Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τίμησαν τον Παύλο Βαρδινογιάννη 34 χρόνια από τον θάνατο του

Δημοσιεύτηκε

στις

Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο, μουσικό πρόγραμμα αλλά και ριζίτικα τραγούδια, τιμήθηκε στο Ρέθυμνο η μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη, 34 χρόνια από το θάνατό του


Η τιμητική εκδήλωση οργανώθηκε από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης κι έγινε παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, μελών, συγγενών και φίλων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πολιτών του Ρεθύμνου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Στέλιος Κιαγιαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση, θεσμό του Ομίλου, επισημαίνοντας το χρέος απόδοσης τιμής και αναγνώρισης, όπως είπε, στην προσφορά του Παύλου Βαρδινογιάννη στους πολίτες του Ρεθύμνου, στα προβλήματα, στις χαρές και στις λύπες τους αλλά και στην προώθηση του κοινού καλού εντός κι εκτός Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία του έργου και στη σημασία της προσφοράς του Παύλου Βαρδινογιάννη, στο Ρέθυμνο, την Κρήτη, την Ελλάδα, απ’ όποια πολιτική θέση κατείχε. Ως βουλευτής, Υπουργός, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Σοφοκλή Βενιζέλου, αλλά και ως πρόεδρος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου, ο οποίος «άνοιξε φτερά» κι εδραίωσε ισχυρούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο.

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, τίμησε και τιμήθηκε από την Κρήτη ενώ στα δύσκολα χρόνια της κατοχής στο νησί, πήρε μέρος στην αντίσταση κατά των Γερμανών, όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο, όμως δραπέτευσε από τις φυλακές και με τη βοήθεια της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας φυγαδεύτηκε στην Αίγυπτο.

«Ήταν γνήσιος πατριώτης ο Παύλος Βαρδινογιάννης. Ένας άνθρωπος που χωρίς να έχει καμία ανάγκη από αναγνώριση και προβολή στεκόταν σε καθημερινή βάση στο πλευρό κάθε απλού πολίτη σκύβοντας στον πόνο και στο πρόβλημά του, χτίζοντας έτσι μια ακηδεμόνευτη, μια αδιαμεσολάβητη σχέση με όλους τους Κρητικούς και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες του, τους Ρεθυμνιώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας πως «σε όλα τα χρόνια της ζωής του, κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Παύλου Βαρδινογιάννη, ήταν η αδιασάλευτη και βαθιά πίστη του, στην ιδέα της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου. Και οι ιδέες αυτές δεν περιοριζόταν μόνο στα στενά πλαίσια της ιδιαίτερής του πατρίδας, αλλά επεκτεινόταν γρήγορα στο Πανελλήνιο».

Στις 4 του Μάη του 1984, ο Παύλος Ιωάννου Βαρδινογιάννης φεύγει από τη ζωή. Αφήνει όμως σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο του αθλητισμού, της διατήρησης της τοπικής ιστορίας. «Αυτή η παρακαταθήκη τιμάται διαρκώς από τότε και από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, τα μέλη του οποίου συγχαίρω προσωπικά για την αποψινή τιμητική εκδήλωση. Κλείνοντας, να επισημάνω ότι στην Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις. Να χτίζουμε πάνω σε κοινά θεμέλια. Να σχεδιάζουμε το αύριο, ένα αύριο στο οποίο η Κρήτη θα είναι μια Περιφέρεια πρότυπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σε αυτήν μας την προσπάθεια η οικογένεια Βαρδινογιάννη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, τιμώντας τη μνήμη του Παύλου 34 χρόνια μετά το θάνατό του», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βρακοφόρων Στέλιος Κιαγιαδάκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη τιμή στο Σύλλογο και την ομιλία του ενώ ευχαρίστησε επίσης όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους των Αρχών, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κώστα Λαγουδάκη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνου Αλέξανδρο Παπαδάκη, τους Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού, Αντιπρυτάνεις, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων, τους παρευρισκόμενους Ρεθυμνιώτες πολίτες.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο Πρόεδρος των Βρακοφόρων στους συντελεστές της δημιουργίας του βίντεο που προβλήθηκε για την προσωπικότητα και το έργο του Παύλου Βαρδινογιάννη, στο μουσικό συγκρότημα «Μουσικός Καρπός» στην μαθήτρια Βαγγελιώ Ματθαιουδάκη που τραγούδησε, στον Δημήτρη Βαρούχα που έπαιξε αρμόνιο, ενώ συγχάρηκε και τους Ριζίτες του Ομίλου Βρακοφόρων που τραγούδησαν ριζίτικα τραγούδια καθώς κι όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ο κ. Κιαγιαδάκης ανανέωσε το ραντεβού με τους παριστάμενους για το επερχόμενο καλοκαίρι με τη συμμετοχή όλων στην κορυφαία εκδήλωση, Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πως βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο σε κάθε ηλικία

