Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταλιατέλες με θαλασσινά γιατί η Καθαρά Δευτέρα έρχεται

Όταν τα ζυμαρικά συναντούν τα θαλασσινά το αποτέλεσμα είναι πιάτα ανεπανάληπτης νοστιμιάς


Φτιάχνουμε λοιπόν “θεϊκές” ταλιατέλες με μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια.

Υλικά

  • 500γρ. ταλιατέλες βρασμένες al dente
  • 15 μύδια με το κέλυφος
  • 8 γαρίδες
  • 250γρ. καλαμαράκια
  • 400γρ. ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού
  • πάπρικα γλυκιά
  • 2 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Τρίβετε τις φέτες του ψωμιού με μισή σκελίδα σκόρδο, ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις κόβετε σε κύβους, τις ψήνετε σε ένα τηγάνι και τις κρατάτε στην άκρη.

Πλένετε καλά τα μύδια, αφαιρείτε το γενάκι και τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με μία σκελίδα σκόρδο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη (3-4 λεπτά). Πετάτε όσα δεν άνοιξαν. Τα σουρώνετε, κρατάτε το ζουμί τους και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Καθαρίζετε τις γαρίδες από κελύφη, κεφάλι και ουρά. Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε σε ροδέλες.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε πέντε έξι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μισή σκελίδα σκόρδο. Όταν κάψει αρκετά ρίχνετε τα καλαμαράκια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε σε πιάτο στην άκρη. Προσθέτετε στο ίδιο λάδι τα ντοματίνια και την πάπρικα και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τότε και τις γαρίδες και ανακατεύετε προσεκτικά με σπάτουλα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα αχνισμένα μύδια με τον ζωμό, τα καλαμαράκια, λίγο αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Ανακατεύετε στη φωτιά για 1 λεπτό και αποσύρετε.

Προσθέτετε τον μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους κύβους ψωμιού και δυο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά που έχετε βράσει στο μεταξύ al dente. Ανακατεύετε λίγο να ζεσταθούν τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όπως είναι γνωστό τα προηγούμενα χρόνια στη Γαλιά αγαπούσαν πολύ τη δουλειά, αλλά αγαπούσαν επίσης και τη διασκέδαση και το κρασί Όταν δε τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς,...

Themata

Μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα γιορτάζει φέτος ολόκληρη η χώρα καθώς το πέταγμα του χαρταετού φέτος γίνεται σε “ρυθμούς κορωνοϊού” Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής...

Life

Σήμερα Καθαρή Δευτέρα, οι μισοί έμειναν στο σπίτι, αφού άδειασαν για τα καλά τα ράφια, όμως κλειστήκανε μέσα και κλαίγανε τη μοίρα τους! Και...

Greece

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Creta

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το Νόμο Ηρακλείου Κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας και λόγω διεξαγωγής εκδηλώσεων, σε περιοχές του...

Themata

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους αυξημένες τοπικές βροχές, κάνοντας το πέταγμα του χαρταετού αληθινή...

Creta

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας λόγω διεξαγωγής εκδηλώσεων, σε περιοχές του Ηρακλείου, την Κυριακή 26.02.2017 και την...