Γεμιστά τεμπέλικα ή αλλιώς ντομάτες στρωτές (προσαρμογή από το βιβλίο Μαγειρεύοντας με ένα ψάρι)
υλικά (για 8 – 10 μερίδες)
- 2 φλυτζάνια ρύζι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κολοκυθάκια
- 1 μικρή μελιτζάνα (ξεφλουδισμένη)
- 2 καρότα
- 1 φλυτζάνι μαϊντανό
- ½ φλυτζάνι δυόσμο
- 2 αγκινάρες
- 4 – 5 κουταλιές κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
- 14 ντομάτες
- δυο πρέζες ζάχαρη
- κατά βούληση αλάτι & πιπέρι
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180°C.
Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά μας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και την αγκινάρα.
Τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού (δηλαδή ψιλό) το καρότο.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με το ρύζι, το κουκουνάρι και το μισό ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.