Δημοσιεύτηκε

στις

Η επικοινωνία με τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους” – Ομιλία για Γονείς και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εγγόνια


Η Σχολή Γονέων του Πολιτιστικού & Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», της Ι. Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου,διοργανώνει ομιλία με το παραπάνω θέμα την Κυριακή 24Φεβρουαρίου και ώρα 6.00μ.μ με ομιλητή τον Ψυχολόγο κ. Γεώργιο Παραδείση.

Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου, στον Φουρφουρά.

Από το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τσικνοπέμπτη στην Πόμπια

Δημοσιεύτηκε

στις

Τζουλαμάδες την Τσικνοπέμπτη για όλη την Πόμπια


Ενημερώνουμε,τηρώντας το τοπικό έθιμο,ότι την Τσικνοπέμπτη από τις 17 30 μμ θα έχουμε στη μέση του χωριού τραπέζι με παραδοσιακούς τζουλαμάδες, όπου όλοι μπορούν να περάσουν είτε για να δοκιμάσουν είτε για να συνεισφέρουν τον δικό τους.

Επίσης επισυνάπτουμε τις πρώτες φωτογραφίες από την έναρξη των προετοιμασιών για το καρναβάλι και το γαιτανάκι που θα γίνουν στην Πόμπια την Κυριακή 10.3.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από Δευτερα, μετά το τέλος του Σεμιναρίου Ελαιολάδου με τον κ.Φραντζολά.

Ενημερώνουμε τέλος ότι το site www.pspompias.com ανανεώθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Γαλατένια Γαρδένια» της Ζαμπίας Λαζανάκη από τον Αμπελούζο

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τεταρτη 27 Φεβρουαριου και ωρα 18:00 στο βιβλιοπωλείο Λυχνάρι


Το βιβλιοπωλειο λυχναρι εχουν τη χαρα να σας προσκαλεσουν στην παρουσιαση αφηγηση του βιβλιου της Λαζανακη Ζαμπιας «Γαλατενια γαρδενια», την Τεταρτη 27 Φεβρουαριου και ωρα 18:00 στο χωρο του βιβλιοπωλειου

Εισοδος δωρεαν

Η συγγραφεας Λαζανακη Ζαμπια θα συνομιλισει με τα παιδια και θα υπογραψει αντιτυπα του βιβλιου της.

 

Βιογραφικό Λαζανάκη Ζαμπία

Η Λαζανάκη ζαμπία γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης με καταγωγή από τον ΑμπελούζοΜεσσαράς.

Εδώ και πολλά χρόνια κάνει.. «επανάληψη φοίτησης» …στην ωραιότερη βαθμίδα  εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο.

Κάθε χρόνο μαθαίνει πολλά από τους  …. «συμμαθητές της»….

Να ζωγραφίζει ότι βλέπει στη φαντασία της..

Να παίζει τα πιο απίθανα παιχνίδια….

Να  τραγουδάει φάλτσα αλλά υπέροχα…

Να γελάει δυνατά…

Να βλέπει το μικρό και ασήμαντο μεγάλο καισπουδαίο…

Να  γράφει  και  να  διαβάζει  παραμύθια  … που  ίσως είναι   αλήθεια..

Ελπίζει  να  παραμείνει  για  πολλά  ακόμα  χρόνια  σε  αυτό  το  σχολείο..

Και  να  μη  μεγαλώσει  ποτέ…. Κι  ας  είναι  η  πιο  ψηλή  στη  τάξη!!!

 

Λιγα λογια για το βιβλιο:

Πίσω από τις λέξεις …

Μια μανούλα που πιέζει ,χωρίς  να το ξέρει  το παιδί  της  ….

Ένα  παιδί  που  δεν  αντιλαμβάνεται  τις  συνέπειες  των

πράξεων   του….

 

Μέσα  από  τις  λέξεις …

Ένα  συγγνώμη  ένα  ευχαριστώ

που συντελούν στο θαύμα…

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη