ακουμπούν στο έδαφος. (Μην ξαπλώσεις γιατί μπορεί να κοιμηθείς).

hp_16

Χαλάρωσε. Νοητικά σκάναρε το σώμα σου, ώστε να σιγουρευτείς ότι κάθε είδους ένταση έχει απομακρυνθεί.

sarkem

Βάλε τη δεξιά σου παλάμη πάνω στην καρδιά σου και από πάνω από αυτή την αριστερή. Νιώσε τους χτύπους της. Η καρδιά σου είσαι εσύ. Νιώσε το μεγαλείο της.

Άκου την αναπνοή σου. Δώσε σημασία στην κάθε εισπνοή και την κάθε εκπνοή. Φρόντισε να παίρνει βαθιές εισπνοές και να κάνεις μεγάλες εκπνοές. Αν σε βολεύει μπορείς νοητά να επαναλαμβάνεις τη λέξη “μέσα” καθώς εισπνέεις και “έξω” καθώς εκπνέεις.

Ξεκίνα αρχικά να διαλογίζεσαι για 1 λεπτό. Όταν θα εξοικειωθείς, μπορείς να αυξήσεις την ώρα σε 5 ή ακόμα και 10 λεπτά.

 

Πηγή:Ladylike.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά